Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

kids athletics

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας προγραμματίζει την επίσκεψη των μαθητών όλων των τάξεων στους χώρους του γηπέδου Αλιβερίου, προκειμένου εκεί με ασφάλεια να διεξαχθούν αθλητικές δράσεις και ψυχαγωγικές/παιγνιώδεις δραστηριότητες που αναδεικνύουν τη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν την  Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, κατά τις πρωινές ώρες, στους χώρους του γηπέδου Αλιβερίου. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου. Η μετακίνηση από και προς τον χώρο του γηπέδου θα γίνει με τα πόδια, εκτός κι αν υπάρχει αιτιολογημένη δυσκολία για κάποιον εκ των συμμετεχόντων, περίπτωση που θα συζητηθεί με τον Διευθυντή του σχολείου, ώστε η μετάβαση και η επιστροφή να γίνει με άλλο μέσο. Την ημέρα εκείνη οι μαθητές πρέπει να φορούν ενδυμασία κατάλληλη για αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες, καπέλο για τον ήλιο και να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό.

Για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες προαπαιτούμενη είναι η ύπαρξη Ατομικού Δελτίου Υγείας σε ισχύ για τους συμμετέχοντες μαθητές (αφορά μαθητές της Α και Δ τάξης που οφείλουν να έχουν προσκομίσει νέο ΑΔΥΜ).

Η ώρα προσέλευσης και αναχώρησης από το σχολείο θα παραμείνει ως έχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας αυτής.

Στην περίπτωση που καιρικές συνθήκες ή άλλοι έκτακτοι λόγοι δεν επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων την οριζόμενη ημέρα, θα αναπρογραμματιστεί η επίσκεψη αυτή για την πιο κοντινή πρόσφορη ημερομηνία.

Για τη συμμετοχή των μαθητών πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η ακόλουθη δήλωση συναίνεσης του γονέα/κηδεμόνα έως την ημέρα της επίσκεψης, δηλαδή την  Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Καθώς την ημέρα αυτή το σύνολο των δραστηριοτήτων του σχολείου θα γίνει στους χώρους του γηπέδου, τα παιδιά που δεν θα προσκομίσουν το εγκριτικό σημείωμα των γονέων θα παραμείνουν στα σπίτια τους υπό την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.