Tangram

.jpg

Το τάνγκραμ είναι ένα παζλ που αποτελείται από επτά επίπεδα σχήματα, τα οποία ονομάζονται ταν (tan, επτάρι).

Το tangram μπορεί να δημιουργηθεί από ένα τετράγωνο που κόβεται σε 7 κομμάτια (tans – επίπεδα πλακίδια) τα οποία όταν τοποθετηθούν κατάλληλα μπορούν να δημιουργήσουν ποικίλα σχήματα και εικόνες. Ο στόχος είναι να καλύψεις το σχήμα με τα επτά κομμάτια, έτσι ώστε το σχήμα αυτό να περιέχει όλα τα κομμάτια και κανένα να μην καλύπτει το άλλο. Τα 7 κομμάτια είναι: 5 τρίγωνα (1 μεσαίο, 2 μεγάλα και άλλα 2 μικρά), 1 τετράγωνο και 1 παραλληλόγραμμο (πλάγιο).

Φτιάξε το δικό σου tangram σύμφωνα με τις οδηγίες του βίντεο.

Εδώ κι εδώ μπορείς να δεις μερικές ιδέες. Κι εδώ να δεις πώς μπορείς να φτιάξεις μια γάτα κι έναν κύκνο.

 

Helen Keller

Helen Keller 2

Helen Keller

Μια μαχήτρια της ζωής, μια γυναίκα πρότυπο!

Είναι η τυφλή και κωφή κοπέλα που έμαθε να επικοινωνεί, που λάτρεψε την ελληνική γλώσσα και τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι η γυναίκα που έμαθε σε όλο τον κόσμο να σέβεται τα άτομα με αναπηρία, το θαύμα του 20ου αιώνα φτιαγμένο από σκοτάδι και σιωπή. Η Έλεν Κέλερ κατάφερε να ξεπεράσει τις σωματικές δυσκολίες της  και να μεγαλουργήσει σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Έγινε παγκόσμιο σύμβολο στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και των ευάλωτων ομάδων.

Κάνε κλικ εδώ για να μεταβείς στο Σακίδιο και να παρακολουθήσεις ένα εξαιρετικό βίντεο για τη ζωή της. Κι εδώ για να διαβάσεις ένα βιβλίο κόμικ για τη ζωή της.

 

 

Τα ζώα, επιτραπέζιο παιχνίδι

.png

Ένα πολύ όμορφο επιτραπέζιο παιχνίδι για τα ζώα από τη Χρωματιστή τάξη. Στο σύνδεσμο που θα μεταβείς θα βρεις οδηγίες για την κατασκευή του και για τον τρόπο που παίζεται.

Καλά διασκέδαση!

Χριστουγεννιάτικες εύκολες κατασκευές

.png

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι η πόλη μας φοράει τα γιορτινά της. Εάν έχετε κέφι και θέλετε να στολίσετε κι εσείς σας παρουσιάζω μερικές εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που βρήκα στο διαδίκτυο.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζύμη

Χριστουγεννιάτικα κουδουνάκια

Μουσικά καραβάκια για τα κάλαντα

Το ξωτικό των Χριστουγέννων 

Αγιοβασίλης από χαρτί

Ο Μπισκοτένιος. Για να δεις λεπτομέρειες της κατασκευής, κάνε κλικ εδώ. Για να κατεβάσεις το πατρόν, κλικ εδώ

Διάφορα πατρόν

 

 

 

Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων

των κυκλαδων

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2012 με στόχο την παροχή χορωδιακής αγωγής και μουσικής καλλιέργειας μέσα από το ομαδικό τραγούδι. Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν’ αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν’ αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Συνέχεια

Ο μικρός τυμπανιστής

μικρός τυμπανιστής

Μού ’παν έλα να πάμε να δεις, ρα πα παμ παμ

Χριστός γεννήθηκε στην άκρη της γης. ρα πα παμ παμ

Κι εγώ γυρεύω απόψε στον ουρανό, ρα πα παμ παμ

τ’ αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό ρα πα παμ παμ, ρα πα παμ παμ

να με πάει στο Μικρό Βασιλιά, ρα πα παμ παμ πέρα μακριά. Συνέχεια

Πιγκουίνοι

.png

Ο μαγικός κόσμος της Disney παρουσιάζει τον πιγκουίνο. Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος δεν είναι ένα πουλί σαν όλα τα άλλα. Μπορεί να μην πετάει αλλά στο κολύμπι δεν πιάνεται. Θα μάθεις τα πάντα για τη ζωή του από την παιδική του ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή του. Συνέχεια

Η Γη εκατομμύρια χρόνια πριν

οθόνης 2022 11 13 200300

Σε αυτό το site μπορείς να δεις τη Γη όπως ήταν εκατομμύρια χρόνια πριν. Επίλεξε χρονολογία και τοποθεσία και δες πώς ήταν ο τόπος που διάλεξες την εποχή που επέλεξες. 

Παιχνίδια και μαθηματικά

mathplay

Παίξε τα παιχνίδια του ιστότοπου, διασκέδασε και πού ξέρεις μπορεί να εκπλαγείς. Παίζοντας θα μάθεις πολλές και σημαντικές μαθηματικές διαδικασίες.