Το Συννεφάκι μας

Καλώς ήλθατε στον διαδικτυακό τόπο του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου!

Κατά την πλοήγησή σας, μεταξύ άλλων, θα ενημερωθείτε για το Σχολείο μας και τις δραστηριότητές μας (εργασίες μαθητών, σχολικές γιορτές και δράσεις).

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 2001. Bρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Φιλίππου και συστεγάζεται με το 2ο Δ.Σ. Ευόσμου σε κτήριο που κατασκευάστηκε το 1993. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις (βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα Η/Υ, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ). Ο προαύλιος χώρος του σχολείου μας είναι έκτασης 2,5 στρεμμάτων.

Επικοινωνήστε μαζί μας ως εξής:

Διεύθυνση: Μαιάνδρου & Φιλίππου , 56 224 Εύοσμος

Τηλ.: 2310 770471 & 2316 008527

Fax:  2310 770471

Email: 18dimevo@sch.gr

19η Μαΐου-Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

 

1

Με μια όμορφη εκδήλωση μπροστά στο μνημείο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό τιμήσαμε τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Σαν νούφαρο η μνήμη σου ανεβαίνει και λαμπρύνει την ύπαρξή μας!

Με τόσο αίμα, πόνο και δάκρυα, ζούμε για να σε θυμόμαστε δοξασμένε Πόντε, αλησμόνητη πατρίδα, αρματωμένη με τις ψυχές εκείνων που έμειναν εκεί γιατί ατιμάστηκαν, ταπεινώθηκαν, αφανίστηκαν…’

3 5 6 7

Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Χαράλαμπο για τη φιλοξενία και τον ζεστό του λόγο καθώς και τον λυράρη που έδωσε άλλη νότα στην εκδήλωσή μας.

Συγχαρητήρια στα πεμπτάκια μας για τις όμορφες ζωγραφιές και στα εκτάκια για την ωραία παρουσία τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους τους και στη γυμνάστριά μας που με πολύ μεράκι έμαθε τους χορούς στα παιδιά!

Αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου

Με τη συνδρομή εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και μαθητών/τριών βάψαμε τρεις αίθουσες του σχολείου και φιλοτεχνήσαμε τρεις πόρτες. Και η προσπάθεια συνεχίζεται. Στείλαμε, επίσης, αίτημα προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για βάψιμο όλων των πορτών  και του κτηρίου εσωτερικά.

AJ1  AJ2

AJ3 AJ4

AJ5

 

Τραγουδάμε για την υγιεινή διατροφή

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας Νεάπολης-Λασιθίου στα πλαίσια του Εθνικού Δικτύου «Διατροφή, Περιβάλλον και Υγεία» οργάνωσε διαδικτυακές δράσεις, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαΐου, όπου οι ίδιοι οι μαθητές/ήτριες,  αλλά και οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν εργασίες και καλές πρακτικές που  πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄Τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου παρουσίασαν το τραγούδι που δημιούργησαν. Το τραγούδι μελοποίησε η μουσικός του σχολείου, Νατάσα Ρουβολή.

Α ΤΑΞΗΣ

Η συνάντηση τελείωσε με ένα ηχηρό μήνυμα από τα παιδιά:

Κι όλα αυτά που τραγουδάμε

στον πράσινο κάδο δεν τα πετάμε

στον κομποστοποιητή τα πάμε

γιατί το περιβάλλον αγαπάμε!

Υπεύθυνη δράσης: Χατζηδημητρίου Βασιλική

Ανθοέκθεση-Κυνήγι χαμένου θησαυρού

8 9

10 11

Με ένα διασκεδαστικό κυνήγι χαμένου θησαυρού οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ονόματα των λουλουδιών στο πλαίσιο της ανθοέκθεσης που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος.

Παράσταση κουκλοθεάτρου για την αξία της φιλίας

 

Η Πριγκίπισσα Ιωάννα επιθυμεί για τα γενέθλιά της να γίνει νεράιδα. Όταν όμως οι φίλοι της της χαρίζουν ένα μαγικό ραβδί και ξεκινάει να πειραματίζεται πάνω τους, αρχίζει η περιπέτειά της! Κατά λάθος τους μεταμορφώνει σε βατράχια και ξεκινάει ένα ταξίδι για να αναζητήσει βοηθούς και να διορθώσει τα μάγια. Μία ιστορία για την αξία της φιλίας και ένα μάθημα για να… προσέχουμε τι ευχόμαστε.

Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Η πριγκίπισσα με το μαγικό ραβδί» αποτελεί εξ ολοκλήρου έμπνευση και δημιουργία των μαθητών της Β΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, οι οποίοι στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής συνεργάστηκαν ομαδικά για να γράψουν την ιστορία, να κατασκευάσουν τα κουκλάκια και να ζωγραφίσουν τα σκηνικά.

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=c66YUM3LQxA  μπορείτε να απολαύσετε τη δημιουργία των μαθητών και μαθητριών της Β΄τάξης

Ευχαριστούμε θερμά την θεατρολόγο Κέλλυ Παρτσουνίδου που μοιράστηκε μαζί μας την ιδέα της για την κατασκευή των χάρτινων κουκλών και τη διευθύντριά μας, Ιωάννα Σαρρούδη, που είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε.

Παπαμιχαήλ Στεφανία ΠΕ91.01

theatre teacher-director
Thessaloniki Greece

Σύλλογος Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Νομού Πέλλας

1650910749689blobΛήψη αρχείου

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ  2021

Ο Σύλλογός μας είναι ένα ζωντανό Σωματείο Εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο  Ο24C3ΦΑΝ12016038Ν/0593

Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Εθελοντισμού, που ιδρύθηκε το 1999 και προσφέρει  έργο συμπληρωματικό της Πολιτείας. Ο Σύλλογος μας έχει εγγεγραμμένα 398 μέλη.

Η δράση του Συλλόγου  για το έτος 2020 είναι :

Συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη μας. Φροντίσαμε να γίνεται ενημέρωση των δικαιωμάτων των αναπήρων και πώς να τα διεκδικήσουν. Όσο για ότι έγγραφα χρειάζονται  για να περάσουν από επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας   συμπληρώνονται από τον  Σύλλογό μας  και  καθοδηγούνται από δικηγόρο-εργατολόγο που συνεργάζεται με τον Σύλλογό μας εντελώς δωρεάν. Στη συνέχεια  ενημερώνουμε είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω  της σελίδας μας που υπάρχει στο facebook σαν ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ, για οποιαδήποτε απόφαση που τους αφορά.

Λύσεις προβλημάτων των μελών του Συλλόγου μας και όλων των ΑΜΕΑ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ  είναι πολλά και όταν προκύπτουν φροντίζουμε να τους  στηρίξουμε και να απευθυνόμαστε στους αρμόδιους φορείς για την λύση τους, είναι Υπουργεία, Δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία, πρόνοια , τράπεζες, Πρωτοδικεία, Δικηγορικοί Σύλλογοι, κ.λ.π. Ενημερώνουμε την Ε.Ο.Κ.Α και την ΕΣΑΜΕΑ για κάθε πρόβλημα και κάποια τα λύνουμε σε συνεργασία μαζί τους.

 Συλλογή πλαστικών καπακίων.  Ο Σύλλογος μας  από το 2010 ξεκίνησε την συλλογή πλαστικών καπακίων με στόχο να παρέχει αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα που είναι ανασφάλιστα και δεν έχουν πρόσβαση στις προνοιακές αρχές. . Μας  προσφέρουν πλαστικά καπάκια από τα σχολεία, νοσοκομεία, δήμοι, κέντρα υγείας, δημόσιες υπηρεσίες , σύλλογοι και σωματεία,ιδρύματα, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, μεγάλες εταιρείες, αστυνομικά τμήματα, ιδιωτικές σχολές, φροντιστήρια, εκκλησίες, στρατιωτικές μονάδες, και φυσικά πολίτες από διάφορες πόλεις.

Έτσι κάθε χρόνο βάζουμε στόχο με την δραστηριότητα αυτή να συλλέγουμε πλαστικά καπάκια και να δίνουμε ορθοπεδικά είδη σε όσους έχουν ανάγκη και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος βρίσκεται. Για το έτος 2021 δώσαμε 88 ορθοπεδικά είδη σε όλη την Ελλάδα από την συλλογή πλαστικών καπακιών καθώς και με την προσφορά κάποιων ανθρώπων  να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ. Στον Νομό Πέλλας δόθηκαν 24 ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα σε διάφορα χωριά και  πόλεις. Δώσαμε 5  αμαξίδια ειδικού τύπου, 2 απλό αμαξίδια 1 περπατούρα, 1 ζευγάρι πατερίτσες , 2 αερόστρωματα  αυτά παραδόθηκαν σε άτομα ανασφάλιστα και που έιχαν άμεση ανάγκη . Παραδώσαμε στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  1 συσκευή οξυγονοθεραπείας , 4 πακέτα ουροκαθετήρες , 1 κιβώτιο υποστρώμματα, 1 οξύμετρο, 2 αεροστρώματα και 3 περπατούρες γνωρίζουμε ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις και ένα παραπάνω στο δικό μας γιατί τόσα χρόνια είναι δίπλα μας και μας παραδίδουν μεγάλες ποσότητες πλαστικών καπακιών. Επίσης δώσαμε 1 αναπηρικό αμαξίδιο στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, και τέλος δόθηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ 17η Τ.ΟΜ.Υ  1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι αποτέλεσμα από την συλλογή των πλαστικών καπακιών από τους εργαζόμενους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.   Παραδόθηκαν 7 ορθοπεδικά είδη. Αυτά είναι  2 αμαξίδια απλού τύπου,  ζευγάρι  πατερίτσες,  3 αεροστρώματα και 1 πι περπατούρα από την συλλογή πλαστικών καπακιών που πολύ συχνά προσφέρουν δωρεάν στον Σύλλογό μας.

Ηράκλειο Κρήτης.  Στο Ηράκλειο Κρήτης στείλαμε 2  αμαξίδια απλού τύπου.  Οι μεταφορές  των πλαστικών καπακιών και ορθοπεδικών ειδών γίνονται εντελώς δωρεάν από τις μεταφορικές εταιρείες  που εδρεύουν στο νησί  και  είναι συμπαραστάτες μας στο έργο μας.

ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.  Ακόμα μια εξαιρετική συνεργασία  δύο συλλόγων έφερε πολύ καλά αποτελέσματα.                     Το Σωματείο Αμέα Σητείας με έδρα την Ζήρο παρέλαβε 1 αναπηρικό αμαξίδιο, 1 αερόστρωμα και 1 περπατούρα.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.  Από την συλλογή πλαστικών καπακιών που κάνει ο Δήμος Διόνυσου Αττικής και προσφέροντας στον σύλλογο μας σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακιών παραδόθηκαν 10 μπαστούνια στήριξης  2 αεροστρώματα και 2 πι περπατούρες.

 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Παραδόθηκε 1 αναπηρικό αμαξίδιο στον Δήμο Σιθωνίας για να ενισχυθούν αγροτικά ιατρεία της ορεινής  Χαλκιδικής ώστε να εξυπηρετούνται άνθρωποι που έχουν κινητικές δυσκολίες.   Αυτή  προσφορά έγινε  από τον Δήμο που συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα καπακιών  για την υλοποίηση της.  Στην χρονιά που μας πέρασε  ο Δήμος  Αριστοτέλης  Ιερισσού ξεκίνησε την συλλογή πλαστικών καπακιών και παρέλαβε 1 αναπηρικό αμαξίδιο απλού τύπου, για να παραδοθεί όπου το χρειάζονται. Η συλλογή  καπακιών συνεχίζεται με αμείωτο  ρυθμό.

