Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2018.

ΦΥΣΙΚΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2018

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες-σχέδια-μουσική) 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ_2018

Η εγκύκλιος για την εισαγωγή υποψηφίων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού 2018-2019

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.yen.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 11-6-2018. Όλοι οι υποψήφιοι από την 11-6-2018 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος ΣΤ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Δ) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ( που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 12-7-2018 ημέρα Πέμπτη.
Για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΝΑΝΠ, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ( που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 09-8-2018 ημέρα Πέμπτη .
Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν και με τις δύο διαδικασίες (και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και μέσω κατάθεσης απολυτηρίου).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη και εναλλακτικά στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών που βρίσκεται στη Γρ. Λαμπράκη 150 – Πειραιά και στα τηλέφωνα: 2131371480, 1481.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Οδηγίες- Δικαιολογητικά – Πρόγραμμα, Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων για την εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. 2018 – 2019

H Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. θα διεξαχθούν από την Τρίτη 19-06-2018 ως και την Παρασκευή 29-06-2018 .

Διαβάστε αναλυτικά τις Γενικές Οδηγίες, τα απαιτούμενα Δικαιολογητικα και το Πρόγραμμα
Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων:

Γενικές Οδηγίες- Δικαιολογητικά – Πρόγραμμα

Ευχές στους μαθητές μας της Γ΄Λυκείου 2018

Στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου ευχόμαστε ολόψυχα

καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

Ο Διευθυντής και οι Καθηγητές σας

Αριθμός υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 και κατανομή εισακτέων στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων

Στις 104.040 ανέρχονται οι δηλώσεις – αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ανά κατηγορία και είδος σχολείου κατατέθηκε ο εξής αριθμός αιτήσεων:

5 pinakas

Επιπλέον, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση τροποποίησης και συμπλήρωσης του καθορισμού του αριθμού εισακτέων στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.

Ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Πέμπτη 7/6/2018 για τους υποψηφίους των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 8/6/2018 για τους υποψηφίους των Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημειώνει ότι ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.

Δείτε την ανοκοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Προγράμματα Αγωγής Υγείας 2018

“Δεν υπάρχει ουσία στις ουσίες”

Υπεύθυνη υλοποίησης: Ελένη Ντρέκη, φιλόλογος

Συμμετέχοντες καθηγητές: Αθηνά Κάντζου, Μιλτιάδης Ρεμπούτσικας

“Τοξικά ρούχα”

Υπεύθυνη υλοποίησης: Αγγελική Ρετσινά, φιλόλογος

Συμμετέχουσες καθηγήτριες:Ελένη Ντρέκη, Αιμιλία Σιακοβέλη

Παρουσίαση Προγραμμάτων

ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Κάστρα της περιοχής μας: Ξεχασμένο παρελθόν ή ζωντανό παρόν;

   Κάστρα της περιοχής μας: Ξεχασμένο παρελθόν ή ζωντανό παρόν;

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2017-2018

Τάξη: Α΄Λυκείου

   Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Αγγελική Κανελλοπούλου, Φωτεινή Φραντζή

 

Παρουσίαση του Προγράμματος

Κάστρα 1

Κάστρα 2

Εκδηλώσεις σε κάστρα 1

Εκδηλώσεις σε κάστρα 2

Κάστρο Μυστρά

Τείχος Δυμαίων

Τρόποι Αξιοποίησης Κάστρου

Ανακοίνωση επιλογής μαθητών για το Θερινό Σχολείο 2018 του Πανεπιστημίου Πατρών

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας που επελέγησαν για να παρακολουθήσουν το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών:

Ιωάννα Ψήνια – Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Νικολίτσα Ανδρουτσοπούλου και Κωνσταντίνα Κουνάβη – Τμήμα Φιλοσοφίας

Ελένη ΚανελλοπούλουΤμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (αναπληρωματική).

Παράταση των Ηλεκτρονικών Εγγραφών ως την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής της «Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής – Δήλωσης Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μέχρι την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 22.00 (10.00 μ.μ.).