ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ”ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ”

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αγαπητοί γονείς μπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων και τι άλλο; Να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας σε κάποιες οικογένειες με 2 και 3 παιδιά που έτυχαν ξαφνικά να μείνουν άποροι και να μην έχουν τα προς το ζήν.

Στις 16 Δεκεμβρίου η κοινωνική κουζίνα  ”  ο άλλος άνθρωπος ” θα βρίσκεται στο σχολείο μας για να μαγειρέψει επι τόπου στην αυλή του σχολείου γεύμα που θα δοθεί σε άπορες οικογένειες του Μεταξουργείου. Τα παιδιά θα έχουν την μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν τη δράση αυτή και να ευαισθητοποιηθούν στο οτι μπορούν και αυτά με την βοήθειά σας να γίνουν ένας Άγιος Βασίλης για κάποια άλλα παιδιά που δεν έχουν περισσότερη ανάγκη.

Τα παιδιά εκείνη την ημέρα θα βγούν στην αυλή, θα δούν τη δράση και θα ζωγραφίσουν το καθ’ένα απο ένα χάρτινο καπάκι της συσκευασίας του φαγητού στην οποία θα μπαίνει η κάθε μερίδα.

Θα είναι μια μέρα γενικότερης ευαισθητοποίησης που θα βοηθήσει τα παιδιά να μπούν στην θέση του άλλου.

Ελάτε να συνεισφέρουμε όλοι σε αυτην την υπέροχη και πρωτότυπη δράση προσφέροντας ο καθ’ένας μια τσάντα με μερικά είδη ανάγκης που προτείνονται  και θα δοθούν στην κοινωνική κουζίνα εκείνη την ημέρα κατα την ολοκλήρωση της δράσης.

ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ: Ελαιόλαδο, όσπρια , πελτές, γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά εκτός μακαρονιών όπως κριθαράκι και πένες,ρολά κουζίνας και χαρτί υγείας καθώς και καθαριστικά.

Κάθε τσάντα ας έχει μαζί και ενα σοκολατένιο Άγιο Βασίλη!

Συζητήστε με τα παιδιά σας για την δράση αυτή και θα ήταν πολύ ουσιαστικό ακόμα και να τα ψωνίσετε μαζί  δίνοντας την πρωτοβουλία στο παιδί σας να τα τοποθετεί στην τσάντα κάτι που μπορεί να γίνει βέβαια και στο σπίτι, πρωτού την παραδώσετε στο σχολείο.

Ο σοκολατένος Άι Βασίλης μπορεί να σας δώσει την αφορμή να ευαισθητοποιήσετε και εσείς το παιδί σας απο την πλευρά σας.

Οί τσάντες με τα τρόφιμα θα συγκενρώνονται στο σχολείο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες για την κοινωνική κουζίνα ” ο Άλλος άνθρωπος ” θα βρείτε εδώ. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε πάντοτε στις οικογένειές σας να έχετε αγάπη, χαρά και υγεία .