Διαβούλευση σχολικής κοινότητας για την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού 2024-25

Copy of Copy of Financial Advisor Flyer Poster Template 1 Made with PosterMyWallΤο σχολείο, σύμφωνα με τις σχετικές υπηρεσιακές διατάξεις, οφείλει να έχει εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας στον οποίο να αναφέρονται θέματα σχετικά με τη λειτουργία του.

Σκοπός του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου είναι η θεμελίωση ενός πλαισίου που υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο και την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, η διαμόρφωση κλίματος που στηρίζει την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών/μαθητριών, η εξασφάλιση της σωματικής ασφάλειας και της συναισθηματικής πλήρωσης όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, κ.ά.

Ο  Εσωτερικός Κανονισμός του σχολείου μας τίθεται σε ανοικτή διαβούλευση με τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας από το Σάββατο 16  έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Το κείμενο του Κανονισμού είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο του σχολείου, ενώ υπάρχει ηλεκτρονική φόρμα στην οποία οι συμμετέχοντες μπορούν ανώνυμα να αποτυπώσουν τις επισημάνσεις/προτάσεις τους, ώστε αυτές να αξιολογηθούν και να ληφθούν υπόψη για την τελική μορφή του Κανονισμού.

Οι αλλαγές που έχουν επέλθει ως προς τον προηγούμενο εγκεκριμένο κανονισμό έτους  2023-24 αφορούν τις ενότητες:

6.2.5      Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και σχολικές δράσεις (χρήση κινητών τηλεφώνων και συσκευών καταγραφής εικόνας και ήχου)

8.2.4      Χρήση Κινητών Τηλεφώνων και Ηλεκτρονικών Συσκευών στις σχολικές μονάδες

10.2        Διαδικασίες (κατανάλωση τροφίμων εντός σχολικού χώρου)

12.2.1    Συνεργασία Σχολείου – οικογένειας (επικοινωνία με γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

12.2.3    Νέα ψηφιακά εργαλεία (εφαρμογές του Υπουργείου Παιδείας)

Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου για το σχολ. έτος 2024-25

Φόρμα διαβούλευσης για τον Κανονισμό

Ακολούθως, ο Κανονισμός θα τεθεί ως θέμα στο πλαίσιο λειτουργίας του Σχολικού Συμβουλίου και θα υποβληθεί προς έγκριση στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα.

Σας καλούμε, λοιπόν, να διαβάσετε τον επικαιροποιημένο Κανονισμό και να κάνετε τις δικές σας επισημάνσεις/παρατηρήσεις/προτάσεις.

Λειτουργούμε συνεργατικά!

Συμμετέχουμε και συνεισφέρουμε ενεργά!



Λήψη αρχείου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.