1η Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας από την προϊσταμένη Τσιγγερλιώτη Άννα και τον νηπιαγωγό κο Δ. Ιωαννίδη, η 1η ενημερωτική συνάντηση των γονέων που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο μας από την νέα σχολική χρονιά, 2023-2024.

istockphoto 1197654394 612x612 1

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:Στιγμιότυπο οθόνης 2023 06 28 221033

Υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών/-τριών

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης “Υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών/-τριών” του νηπιαγωγείου μας κατά το τρέχον σχολικό έτος σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν δράσεις με κατάλληλες διδακτικές με έμφαση στην παιγνιώδη, συνεργατική μάθηση.

Οι σχέσεις μαθητών/τριών μεταξύ τους αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην διαμόρφωση του σχολικού κλίματος το οποίο με την σειρά του επηρεάζει την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες, στην απόκτηση γνώσεων/δεξιοτήτων καθώς και στην αυτοεικόνα και αυτοπεποίθηση τους. Η δράση αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας των νηπίων μέσω της κοινωνικο-συναισθηματικής τους υποστήριξης και ενίσχυσης. Επιδιώκει να αναπτύξει την προσωπική ταυτότητα των νηπίων και να καλλιεργήσει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ώστε να νιώθουν ασφάλεια και να έχουν διάθεση για μάθηση με ενεργητική συμμετοχή. Στόχος της δράσης είναι:

  1. Να καλλιεργήσουν οι μαθητές/τριες δεσμούς φιλίας, συνεργασίας εντός του τμήματος και διατμηματικά.
  2. Να αναπτύξουν οι μαθητές/τριες επικοινωνιακές δεξιότητες και να κατανοήσουν ότι το νηπιαγωγείο λειτουργεί ως οργανωμένη κοινότητα.
  3. Να ενισχυθεί η παιδαγωγική πρακτική της θετικής ενίσχυσης συμπεριφοράς από εκπαιδευτικούς.

Η δράσης επίσης πλαισιώνεται και ενισχύεται από την συμμετοχή του νηπιαγωγείου στο πρόγραμμα Erasmus ProW (πληροφορίες εδώ)

Ενδεικτικές δραστηριότητες:



Λήψη αρχείου

Έργο Erasmus ProW: Προώθηση θετικής συμπεριφοράς (Επικοινωνία),2022-23

Αποτίμηση των δράσεων συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Έργο ERASMUS+ KA3 «Προώθηση της ευημερίας των παιδαγωγών μέσω της ενίσχυσης της θετικής συμπεριφοράς στην Αγωγή Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας» (“ProW”).

Μαθαίνουμε για την αξία της Επικοινωνίας

Καλό καλοκαίρι!

Λίγο πριν την λήξη των μαθημάτων ολοκληρώθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή με την συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών του νηπιαγωγείου μας.

Σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου δόθηκαν στα παιδιά οι φάκελοι, το αναμνηστικό τους και ένα μικρό δωράκι για να περάσουν όμορφα το καλοκαίρι.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να έχουν υγεία και να είναι χαρούμενα στην ζωή τους!

Αγαπητοί γονείς σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας στο εκπαιδευτικό μας έργο και για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε!

Καλή πρόοδο στο δημοτικό σχολείο … νηπιάκια μας!

Προνηπιάκια….εις το επανειδείν!

image0

Οικολογικά Σχολεία: Οικοκώδικας Νηπιαγωγείου

https://blogs.sch.gr/33nipevosm/files/2023/06/Αυλή.jpgΟλοκληρώνοντας για την τρέχουσα σχολική χρονιά το Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης για την Σχολική αυλή  οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών συνέταξαν  τον παρακάτω οικοκώδικα.

Ο οικοκώδικας (Βήμα 7ο) αποτελεί ουσιαστικά μια δέσμευση για την βελτίωση της σχολικής αυλής αλλά και μια παρακαταθήκη κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς για την επόμενη σχολική χρονιά.

Αυλή

Φυσικά αναρτήθηκε σε εμφανή θέση μέσα στο σχολείο ώστε από την νέα χρονιά να εφαρμοστεί και από τα καινούρια παιδιά που θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο μας!

“Οικολογικά Σχολεία”: Υλοποίηση δράσεων για την σχολική αυλή.

Με την συμμετοχή του σχολείου μας στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Οικολογικά Σχολεία” και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης για την Σχολική αυλή, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις ακολουθώντας το 4ο και 50 Βήμα υλοποίησης του (Σχετικά με το Σχέδιο Δράσης και τα προηγούμενα βήματα υλοποίησης δείτε εδώ)

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν δραστηριότητες σε συνδυασμό με τους στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος του Νηπιαγωγείου

Δραστηριότητες Μέρος Α’:

Δραστηριότητες Μέρος Β: