Έχετε υλοποιήσει με τους μαθητές σας μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ή διδακτική πρακτική που έχει πραγματοποιηθεί σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, αξιοποιεί Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους και η οποία αξίζει να δημοσιοποιηθεί και να διαμοιραστεί, καθώς μεταφέρει μια επιτυχημένη διδακτική ή εκπαιδευτική εμπειρία;

 Αν ναι, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Δράσης “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” του έργου «Ψηφιακό Σχολείο ΙΙ: Επέκταση και Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, των Διαδραστικών Βιβλίων και του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων».

Για 2η συνεχή φορά, έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή, να υποστηρίξω την πολύ σημαντική αυτή εκπαιδευτική δράση από τη θέση του Περιφερειακού Πρεσβευτή Βορείου Ελλάδος (εξειδικευμένα μέλη της ομάδας έργου). Στόχος της ομάδας των πρεσβευτών του έργου, είναι η ανάδειξη και προβολή καλών Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών (ΑΕΟ) αξιοποίησης ψηφιακού περιεχομένου. Συγκεκριμένα:

  • Υποστήριξη της δράσης “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” του έργου σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο
  • Διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων (ημερίδων, workshops) για θέματα αξιοποίησης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και ανάπτυξης ΑΕΠ.
  • Παρουσίαση της δράσης “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ”, των αποθετηρίων “Φωτόδεντρο” και άλλων σχετικών υπηρεσιών
  • Κινητοποίηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου, στην ανάπτυξη ΑΕΠ και στη δημοσίευση τους στο Αποθετήριο Φωτόδεντρο “ΑΕΠ”

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ”, http://i-participate.gr/ για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών στον διαγωνισμό είναι η 29η Ιουνίου 2018.