Ένας δημιουργικός τρόπος μελέτης

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της δασκάλας ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Ειρήνης Νίτη για πως μπορούν τα παιδιά (κυρίως τα μεγαλύτερα σε ηλικία) να οργανώσουν την μελέτη τους για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένας δημιουργικός τρόπος μελέτης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο “Παλιά παιχνίδια – Παλιά Επαγγέλματα”

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πληροφορίες και φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ και Β’ τάξης στο «Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας».

«Παλιά παιχνίδια – Παλιά Επαγγέλματα»

Ευχαριστίες

16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού

25/04/2018

Ευχαριστήριο Σημείωμα

Ευχαριστούμε την εταιρεία COCA-COLA HBC/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Μ.Ε.Π.Ε (Φραγκοκκλησιάς 9, 151 25, Μαρούσι), για την προσφορά τριών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (Laptop) για τις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας.

Η προσφορά έγινε ύστερα από ενέργειες του συλλόγου γονέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να εξοπλιστεί το σχολείο μας με διάφορα εποπτικά μέσα.

Ο Σύλλογος διδασκόντων 16ου Δ.Σ. Κορυδαλλού

 

Ανακοίνωση για την ανακατασκευή της αυλής

16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού

17/04/2018

Κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, έπειτα από ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού ανακατασκευάστηκε η αυλή του σχολείου μας, έγιναν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και επισκευάστηκαν οι μπασκέτες.

Από την διεύθυνση

H Aγάπη είναι η Πεμπτουσία της ζωής – Η εξίσωση της αγάπης

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της δασκάλας ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Ειρήνης Νίτη για την σημασία της αγάπης.

H Aγάπη είναι η Πεμπτουσία της ζωής – Η εξίσωση της αγάπης

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Κυκλοφοριακή Αγωγή-Τμήμα Δ’1

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να γνωρίζουν τους κανόνες κυκλοφορίας και οδικής Ασφάλειας. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουν και να καλλιεργήσουν δεξιότητες ώστε να έχουν σωστή συμπεριφορά και να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια στον δρόμο είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί .

Έτσι οι μαθητές του Δ’1 υλοποίησαν ένα πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στην διάρκεια των ωρών της Ευέλικτης Ζώνης.
Οι στόχοι μας ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τις κατηγορίες πινακίδων του ΚΟΚ ,τα κυριότερα σήματα κυκλοφορίας και να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά ως πεζοί κι ως ποδηλάτες.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με πολλές δραστηριότητες: έφτιαξαν τα σήματα του ΚΟΚ , συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας είδαν εκπαιδευτικά βίντεο έκαναν κατασκευές κ.ά.

https://blogs.sch.gr/16dimkoryd/files/2018/04/Κυκλοφοριακή-Αγωγή.pdf

Οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της δασκάλας ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Ειρήνης Νίτη για τις ημέρες του Πάσχα.

Οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα