Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας,

καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την απερχόμενη διευθύντρια Κα Κοπανά Αλεξάνδρα για την άψογη παράδοση του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας αλλά και για τις ειλικρινείς ευχές της.

Θέλω να εκφράσω την βαθιά πεποίθηση μου ότι βασική προϋπόθεση για την επιτυχημένη πορεία του σχολείου μας αποτελεί η απόλυτη και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ του Διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων. Από την δικιά μου πλευρά θέλω να τονίσω ότι είμαι έτοιμος να ακούσω, να συζητήσω και να βοηθήσω την όποια προσπάθεια βελτίωσης και  επίτευξης στόχων.

Εύχομαι να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού αλλά και στα πλαίσια που η νομοθεσία ορίζει.

Τέλος, θέλω να εκφράσω την απεριόριστη αγάπη που έχω για τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και για κάθε νέο άνθρωπο που είναι μαχητής και προσπαθεί, στα πλαίσια της δικαιοσύνης και του σεβασμού, να επιτύχει τους στόχους του. Άλλωστε μέσα από τον μόχθο της προσπάθειας επιτυγχάνονται υψηλοί στόχοι.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι, καθώς το ΓΕΛ της Κάτω Αχαΐας έχει ιστορία και μεγάλες επιτυχίες, αισθάνομαι το βάρος των ευθυνών που έχω, αλλά σίγουρα αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και καλή συνεργασία.

Ανδρέας Ψήνιας ΠΕ19,

1.Msc Management Science Computer Applications In Management Systems -Cranfield University- 2.Μεταπτυχιακό εξειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΑΠ).


Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες,

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το 2011 που ανέλαβα, νέα Διευθύντρια τότε, τη διοίκηση του σχολείου της Κάτω Αχαγιάς. Θυμάμαι πολύ καλά πόσο έντονο ένιωθα το βάρος της ευθύνης, αλλά και πόσες προσδοκίες και όνειρα με συνόδευαν. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που πολλά από αυτά πραγματοποιήθηκαν.

Σήμερα αφήνω το σχολείο  και θέλω πρώτα απ΄ όλα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για όλα τα ωραία πράγματα που κάναμε μαζί και για όλες τις επιτυχίες που είχαμε σαν σχολείο που ήταν πολλές και σημαντικές.

Θέλω ακόμα να σας ευχηθώ να πορευθείτε στη ζωή με υπευθυνότητα και δικαιοσύνη, χωρίς μικρότητες και φθόνο. Κρατήστε την ψυχή σας καθαρή και αθώα, αλλά καλλιεργείστε την κρίση και το πνεύμα σας, ώστε να ερμηνεύετε σωστά τα γεγονότα και να βαδίσετε με ασφάλεια στη ζωή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς σας και στην Δημοτική Αρχή που στήριξαν και εμπιστεύτηκαν το σχολείο.

Στους συνεργάτες συναδέλφους μου που κοπίασαν δίπλα μου με όραμα και δημιουργικότητα, που μοιράστηκαν μαζί μου πρωτοβουλίες και ευθύνες, που στήριξαν τους αδύνατους μαθητές και δεν ξεχώρισαν κανένα παιδί, που φέρθηκαν με αίσθημα υπευθυνότητας και δικαιοσύνης και προστάτευσαν τη σχολική κοινότητα από φαινόμενα βίας και απειθαρχίας ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ.

Στον νέο διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Ψήνια, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά και τόσο δημιουργικό έργο του.

                                                                          Αλεξάνδρα Ν. Κοπανά


Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (με τη βαθμολογία τους σε κάθε μάθημα) την Τρίτη 18 Ιουλίου 08:30 – 14:00, καθώς και κάθε Πέμπτη  9:00 -13:00.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2017 παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 18-7-2017.


 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2017 παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 18-7-2017. Για την υποστήριξη των υποψηφίων κατά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν στις 18-7-2017, ημέρα Τρίτη και ώρες λειτουργίας σχολείων.


Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας  εδώ.


 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων, που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 30-6-2017, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 10-7-2017 περί τις 13:00.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) έως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.


Ιουλ 17
02
Κάτω από (Νέα-Ανακοινώσεις) από στις 02-07-2017 και με ετικέτα

Η σχολική κοινότητα

του Γενικού Λυκείου

Κάτω Αχαΐας

σας εύχεται

Καλό Καλοκαίρι!


 

Εκδόθηκε η Συμπληρωματική Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.

Αναλυτικά την προκήρυξη δείτε εδώ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Αναρτήθηκαν σήμερα στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι βαθμολογίες είναι διθέσιμες και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στην διεύθυνση:

http://results.it.minedu.gov.gr

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίζουν τα μόρια που προκύπτουν από τη βαθμολογία τους στην διεύθυνση:

https://markcalc.it.minedu.gov.gr/

Από την Πέμπτη 6-7-2017 ως και την Παρασκευή 14-7-2017 όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ).

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.


 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ προγραμματίζεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 30-6-2017, περί τις 11:00 π.μ. σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από την Πέμπτη 6-7-2017 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στις υπολειπόμενες εξετάσεις, δεν θα ανακοινωθούν οι βαθμοί την Παρασκευή, αλλά το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.