Πασχαλινά Έθιμα

Στις 26-4-2024 οι μαθητές μας, περιμένοντας το Πάσχα, δραστηριοποιήθηκαν στις προετοιμασίες της γιορτής. Έφτιαξαν κουλούρια, έβαψαν αυγά και τα συσκεύασαν σε δωράκια για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους:
  •       την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων (Φραγκούλης)
  •       τα Αυγά Γεωργιάδη
  •       τον Φούρνο Χωριάτικο
  •       τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπάφρας

Παράλληλη Στήριξη για το Σχολ. Έτος 2024-25

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τη σχετική εγκύκλιο για λεπτομέρειες που αφορούν στην έγκριση:

1. παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης από εκπαιδευτικό

2. στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

3. στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή

Ακολουθούν αναγκαία έντυπα για τις διαδικασίες:

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ _ΑΙΤΗΣΗΣ_ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ_ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ _ΑΙΤΗΣΗΣ_ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ_ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ_ΑΙΤΗΣΗΣ_ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

 

 

 

Διενέργεια Έρευνας για την Ενδοσχολική Βία

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., διεξάγει έρευνα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για την αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης των περιστατικών της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.). Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες παρεμβάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών Ε.ΒΙ.Ε. σε εθνικό επίπεδο.

Η σχετική  εγκύκλιος περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία. Έχουν επίσης δημοσιευτεί πίνακες των σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας που θα συμμετάσχουν, τα οποία επιλέχθηκαν δειγματοληπτικά. Το έντυπο συναίνεσής σας βρίσκεται ΕΔΩ.

Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις Έτους 2024

⏰ Τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων για τη συμμετοχή των τέκνων τους ηλικίας 6-16 ετών στο

☀️ «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024»

😀Δικαιούχοι είναι 👨‍👩‍👦 οι γονείς οι οποίοι είναι:
✅εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ένσημα πρώην ΙΚΑ) κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
📈Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59.
❓Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση για τους κατασκηνωτές από την Ήπειρο μπορείτε να απευθύνεστε:
☎️Τηλ.: 26514 06104 – 6937 017143 – 6971 973028
Ιωάννινα – Σμύρνης 11 (Πλατεία Πάργης)

 

Εγγραφή σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά Γυμνάσια

Το πλαίσιο εγγραφής των αποφοίτων του Δημοτικού σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία δίνεται στις εγκυκλίους Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων και Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολ. έτος 2024-25.

Για να διευκολυνθείτε περαιτέρω, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους καταλόγους  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΜΕ Λ.Τ. και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ.

Σε περίπτωση που υπάρχει ζήτημα επιμέλειας ενός μαθητή ή μαθήτριας, παρακαλούμε ενημερωθείτε από την Εγκύκλιο για ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ.

Περιβαλλοντική Δράση

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, οι μαθητές των τάξεων Δ΄ και Ε΄ του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Περιβαλλοντικό Κέντρο Άγριας Πανίδας στο χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας μέσω διαδραστικών πινάκων και να απολαύσουν την ηρεμία και την καθηλωτική ομορφιά της φύσης.
Τη δράση σχεδίασαν και πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 κυρίες Μαριάννα Μπαμπαλίτη, Βασιλική Παπαϊωάννου, Μαρία Σκανδάλη και Ευφροσύνη Χρόνη.

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Όσα αφορούν στην εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25 μπορείτε να δείτε στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, όπου υπάρχουν οδηγίες και σύνδεσμοι για τη Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία, καθώς και στοιχεία για τον Αριθμό εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025.

Εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το Σχολικό Έτος 2024-25

Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως και την 20η Μαρτίου 2024.

Θα ήταν χρήσιμο να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και να ενημερωθείτε για τη Σχολική Περιφέρεια του 21ου Δ. Σ. Ιωαννίνων (τις οδούς που περιλαμβάνει θα δείτε ΕΔΩ, ενώ τα όριά της φαίνονται στην παρακάτω εικόνα).

2α. ΧΑΡΤΗΣ ΟΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 21ου Δ. Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Καλό είναι να συμβουλευτείτε και την ανακοίνωση του Διευθυντή του Σχολείου μας.

Έντυπα που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε είναι τα ακόλουθα:

1. ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

2. ΑΔΥΜ

3. ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων