Πρεμιέρα με νίκη για τα κορίτσια της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας

Ο WP_20170127_11_43_34_Pro_LIαγώνας των κοριτσιών έγινε την Παρασκευή 27/01/2017 στο ηλιόλουστο γήπεδο ‘’ Da Louz’’ στην Πάτρα.  Αντίπαλες οι ομάδες του ΓΕΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ και του ΓΕΛ Κ. ΑΧΑΪΑΣ.

Οι νεαρές μαθήτριες του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας πήραν την πρωτοβουλία του παιχνιδιού από το ξεκίνημα του αγώνα, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Έτσι σε μια απ΄ αυτές η Γιαννοπούλου Βάσω, άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά  από σέντρα της Μπιτούνη Κωνσταντίνας. 0-1 για το ΓΕΛ Κ. Αχαΐας.

Στη συνέχεια με ωραίες ενέργειες δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες και αξιοποίησαν την υπεροχή τους πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ, με την Μητροπούλου Βάσια,  με σουτ μέσα από την περιοχή. 0-2 για το ΓΕΛ Κ.Αχαΐας.

Αυτό ήταν και το σκορ του 1ου ημιχρόνου.

WP_20170127_11_38_09_Pro WP_20170127_11_38_08_Pro_LI

Στο β΄ ημίχρονο οι αντίπαλες παίκτριες ανέβασαν το ρυθμό τους και πίεσαν περισσότερο, δημιουργώντας φάσεις κοντά στην περιοχή της ομάδας μας. Σε μια απ΄ αυτές τις φάσεις, πέτυχαν τέρμα όταν αντίπαλος σέντερ φορ ξέφυγε του μαρκαρίσματος της αμυντικού μας και με κοντινό σουτ μείωσε σε 1-2 για το ΓΕΛ Παραλίας.

Από το σημείο αυτό του αγώνα η απόδοση  των αντιπάλων παικτριών ανέβηκε και  έφτασαν μάλιστα κοντά στην ισοφάριση, όταν η δεξιά ακραία επιθετικός ξέφυγε της τελευταίας αμυντικού μας,  αλλά  στο σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση, αστόχησε.

Στη συνέχεια και όσο κυλούσε ο χρόνος τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας έχοντας περισσότερες δυνάμεις, ισορρόπησαν το παιχνίδι. Η  Φωτεινού Δήμητρα,  ανέκοπτε τις επιθέσεις των αντιπάλων παικτριών  στο κέντρο του γηπέδου και τροφοδοτούσε  με σωστές  πάσες τις συμπαίκτριες της,  που  έφταναν απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ και δημιουργώντας φάσεις πολύ κοντά στο αντίπαλο τέρμα,  κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν η αντίπαλος αμυντικός  σημείωσε αυτογκόλ στην προσπάθειά της να απομακρύνει.

1-3 για το ΓΕΛ Κ. Αχαΐας.

Το σκορ έκλεισε η Μητροπούλου Βάσια, όταν μετά από μπαλιά και πάλι της Μπιτούνη Κωνσταντίνας, ξέφυγε στην αντεπίθεση και  ντριμπλάροντας τέσσερεις  αμυντικές παίκτριες πλάσαρε  την αντίπαλο τερματοφύλακα  πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 1-4.

WP_20170127_12_42_51_Pro_LI WP_20170127_11_38_00_Pro_LI WP_20170127_12_42_44_Pro_LI

Για την ομάδα των κοριτσιών  του ΓΕΛ Κ.Αχαΐας,  αγωνίστηκαν οι:

Παναγιωτοπούλου Μαρία, Ανδρικοπούλου Μάρθα,  Λαδά Μαρία,  Πετροπούλου Ελένη,  Φωτεινού Δήμητρα, Πετροπούλου Ιωάννα, Μητροπούλου Βάσια, Γιαννοπούλου Βάσω, Μπιτούνη Κωνσταντίνα, Φραγκούλια Ιωάννα, Σιδηροπούλου Δανάη, Τακοπούλου Άννα.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και των δύο σχολείων.

Επόμενο παιχνίδι, για τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας,  την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Σαραβαλίου με αντίπαλο τη νικήτρια του αγώνα 2ου ΓΕΛ – 4 ου ΓΕΛ.

Καλή επιτυχία!

Στάθης Μακρίδης – γυμναστής