Φεβρουάριος 2015 | Τάξεις Ε, ΣΤ | Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Στις 9-2-2015 η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν το  Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παρακολούθησαν δυο ενδιαφέροντα προγράμματα :

Το μυστήριο της ζωής

και τη διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας. 

Το μυστήριο της ζωής είναι μια ψηφιακή παράσταση για το πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη και πού οφείλεται η εντυπωσιακή ποικιλομορφία των έμβιων οργανισμών που φιλοξενεί.  Με αφετηρία τη γένεση του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, η νέα ψηφιακή παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου «Το Μυστήριο της Ζωής» προσπαθεί να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα, προσκαλώντας τους μαθητές σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι. Από τα πρώτα βήματα της ζωής, στην εμφάνιση όλο και πιο σύνθετων οργανισμών και απ’ την πενταετή αποστολή του Δαρβίνου με το Βρετανικό πλοίο Beagle στη θεμελίωση των θεωριών του για την καταγωγή των ειδών, «Το Μυστήριο της Ζωής» είναι η εντυπωσιακή ιστορία μιας από τις εγκυρότερες επιστημονικές θεωρίες όλων των εποχών: της Θεωρίας της Εξέλιξης.

Η Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες:
. Α. Ύλη και Υλικά
. Β. Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα
. Γ. Βιοτεχνολογία

Σε κάθε θεματική ενότητα αφιερώνεται ένας όροφος, στον οποίο είναι εγκατεστημένη η αντίστοιχη μόνιμη συλλογή εκθεμάτων, οργανωμένη σε υποενότητες.

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας επιδιώκει να φέρει το ευρύ κοινό λίγο πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Έναν κόσμο που για το ευρύ κοινό μοιάζει μερικές φορές μυστήριος και απόμακρος. Μέσα στην Έκθεση προβάλλονται σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και προσεγγίζονται βασικές πτυχές διαφόρων φαινομένων. Νέα σύνθετα υλικά, τεχνολογικά προηγμένες συσκευές, προσομοιώσεις, μοντέλα και ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες είναι στη διάθεση του επισκέπτη για εξερεύνηση, πειραματισμό, ψυχαγωγία και μάθηση.

Δείτε εικόνες από την εκπαιδευτική επίσκεψη των παιδιών μας :

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *