Στις 25 Μαΐου η λήξη των μαθημάτων για τα Γενικά Λύκεια το σχολικό έτος 2017-2018

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018) η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης μαθημάτων στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Υ.Α. ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018:

α. των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Το ΦΕΚ σε μορφή pdf

πηγή:http://www.minedu.gov.gr/

Το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας στην 37η Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας

Την Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 έληξαν οι εργασίες της 37η Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε επάξια από τον μαθητή της Β’ τάξης, Άγγελο Γκοτσόπουλο. 

Σχετικά άρθρα: http://blogs.sch.gr/lyk-k-ac/archives/2780

Περισσότερα για τη διοργάνωση στη σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/37NSCEYPGreece/

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2018

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2018. Για τη σχετική Υπουργική Απόφαση πατήστε εδώ. 

φωτο1

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. 

φωτο3

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

  • μέχρι τις  08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
  • μέχρι τις  15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης  15.30 μ.μ.
  • μέχρι τις  09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης  10:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • των  Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2018-19 ορίζουμε το διάστημα από την Τρίτη 19-6-2018 μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2018.

Αθήνα 2018, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας

37η     Συνδιάσκεψη   Επιλογής

Στην Αθήνα από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 37η  Συνδιάσκεψη Επιλογής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας, στην οποία πήραν μέρος 120 μαθητές από σχολεία των νομών Αττικής, Αχαΐας και Βοιωτίας. Το ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη και εκπροσωπήθηκε από τον μαθητή της Β’ τάξης, Άγγελο Γκοτσόπουλο.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στο Deree – The American College of Greece, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Θεματική της Συνδιάσκεψης ήταν: “Αναλογιζόμενοι το μέλλον της Ευρώπης: Η βιώσιμη ανάπτυξη ως πολιτική επιλογή για τις επόμενες  γενιές”. Οι επιτροπές, αποτελούμενες από μαθητές, παρουσίασαν στην Ολομέλεια τις ιδέες τους, ακολουθούμενες από διάλογο. Έπειτα από κάθε debate, ακολούθησε ψηφοφορία στα πρότυπα της διαδικασίας και της δεοντολογίας του κοινοβουλευτικού διαλόγου.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Άγγελο καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!

Πασχαλινές Ευχές 2018

O Διευθυντής, ο σύλλογος καθηγητών και η μαθητική κοινότητα, σας εύχονται Καλό Πάσχα!

Δενδροφύτευση στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας

Την Πέμπτη  29/3/2018, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του σχολείου

Η σχολική κοινότητα ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με τις ενέργειες του οποίου υλοποιήθηκε το έργο, τον κ. Κώστα Φλίγκο για την προσφορά των δέντρων, καθώς και τον αντιδήμαρχο κ. Α. Μπαχρά για την του συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου.

 

«Όλα μέλι γάλα»

Πρωινό στο σχολείο προσφέρθηκε σήμερα 29/3/2018, από τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Όλα μέλι γάλα», στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Σοφία Κωνσταντινοπούλου, Ασημίνα Σταθούλια.

Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 30-3-2018

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.

Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης παρατείνεται έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υποβάλει την Αίτησή τους, μέχρι τη λήξη λειτουργίας των αντίστοιχων ημερήσιων ή εσπερινών Λυκείων.

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Επίσκεψη της Γ΄Λυκείου στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Την Τετάρτη 28/3/18, οι μαθητές/τριες των Ομάδων Προσανατολισμού:

  • Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Οικονομίας – Πληροφορικής

επισκέφτηκαν τα τμήματα:

  • Φιλολογίας, Φαρμακευτικής και Οικονομικών Σπουδών

στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο πλαίσιο της δράσης Το Σχολείο Πάει Πανεπιστήμιο, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές Αγγελική Κανελλοπούλου, ‘Ολγα Κάνιστρα, Λεωνίδας Λέτσας και Ασημίνα Σταθούλια.

Εθελοντική Αιμοδοσία 2018 στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Κ. ΑΧΑΪΑΣ  για τη φετινή χρονιά η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ», σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Η συμμετοχή μαθητών και καθηγητών ήταν πολύ μεγάλη. Συνεχίζουμε και του χρόνου!