To 18o Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

Το σχολείο μας γιόρτασε και εφέτος τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, των προστατών της παιδείας μας. Την παραμονή 29 Ιανουαρίου οι μαθητές όλων των τάξεων παρευρέθηκαν στη δοξολογία που τελέσθηκε στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ανήμερα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο. Τονίσθηκε η εξαίρετη μόρφωση των αγίων, η αγάπη τους για τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Έμφαση δόθηκε στην κοινωνική τους προσφορά και το φιλανθρωπικό τους έργο. Όλα τα υπάρχοντά τους τα διέθεσαν για τον συνάνθρωπό τους. Φτωχοί, άρρωστοι, ορφανά και ηλικιωμένοι έβρισκαν παρηγοριά και ασφάλεια κοντά τους.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα λόγια τους:

Τα ρούχα που κρατάς κρυμμένα στην αποθήκη τους είναι του γυμνού. Τα υποδήματα που σαπίζουν αχρησιμοποίητα στην αποθήκη σου είναι του ξυπόλητου.

Το ψωμί που φυλάς στην αποθήκη σου είναι του φτωχού.

Τόσους αδικείς, όσους μπορείς να βοηθήσεις

Τρία πράγματα είναι απαραίτητα στον άνθρωπο: παιδεία, εργασία, υγεία.

Όπως οι μέλισσες διαλέγουν το νέκταρ από τα λουλούδια, έτσι κι εσείς διαλέγετε αυτά  που διαβάζετε. Να κρατάτε τα καλά και τα ωφέλιμα.

Μέγας Βασίλειος

Στολίστε τις ψυχές των παιδιών με κατάλληλη  μόρφωση και τ’ άλλα θ’ ακολουθήσουν.

Περισσότερο εξέταζε τον εαυτό σου και όχι τους άλλους, γιατί στο ένα θα είσαι κερδισμένος εσύ, στο άλλο οι άλλοι.

Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει πολλά , αλλά εκείνος που δεν έχει ανάγκη από τίποτε.

Δεν παύω να σας παροτρύνω και να σας παρακαλώ και να σας εξορκίζω: προ παντός άλλου αναθρέψτε με τον κατάλληλο τρόπο τα παιδιά σας.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας μας εκπροσώπησαν στη δοξολογία του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ανήμερα της εορτής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *