Υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών/-τριών

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης “Υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών/-τριών” του νηπιαγωγείου μας κατά το τρέχον σχολικό έτος σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν δράσεις με κατάλληλες διδακτικές με έμφαση στην παιγνιώδη, συνεργατική μάθηση.

Οι σχέσεις μαθητών/τριών μεταξύ τους αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην διαμόρφωση του σχολικού κλίματος το οποίο με την σειρά του επηρεάζει την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες, στην απόκτηση γνώσεων/δεξιοτήτων καθώς και στην αυτοεικόνα και αυτοπεποίθηση τους. Η δράση αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας των νηπίων μέσω της κοινωνικο-συναισθηματικής τους υποστήριξης και ενίσχυσης. Επιδιώκει να αναπτύξει την προσωπική ταυτότητα των νηπίων και να καλλιεργήσει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ώστε να νιώθουν ασφάλεια και να έχουν διάθεση για μάθηση με ενεργητική συμμετοχή. Στόχος της δράσης είναι:

  1. Να καλλιεργήσουν οι μαθητές/τριες δεσμούς φιλίας, συνεργασίας εντός του τμήματος και διατμηματικά.
  2. Να αναπτύξουν οι μαθητές/τριες επικοινωνιακές δεξιότητες και να κατανοήσουν ότι το νηπιαγωγείο λειτουργεί ως οργανωμένη κοινότητα.
  3. Να ενισχυθεί η παιδαγωγική πρακτική της θετικής ενίσχυσης συμπεριφοράς από εκπαιδευτικούς.

Η δράσης επίσης πλαισιώνεται και ενισχύεται από την συμμετοχή του νηπιαγωγείου στο πρόγραμμα Erasmus ProW (πληροφορίες εδώ)

Ενδεικτικές δραστηριότητες:Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *