Δραστηριότητες της ημέρας

Σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου, τελευταία μέρα του μήνα, πετάμε με τους χαρταετούς του Μ. Θεοδωράκη και ψάχνουμε να βρούμε πού είναι τα ουσιαστικά και πού είναι τα επίθετα πριν μας φάει το τερατάκι του λαβύρινθου!

Καλή συνέχεια!

 

 

Ψάχνω τα ουσιαστικά

Ψάξε τα ουσιαστικά, αλλά πρόσεχε! Δεν πρέπει να συναντήσεις το τέρας!

Μια όμορφη δραστηριότητα από την καλή συνάδελφο και φίλη μου Αλεξάνδρα. Σε ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας!

Συμβουλή!

 

 

Εάν το φαντασματάκι τρέχει γρήγορα και δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις τις λέξεις παίξε πρώτα με το Quiz. Αφού μπεις στη σελίδα του παιχνιδιού, πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι, πατάς το παραπάνω σύμβολο. Θα το βρεις στη δεξιά στήλη του παιχνιδιού.

Η πελώρια κολοκύθα και το πεινασμένο ποντικάκι

Ο Ιβάν και η Ναταλία ζούσαν σε ένα αγροτόσπιτο με θεριεμένο κήπο. Φύτεψαν λοιπόν λαχανικά κι όταν ήρθαν οι πρώτες βροχές, τα λαχανικά ξεπετάχτηκαν.

Τότε ο Ιβάν και η Ναταλία τα έκοψαν αλλά παρατήρησαν μια τεράστια κολοκύθα στο μποστάνι τους. Όταν ήρθε η ώρα έκοψαν όλα τα λαχανικά εκτός από την πελώρια κολοκύθα. Πρώτος προσπάθησε ο Ιβάν αλλά δεν τα κατάφερε. Φώναξε τη Ναταλία, την αλλήθωρη αγελάδα, τα τεμπέλικα γουρούνια, τις πονηρές γάτες, τις  χαζές χήνες, τις κουτσομπόλες κότες, τα επιπόλαια καναρίνια αλλά τίποτα, η κολοκύθα ήταν εκεί στο χώμα και δεν έλεγε να βγει. Συνέχεια

Η πελώρια κολοκύθα

Θυμάσαι την ιστορία του Ιβάν και της Ναταλίας;

Ναι;

Θαυμάσια!

Η πελώρια κολοκύθα

Ο τίτλος έχει τρεις λέξεις, ένα επίθετο, ένα άρθρο κι ένα ουσιαστικό. Ποιο είναι το επίθετο;

Το επίθετο συνοδεύει το ουσιαστικό, μας πληροφορεί για μια ιδιότητά του. Το μάντεψες; 

Σωστά, είναι η λέξη πελώρια.

Κουίζ: Γράψε από κάτω στο σχόλιο τα επίθετα που υπάρχουν στις παρακάτω φράσεις

(φυσικά είναι από την ιστορία κι είμαι σίγουρη ότι τις θυμάσαι όλες)

αλλήθωρη αγελάδα

χαζές χήνες

κουτσομπόλες κότες

πονηρές γάτες

επιπόλαια καναρίνια

τεμπέλικα γουρουνάκια

πεινασμένο ποντικάκι

θεριεμένος κήπος

βροχερή νύχτα

ανοιξιάτικη μέρα

(αν ξέχασα κάτι, μπορείς να το γράψεις)  

Αλήθεια, θυμάσαι πόσα ήταν τα ζώα στο αγρόκτημα; Ξεκινάω εγώ: 1 αλήθωρη αγελάδα, 2 … (γράψε τη συνέχεια στο τετράδιό σου ή στο ροζ παράθυρο με τα σχόλια στο κάτω μέρος της οθόνης σου)

Δραστηριότητα της ημέρας

Σήμερα 30 Μαρτίου 2020 ταξιδεύω στη χώρα των πουλιών. Πήγαινε στο άρθρο “Η χώρα των πουλιών από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη” , διάβασε το άρθρο, παρακολούθησε την παράσταση και άνοιξε το αρχείο “Η χώρα των πουλιών” που βρίσκεται στο κάτω μέρος του άρθρου. Εκεί θα βρεις ωραίες ιδέες για δραστηριότητες.

Μην ξεχάσεις να γράψεις τις απαντήσεις σου ή ό,τι άλλο επιθυμείς στο σχόλιο στο κάτω μέρος της οθόνης (γαλάζιο χρώμα) και να κάνεις κλικ στο Υποβολή σχολίου.

Καλή συνέχεια!

