Το περιβάλλον κι εγώ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 23 215918

Η παράσταση “Το περιβάλλον κι εγώ” δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου.   

Η παράσταση προσεγγίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και επίκαιρα θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλωσης. Συνέχεια

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ζωή – Τα δόντια

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 23 211130

Το Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ζωή αφηγείται την ιστορία του ανθρώπινου σώματος με τρόπο κατανοητό για τα παιδιά. Σε αυτό το επεισόδιο θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο για τα δόντια.

Για να το δεις κάνε κλικ εδώ.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ζωή. Η προέλευση της ζωής.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 23 210428

Το Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ζωή αφηγείται την ιστορία του ανθρώπινου σώματος με τρόπο κατανοητό για τα παιδιά.

Από τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους λεμφαδένες μέχρι το δέρμα και τα οστά, κάθε επεισόδιο περιγράφει και ένα διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά και πώς επηρεάζεται αυτό από το περιβάλλον. Συνέχεια

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος του Κρομανιόν

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 23 202238

Σε αυτό το τρίτο επεισόδιο της σειράς Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος θα παρακολουθήσουμε τον άνθρωπο του Κρομανιόν . 

Για να δεις το βίντεο κάνε κλικ εδώ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος του Νεάντερταλ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 23 195338

Σε αυτό το δεύτερο επεισόδιο της σειράς Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος θα παρακολουθήσουμε τον άνθρωπο του Νεάντερταλ. 

Για να δεις το βίντεο κάνε κλικ εδώ.

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ο άνθρωπος. Η δημιουργία της Γης!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 23 192825

Το «Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος» είναι Γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1978 , σκηνοθετημένη από τον Albert Barillé. Έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα με σκοπό να πληροφορήσει τα παιδιά για το πως δημιουργήθηκε η Γη και η ζωή πάνω σ’ αυτήν αλλά και πως εξελίχθηκε η ανθρωπότητα από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την σύγχρονη μορφή της. Συνέχεια

Παίξε με τον Paxi

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 18 221158

Σε αυτή τη σελίδα θα βρεις παιχνίδια με τον Paxi. Θα εξερευνήσεις το ηλιακό σύστημα, θα χρωματίσεις, θα παίξεις παιχνίδια μνήμης κ.ά. 

Γίνε αστροκαλλιεργητής!

NEW Mission X 2023 LUNA astrofarmer BLUE 300x300 1

Γνώριζες ότι μπορείς να συμβάλεις κι εσύ στην κατανόηση και την προστασία του πλανήτη Γη; Έλα στους Climate Detectives και μάθε το!

Η έρευνά σου μπορεί να επικεντρωθεί στην κλιματική αλλαγή, αλλά και σε όλα όσα αφορούν τον πλανήτη μας Γη και τη φροντίδα του: το περιβάλλον, τους βιώσιμους τρόπους ζωής, τη βιοποικιλότητα, την ποιότητα του αέρα, τα δάση, τους ωκεανούς και πολλά άλλα.

Γίνε κι εσύ ντεντέκτιβ του κλίματος! Γίνε αστροκαλλιεργητής! Συνέχεια

Μαύρες τρύπες

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 10 172033

Γνωρίζατε ότι μία μαύρη τρύπα δεν έχει μαύρο χρώμα; Και ότι μπορεί να φτιάξει σπαγγέτι;

Μία σειρά από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απεικονίζουν με μορφή comics αυτοτελείς εκπαιδευτικές ιστορίες, σχετικές με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. Η σειρά αποτελείται από 50 επεισόδια με βασικούς ήρωες δύο παιδιά, τη Ζωή και τον Οδυσσέα και τον Dr Noesis, ένα νεαρό επιστήμονα, ο οποίος καθοδηγεί τα παιδιά, ώστε να ανακαλύψουν επιστημονικές αρχές μέσα από την έρευνα. Η θεματολογία καλύπτει πέντε βασικούς άξονες: Επιστήμες, Εφευρέσεις, Διάστημα, Περιβάλλον και Υγεία.

Για να δεις το βίντεο, κλικ εδώ

 

Paxi: Το διαστημόπλοιο Rosetta και οι κομήτες

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 10 171637

Ακολουθήστε τον Paxi στην άκρη του ηλιακού συστήματος στο ταξίδι του για να ανακαλύψει τον κόσμο των κομητών και μάθετε περισσότερα για τη συναρπαστική αποστολή Rosetta στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko.  Για να δεις το βίντεο, κάνε κλικ εδώ