ΑΘΗΝΑ.  Δώσαμε 3  αναπηρικά αμαξίδια. Από αυτά τα 2  παιδικά αμαξίδια δόθηκαν  στο 12ο /θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗΝΩΝ για τις ανάγκες του σχολείου. Το σχολείο  συλλέγει πλαστικά καπάκια και στέλνει αρκετές ποσότητες στον Σύλλογο μας όπου τα προσφέρουν δωρεάν και κατόπιν εμείς στέλνουμε αμαξίδια και τέλος δώσαμε  1 αμαξίδιο απλού τύπου σε  άπορο και ανασφάλιστο.

ΚΙΛΚΙΣ.  Δώσαμε  5 ορθοπεδικά είδη. Στείλαμε 1 αναπηρικό αμαξίδιο απλού τύπου, 3 αεροστρώματα και  1 ρολέιτορ . Όλα δόθηκαν σε άπορες οικογένειες.

ΣΕΡΡΕΣ.  Δόθηκαν στις Σέρρες  2 ορθοπεδικά είδη. Από αυτά δώσαμε 1 αμαξίδιο απλού τύπου  στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕΡΡΩΝ¨ ΕΛΠΙΔΑ¨,    όπου και το παραδώσανε σε συμπολίτη τους που το είχε ανάγκη άμεσα, και     1 απλό αμαξίδιο για την  στήριξη  άπορης οικογένειας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  Παραδώσαμε 12 ορθοπεδικά είδη.  Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Μάρκετ παραδώσαμε     7 απλά αναπηρικά αμαξίδια από την συλλογή πλαστικών καπακιών ,που τα πρόσφεραν σε συλλόγους και κέντρα υγείας. Επίσης δόθηκαν  3 αμαξίδια  απλού  τύπου και 2 αεροστρώματα σε άτομα με προνοιακά επιδόματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ.  Ο Σύλλογος μας έδωσε στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΈΚΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ¨ΟΛΥΜΠΟΣ¨3 απλά αναπηρικά αμαξίδια, αφού πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες πλαστικών καπακιών, για ενίσχυση ατόμων με αναπηρία που είναι ανασφάλιστα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Στείλαμε 2 απλά αναπηρικά αμαξίδια στην εκκλησία του ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ στην Ηγουμενίτσα και δόθηκαν σε  κάτοικους της περιοχής  άπορους και ανασφάλιστους.

ΚΟΖΑΝΗ. Δώσαμε 2 απλά αναπηρικά αμαξίδια. 1 στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ όπου το 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ συγκέντρωσε καπάκια και τα πρόσφεραν στον Σύλλογο μας και  ζήτησαν να δοθεί στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ και τέλος προσφέραμε 1 απλό αμαξίδιο σε άτομο ανασφάλιστο.

ΜΗΛΟΣ.  Στείλαμε 1 αμαξίδιο απλού τύπου και 1 αερόστρωμα στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και ενίσχυσαν το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ..

ΗΜΑΘΙΑ.  Ο Σύλλογος μας πρόσφερε για τις ανάγκες  ατόμων ανασφάλιστων 2 αμαξίδια . Δόθηκε 1 αμαξίδιο ειδικού τύπου και 1 αμαξίδιο απλού τύπου.

ΑΧΑΙΑ. Στείλαμε 1  αναπηρικό αμαξίδιο στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ για τις ανάγκες  τους. Οι κάτοικοι δραστηροποιήθηκαν άμεσα και συνέλεξαν καπάκια με προτροπή ενός συνεργείου αυτοκινήτων όπου ανέλαβε όλη την διαδικασία για να δοθεί το αμαξίδιο.

ΑΡΤΑ.  Στείλαμε  1 αναπηρικό αμαξίδιο  για να δοθεί  σε ένα συνάνθρωπό τους που το χρειαζόταν άμεσα.      Οι κάτοικοι της  Άρτας  συλλέγουν καπάκια και με εθελοντές που έχουν αναλάβει την συγκομιδή τους καθώς και την μεταφορά τους  τα στέλνουν στον Σύλλογο μας  για να στηρίξουν άτομα με κινητική αναπηρία.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.  Εστάλη 1 απλό αναπηρικό αμαξίδιο στο Γηροκομείο  του Ληξουρίου για τις ανάγκες του αφού πληροφορηθήκαμε ότι  το Γηροκομείο  έχει  πολλές ελλείψεις.  Έτσι ξεκίνησε  μια δράση συλλογής από τους κατοίκους του  Ληξουρίου με πρωτοστάτες το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών  και συγκέντρωσαν αρκετή ποσότητα καπακιών.  Εδώ και χρόνια το ΚΕΠ Ληξουρίου ενισχύει τον Σύλλογο μας  με καπάκια  και στηρίζει το έργο μας.

Δικαιώματα αναπήρων. Για το 2021 βάλαμε στόχο να έχουν όλοι όσοι είναι ΑΜΕΑ να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα δικαιώματά τους, γιατί  υπάρχουν πολλοί  που δεν γνωρίζουν  με το ποσοστό αναπηρίας αν δικαιούνται επιδόματα, δωρεάν παροχές ορθοπεδικών ειδών, εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ  και ΥΔΡΕΥΣΗ, μειωμένη φορολογία, δωρεάν μετακινήσεις , θέσεις  πάρκινγκ, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.λ.π.

Δωρεάν μεταφορές. Επίσης  για το 2021  προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας με το να φροντίσουμε για τα έξοδα μεταφοράς ορθοπεδικών ειδών να γίνονται δωρεάν  από  τον Σύλλογό μας.

Διανομή τροφίμων.  Για το 2021  μοιράσαμε  τρόφιμα  σε 72 οικογένειες όταν έγινε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Κάποιες  επιχειρήσεις τροφίμων και Super Markets μας έδωσαν τρόφιμα δωρεάν καθώς και ο ίδιος ο Σύλλογος αγόρασε τρόφιμα  για να δοθούν σε αυτές τις  οικογένειες.

Αυτή η χρονιά ήταν διαφορετική από κάθε άλλη, γιατί ζήσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας  COVID  19 αλλά  ο Σύλλογος μας παρέμεινε πιστός στον στόχο του και συνέχισε ακούραστα καθημερινά  να είναι  δίπλα σε όποιον μας χρειάσθηκε παρά   τις δύσκολες συνθήκες  που βιώνουμε. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μετά από αυτό που περνάμε θα βγούμε πιο δυνατοί, ώριμοι και με δύναμη ψυχής θα  προχωρήσουμε μπροστά.

 

Με εκτίμηση

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου

Αποστολή πλαστικών πωμάτων

IMG 410faa5f4e6ee0cbac180fae2c506adf VIMG 20220414 102018

Οι μικροί εθελοντές και οι μικρές εθελόντριες του σχολείου μας αισθάνονται πολύ περήφανοι/ες, γιατί κατάφεραν να μαζέψουν και φέτος μια μεγάλη ποσότητα πλαστικών πωμάτων. 180 κιλά απεστάλησαν στον Σύλλογο Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Νομού Πέλλας για ενίσχυση του έργου τους.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

1 1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου δύο μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης διάβασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης το βιβλίο «Το σχολείο των Ζώων» του Γιάννη Σμυρνιωτάκη. Ακολούθησε συζήτηση και μετά τα παιδιά αποτύπωσαν σε ζωγραφιές ό,τι τους άρεσε. Οι εθελόντριες της ΣΤ΄ τάξης δήλωσαν ότι χάρηκαν πολύ που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία, γιατί η αλληλεπίδραση με τα μικρά παιδιά στο πλαίσιο της τάξης ήταν πολύ συγκινητική. Μπήκαν στον ρόλο της δασκάλας. Επίσης, και για τα παιδιά της Α΄ τάξης ήταν μια διαφορετική και ευχάριστη εμπειρία. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα!

2 1  5 1

4 1 3 1

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κτήριο της Παλιάς Βουλής,  τον Λόφο και το Μουσείο της Ακρόπολης. Είδαν την αλλαγή Φρουράς και περιηγήθηκαν στον Εθνικό κήπο και στο Αττικό Πάρκο. Τέλος, ξεναγήθηκαν στο κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

2 1 6 5 4 3