Κουίζ ζώων

Επιτέλους! Αφού δεν το κάναμε στο σχολείο, ας ξεκινήσουμε τώρα! Ποιος ή ποια θυμάται τις ερωτήσεις που είχαμε συγκεντρώσει; Τα ζώα που είχατε παρουσιάσει; Εγώ πάντως δεν θυμάμαι και πολλά! Όποιος ή όποια θυμάται, ας γράψει στα σχόλια κάτω. Όταν συγκεντρώσουμε αρκετές πληροφορίες θα στήσουμε όλοι μαζί το κουίζ. 

Περιμένω!

Ψάχνω τα επίθετα

Παίξε, τρέξε να σωθείς από το τέρας που σε κυνηγάει, εντόπισε τα επίθετα και κέρδισε την πίστα!

Πριν ξεκινήσεις, πρέπει να ετοιμαστείς. Κάθε φορά που θα κάνεις λάθος, το τερατάκι θα σε τρώει!. Γι αυτό, σιγουρέψου πώς ξεχωρίζεις τα επίθετα από τα υπόλοιπα μέρη του λόγου. Για βοήθεια πάτησε εδώ, δυνάμωσε τις γνώσεις σου και στη συνέχεια γίνε ατρόμητος και νίκησε το τερατάκι!

Για να μεταβείς στο παιχνίδι πάτησε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://wordwall.net/resource/1117675

Συμβουλή!

 

 

Εάν το φαντασματάκι τρέχει γρήγορα και δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις τις λέξεις, παίξε πρώτα με το Quiz. Αφού μπεις στη σελίδα του παιχνιδιού, πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι, πατάς το παραπάνω σύμβολο. Θα το βρεις στη δεξιά στήλη του παιχνιδιού.

 

 

Οι φτερόγατες

Οι φτερόγατες είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς ιστοριών με ήρωες τα φτερωτά αδερφάκια μιας γατοοικογένειας. Μέσ’ από τις συναρπαστικές περιπέτειες των φτερόγατων, η συγγραφέας ζωντανεύει με τον ιδιαίτερο ευαίσθητο τρόπο της την πραγματικότητα και τον σφυγμό της εποχής μας και εκφράζει το όραμά της, που είναι η αρμονική και ισορροπημένη συμβίωση όλων των όντων του σύμπαντος.  Συνέχεια

Η χώρα των πουλιών από τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη

Από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα παρακολουθούμε την παράσταση για παιδιά “Η χώρα των πουλιών”. Τη διασκευή από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και τη σκηνοθεσία έκανε ο Γ. Καλατζόπουλος. Συνέχεια

Οι χαρταετοί του Μίκη Θεοδωράκη

Ακούμε το ορχηστρικό κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη Οι χαρταετοί και κινούμαστε στους ρυθμούς της μουσικής. Όποιος θέλει μπορεί και να το χορέψει! Είναι ένα υπέροχο τραγούδι, αφήστε το να σας ταξιδέψει. Νιώστε ότι πετάτε όπως οι χαρταετοί στον ουρανό!

Φτερόγατες που πετούν μαζί με τους χαρταετούς της άνοιξης!!! Συνέχεια

Ο γαϊδαράκος που ήπιε το φεγγάρι

Σε μιαν αφέγγαρη χώρα έλαμπε το φεγγάρι μόνο σαν ανάμνηση πια μέσα σε παλιές ιστορίες. Ώσπου ένα κορίτσι καταφέρνει να το ξαναφέρει στον ουρανό της χώρας κάνοντας ευτυχισμένους όλους τους υπηκόους. Και το κορίτσι το λέγαν Φεγγαρένια. Όμως ο βασιλιάς, σκληρός, αυταρχικός κι ανόητος, έβγαλε διαταγή πως μόνο αυτός είχε δικαίωμα να υψώνει τα μάτια του στον ουρανό. Μόνο το δικό του φεγγάρι. Όλοι οι άλλοι έπρεπε να πηγαίνουν με σκυφτό κεφάλι. Κι αν τολμούσε κάποιος να παραβεί την εντολή του, η τιμωρία θάνατος! Τα πράγματα όμως άλλαξαν, όταν μια νύχτα πίνοντας νερό στην ακροποταμιά ο γαϊδαράκος της Φεγγαρένιας κατάπιε την εικόνα του φεγγαριού. Κι ευθύς αμέσως χάθηκε από τον ουρανό και το πραγματικό φεγγάρι.

Και τώρα; . . . Εδώ αρχίζουν τα βάσανα του γαϊδαράκου και της Φεγγαρένιας. Συνέχεια