Κύκλοι

0

Όταν τα περυσινά πρωτάκια ξεκίνησαν τη φοίτησή τους στο Δημοτικό, «υιοθετήθηκαν» ασμένως από τους περυσινούς μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης: κάθε μεγάλο παιδί «ανέλαβε» ένα μικρό και το συμβούλευε, το προστάτευε και έπαιζε μαζί του όλη τη χρονιά. Πολλές τρυφερές στιγμές έχουμε να θυμόμαστε ανάμεσα στα ζεύγη όσοι εφημερεύαμε στο προαύλιο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Και γνήσιες, όπως μόνον οι εκδηλώσεις συναισθημάτων ανάμεσα σε παιδιά μπορούν να είναι.

Προς το τέλος του σχολικού έτους, ήταν η σειρά των μαθητών και μαθητριών της Α΄ να πάρουν την πρωτοβουλία: διαθέτοντας πλέον αρκετή αυτοπεποίθηση –μέρος της οποίας οφείλεται στα εκτάκια– προσκάλεσαν τους «γονείς» τους σε αποχαιρετιστήριο πάρτι, μια γιορτή κατευόδωσης, καθώς οι τελευταίοι αναχωρούν για το Γυμνάσιο.

 Έτσι, η Α΄ βοήθησε την Στ΄ να κλείσει τον κύκλο της στο 21ο Δημοτικό, όπως η Στ΄, 10 μήνες πριν, είχε βοηθήσει την Α΄ να ανοίξει τον ίδιο ακριβώς κύκλο.

Όσοι εργαζόμαστε στο σχολείο ευχόμαστε τα καλύτερα στην Τάξη του 2024. Ξέρουν πόσο τους αγαπούμε και τους καμαρώνουμε όλους και ότι πάντα θα χαιρόμαστε να τους βλέπουμε και να μαθαίνουμε νέα τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων