Σε προηγούμενη μου ανάρτηση (μπορείτε να την δείτε εδώ), σας παρουσίασα 4 εκπαιδευτικά βίντεο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, και ιδιαίτερα τη σημασία που έχουν οι κωδικοί πρόσβασης (passwords) κατά τη πλοήγηση μας στον Παγκόσμιο Ιστό.

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι πάρα πολύ σημαντικοί για κάθε χρήστη του Παγκόσμιου Ιστού. Είτε απλά συνδέεστε στο εταιρικό ή σχολικό δίκτυο, είτε ελέγχετε τα emails σας ή αγοράζετε κάτι online, πάντοτε χρειάζεστε ένα κωδικό πρόσβασης.

Το ερώτημα όμως, που μπαίνει εδώ είναι πως να δημιουργήσετε έναν ασφαλή και ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Δείτε παρακάτω ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον βίντεο από την explania.com που δίνει συμβουλές για την επιλογή ενός ασφαλέστερου και ισχυρού κωδικού πρόσβασης.

Παρόλα αυτά, εάν ποτέ βρεθείτε στη δύσκολη θέση για να δημιουργήσετε έναν ασφαλή και ισχυρό κωδικό πρόσβασης, τότε το PassFlex είναι αυτό που ψάχνετε.

Το PassFlex είναι ένα απλό και δωρεάν εργαλείο που σας βοηθάει να δημιουργήσετε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δηλώσετε τον αριθμό χαρακτήρων που θέλετε να έχει ο κωδικός πρόσβασης και πόσο πολύπλοκος πρέπει να είναι.


Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Το PassFlex είναι ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, όταν δεν μπορούν να σκεφτούν τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο,όταν οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να περιλαμβάνουν αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες.

Αν σας άρεσε η ανάρτηση ή έχετε κάποια πρόταση, παρακαλώ αφήστε μου ένα σχόλιο.