Οι φάλαινες

Ο μαγικός κόσμος των ζώων της Disney παρουσιάζει τις φάλαινες. Τεράστια αλλά γεμάτη χάρη η φάλαινα Μεγάπτερη είναι ένας πραγματικός ακροβάτης. Θα την παρακολουθήσεις από την παιδικής της ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή της και θα μάθεις τα πάντα για τη ζωή της.

Θα γνωρίσεις, επίσης, 3 από τα ξαδέρφια της: την Γκρίζα φάλαινα, το Ναρβάλ και τον Φυσητήρα.

Ο παρουσιαστής θα σου κάνει αρκετές ερωτήσεις και τότε θα είναι η σειρά σου να παίξεις.

Για να δεις το βίντεο, κάνε κλικ εδώ.

Οι Μεγάπτερες φάλαινες σώζουν μικρότερα ζώα της θάλασσας!

Οι γίγαντες των θαλασσών, οι φάλαινες, είναι γνωστό πως είναι από τα πιο ευφυή θηλαστικά του πλανήτη. Τώρα, οι επιστήμονες διαπιστώνουν πως κάποια είδη φάλαινας έχουν αλτρουιστικά ένστικτα. Ένα τέτοιο είδος είναι η Μεγάπτερη. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους, οι Μεγάπτερες, χωρίς να κερδίζουν κάτι, θυσιάζουν την τροφή ή την ξεκούρασή τους προκειμένου να σώσουν άλλα ζώα από τα δόντια των φαλαινών – δολοφόνων. Κάνε κλικ εδώ, για να δεις το σχετικό βίντεο του CNN. 

Ώρα για κουίζ

Αφού παρακολουθήσεις προσεκτικά το βίντεο για τις φάλαινες, κάνε κλικ εδώ μόνος/η ή με την παρέα σου και παίξε το κουίζ της Μεγάπτερης φάλαινας!

Ώρα για παραμύθια

Η πολύ λαίμαργη φάλαινα που έφαγε τη θάλασσα

Οι φάλαινες είναι λαίμαργες, τους αρέσει το φαγάκι κι όταν ανοίγουν το στόμα καταπίνουν χιλιάδες ψάρια με μια χαψιά! Αλλά η φάλαινα του παραμυθιού που ακολουθεί δεν ήταν απλώς λαίμαργη, ήταν πολύ λαίμαργη!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις ένα βίντεο με το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά Η πολύ λαίμαργη φάλαινα που έφαγε τη θάλασσα

Το τραγούδι της φάλαινας

Το τραγούδι της φάλαινας από το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Γ΄και Δ΄δημοτικού είναι μια υπέροχη ιστορία της Ντάιαν Σέλντον.

Εδώ μπορείς να ακούσεις την ιστορία από την ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου κι εδώ να τη διαβάσεις από το Ανθολόγιο. 

Πτεροφάλαινα, η φάλαινα των ελληνικών θαλασσών

Εάν θέλεις να μάθεις για την Πτεροφάλαινα, τη φάλαινα που ζει στις ελληνικές θάλασσες και σε όλη τη Μεσόγειο, κάνε κλικ εδώ!

Καλή συνέχεια!