Εξετάσεις για συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

Εξετάσεις για τη συμμετοχή στα προγράμματα

του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

 στην Κοζάνη, 1 Δεκεμβρίου 2018

 

Για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου

To CTY Greece προσφέρει σε μαθητές που έχουν περιέργεια, αγάπη και δίψα για τη μάθηση τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν με τους πιο συναρπαστικούς τρόπους τις δυνατότητές τους.

 

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

 

Κάθε χρόνο εξασφαλίζει από τους υποστηρικτές του σημαντικό αριθμό υποτροφιών – συγκεκριμένα το 2018 χορηγήθηκαν 206 υποτροφίες σε μαθητές των Θερινών Προγραμμάτων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αντιστοιχεί στο 52% των συμμετεχόντων.

 

Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση σε ποικίλα προγράμματα του CTY Greece (προγράμματα Σαββατοκύριακου,Online και Θερινά) μετά από την επιτυχία τους  στα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins για να ανιχνεύουν την αντιληπτική ικανότητα ή την χωρική αντίληψη μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές δυνατότητες. Τα συγκεκριμένα τεστ δεν απαιτούν προετοιμασία. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεστ και υποδείγματα αυτών υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el/exams

 

Το CTY Greece πραγματοποίησε τα τελευταία πέντε χρόνια εξετάσεις σε περισσότερες από 17 πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Κοζάνη στις 1 Δεκεμβρίου 2018

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625,  2310398253, e-mail: cty@anatolia.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *