Ο τελευταίος ιππόκαμπος

Και ποιος δεν ξέρει τον Τριγωνοψαρούλη! Το σώμα του μοιάζει με ένα όμορφο λαμπερό τρίγωνο κι είναι πανέξυπνος. Όταν ο βυθός έχει προβλήματα, πρώτος αυτός βρίσκει λύσεις.  Μια μέρα ήρθε ένα Ναρβάλ από τα παγωμένα νερά του ωκεανού και ζήτησε τη γνώμη του για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Κάνε κλικ εδώ, για να διαβάσεις τη συζήτηση ανάμεσα στον Τριγωνοψαρούλη και το Ναρβάλ (ξαδερφάκι της φάλαινας) και να μάθεις τι αναστάτωσε τα ζώα της θάλασσας και τα ψάρια.

Ώρα για δραστηριότητες

Ποιο ήταν τελικά το πρόβλημα;

Τι είναι οι συλλέκτες; Γιατί αποτελούν κίνδυνο για τα πλάσματα του βυθού;

Ο Τριγωνοψαρούλης είπε στο Ναρβάλ: “Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Άλλωστε, αν εξαφανιστούν ολόκληρα είδη, τότε η ισορροπία της φύσης στο βυθό θα διαταραχτεί! Θα κινδυνέψουμε όλοι!” Πώς μπορεί να διαταραχθεί η ισορροπία της φύσης στο βυθό; Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα; Κάνε κλικ εδώ και μελέτησε την εικόνα. Μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς το παράδειγμά σου.

Τι γνωρίζεις για τον ιππόκαμπο; Εάν δεν γνωρίζεις πολλά, αλλά θέλεις να μάθεις, κάνε κλικ στο αρχείο Ιππόκαμπος.

Τι πρότειναν στον Τριγωνοψαρούλη το λαυράκι και η γλώσσα;

Εάν ήσουν στην πανθαλάσσια επιτροπή για την προστασία του ιππόκαμπου, ποια θα ήταν η δική σου πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα; Πώς θα συνεργαζόσουν με τον Τριγωνοψαρούλη και τα άλλα ζώα του βυθού;

Το απόσπασμα που διάβασες είναι μέρος από το βιβλίο του Βαγγέλη  Ηλιόπουλου: Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας και ο τελευταίος ιππόκαμπος. Ποιος άραγε είναι ο Μαυρολέπιας και τι κάνει στο βυθό; Θα βοηθήσει τον τελευταίο ιππόκαμπο να σωθεί ή όχι; Κάνε υποθέσεις και δώσε τις δικές σου απαντήσεις. Διηγήσου μια ιστορία όπως τη φαντάζεσαι.

Ώρα για ζωγραφική

Ζωγράφισε έναν ιππόκαμπο στο βυθό. Θα σε βοηθήσουν οι εικόνες του βιβλίου.

Ώρα για βίντεο

Τι γνωρίζεις για το Ναρβάλ; Είναι ξαδερφάκι της φάλαινας. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό το ζώο, κάνε κλικ εδώ για να δεις ένα καταπληκτικό βίντεο για τις φάλαινες: τη Μεγάπτερη φάλαινα, τη Γκρίζα φάλαινα, το Ναρβάλ και τον Φυσητήρα.

Καλή συνέχεια!!!