Γνωστοποίηση βαθμολογίας ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Την Τετάρτη 6-7-2022 οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Παράλληλα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο .

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης:

  https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Δημιουργία Κωδικού Μηχανογραφικού Δελτίου

mixanografiko 600x382Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Παράλληλου Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά:
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τρίτη 21 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ., κατόπιν νεότερης εγκυκλίου. Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Τρίτη 21 Ιουνίου ως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

1.Κάθε υποψήφιος-τελειόφοιτος (ο ίδιος ή κάποιος εξουσιοδοτημένος από τον ίδιο) προσέρχεται στο Λύκειό του, θα ταυτοποιείται σε αυτό και κατόπιν θα δημιουργεί τον κωδικό ασφαλείας (password) με βάση τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις με αρ. πρωτ. Φ251/75636/Α5/20-06-2022, Φ152/75814/Α5/20-06-2022 εγκυκλίους της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.
Επισημαίνεται ότι ο κωδικός ασφαλείας πρέπει να δημιουργηθεί από τον υποψήφιο και να τον γνωρίζει αποκλειστικά ο ίδιος. Επιπλέον ο υποψήφιος εκτός από τη ορισμό του κωδικού ασφαλείας θα καταχωρίσει και ένα προσωπικό του email (εφόσον διαθέτει). Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος απωλέσει τον κωδικό ασφαλείας του θα μπορεί με την ίδια διαδικασία να ξαναδημιουργήσει νέο κωδικό ασφαλείας.

2.Επιπρόσθετα, αν πρόκειται για υποψηφίους ημερήσιων ΓΕΛ 2020 ή 2021 (οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2020 ή το 2021) για το ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, αυτοί οι υποψήφιοι μπορούν να προσέρχονται για να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ και κατά προτίμηση στο Λύκειο αποφοίτησής τους ή στο ημερήσιο ΓΕΛ που είναι πλησιέστερο στην κατοικία τους. Για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι του 2020 διεκδικούν ποσοστό από το 40% των θέσεων και οι υποψήφιοι του 2021 διεκδικούν ποσοστό από το 60% των θέσεων της εν λόγω κατηγορίας του 10%.

3.Επίσης στο Λύκειό τους θα προσέρχονται όσοι τελειόφοιτοι ΓΕΛ του τρέχοντος σχολικού έτους δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2022 και οι οποίοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, προκειμένου να δημιουργήσουν με την ίδια διαδικασία τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password).

Τέλος, αναφέρεται ότι ο κωδικός ασφαλείας που θα ορίσει ο υποψήφιος μέσω της εφαρμογής Μηχανογραφικού Δελτίου Σχολικής Μονάδας θα είναι ο ίδιος και για τις δύο εφαρμογές Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ανοίγει η πλατφόρμα για αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS

220616 MinEdu SMS Panelladikes WIDE new

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

 smsresults.minedu.gov.gr 

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022….

https://www.minedu.gov.gr/news/52451-16-6-2022-anoigei-i-platforma-gia-apotelesmata-panelladikon-eksetaseon-meso-graptoy-minymatos-sms

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2022

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2022.

Δείτε το έγγραφο:

ΕΞΕ – 71214 – 2022 – Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2022

 

 

 

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έτους 2022 (ξένες γλώσσες-σχέδια-μουσική)

 Εξεταστικά Κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων και  διευκρινίζουμε στους υποψηφίους ότι:

α) Στις εξετάσεις του κάθε ειδικού μαθήματος δικαιούνται να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι έχουν ήδη
δηλώσει το συγκεκριμένο ειδικό μάθημα
β) Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8:30 π.μ. για όλα τα ειδικά μαθήματα εκτός των Αγγλικών για το οποίο
ορίζεται η 10:00 π.μ. και του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο ορίζεται η 16:30 μ.μ.
γ) Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. για όλα τα ειδικά
μαθήματα εκτός:
των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέρχονται έως τις 9:30 π.μ. και
του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, για το οποίο πρέπει να προσέρχονται έως τις 16:00
μ.μ..

ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ: 

2022 _6_6_ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ_ΚΕΝΤΡΑ_ΕΙΔΙΚΩΝ_ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ_2022

 

ΕΞΕ – 68632 – 2022 – Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Ειδικών Μαθημάτων και κατανομή υποψηφίων έτους 2022

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022

Αγαπητοί υποψήφιοι,

θα πρέπει να ξέρετε ότι κατά την είσοδό σας στην αίθουσα εξετάσεων:

1. Δεν επιτρέπονται βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, mp3, Walkman υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, οτιδήποτε άλλο μπορεί να λειτουργεί κατά του αδιάβλητου των εξετάσεων.

2. Επιτρέπονται ΜΟΝΟ Στυλό μπλε ή μαύρο ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα γεωμετρικά όργανα, θερμός με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

3. Οι υποψήφιοι θα βγάλουν όλα όσα δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους, έξω από την αίθουσα εξέτασης.

4. Όσοι τυχόν έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, αφού τα απενεργοποιήσουν, τα παραδίδουν στη Λυκειακή Επιτροπή πριν την είσοδό τους στην αίθουσα. 5. Οι μαθητές σε περίπτωση που συλληφθούν από επιτηρητή να αντιγράφουν με οποιονδήποτε τρόπο ή να έχουν κινητό μαζί τους έστω και απενεργοποιημένο, μηδενίζεται το γραπτό τους.

6. Προσέλευση μαθητών έως: – 7:30 την 1η ημέρα – 7:45 τις υπόλοιπες ημέρες

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΗΝΙΑΣ
ΠΕ86