Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επιμορφώνονται στην “Πρόληψη Ατυχημάτων και στις Πρώτες βοήθειες”

Την Τετάρτη 10 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Πρόληψη Ατυχημάτων και Πρώτες Βοήθειες”. Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η κ. Μπάτζου Δήμητρα και μαζί με την κ. Κυριακίδου Ευθυμία, Νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, ενημέρωσαν τα παιδιά για τους κινδύνους που διατρέχουν σε διάφορους χώρους που ζουν, όπως στο σπίτι, στο σχολείο, στο πάρκο, στον δρόμο κ.ά., εντόπισαν τις αιτίες και τους παράγοντες που προκαλούν τα ατυχήματα, ενώ ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης. Τέλος, αναφέρθηκαν σε ατυχήματα που έχουν βιώσει είτε στο σπίτι, είτε στο πάρκο, είτε στο σχολείο.

Τα ατυχήματα, σύμφωνα με έρευνες, είναι η πρώτη αιτία τραυματισμού και θανάτου των μικρών παιδιών στη χώρα μας. Η πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των ατυχημάτων. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία να μάθουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να αυτοπροστατεύονται.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν για το τι είναι οι πρώτες βοήθειες, τη μεγάλη αξία τους και τον σκοπό της παροχής αυτών στο σχολείο.

IMG 20af7e2047c8423375d06fff8fe7b6cd V

IMG e204787219405f5beef5bf63012c488f V

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *