Ένα κλικ πριν την αυτοκτονία

Μόνο μέσα στον Μάρτιο 14 νεαρά άτομα προανήγγειλαν την αυτοκτονία τους σε διαδικτυακά Forum στην Ελλάδα. Οι αρχές πρόλαβαν 13χρονη, που είχε καταναλώσει χάπια. Νεαρός αμφιφυλόφιλος γλύτωσε την τελευταία στιγμή. Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία

Δημοσιεύτηκε: Απρίλιος 01 2011, www.news247.gr

Πληθαίνουν τα κρούσματα νέων ανθρώπων που προαναγγέλλουν επικείμενη αυτοκτονία τους στο διαδίκτυο

Τα στοιχεία είναι πλήρως απογοητευτικά και ανησυχητικά. Δεκατέσσερις άνθρωποι ήθελαν να αυτοκτονήσουν μέσα στο Μάρτιο, κάτι που δημοσίευσαν στο ίντερνετ. Ανάμεσα τους 4 παιδιά και 2 άνεργοι οικογενειάρχες.

Ξεχωρίζει η περίπτωση μιας 13χρονης μαθήτριας η οποία έκατσε μπροστά στον υπολογιστή της και έγραψε πως “θέλει να πεθάνει” γιατί έχει απογοητευτεί από τη ζωή της και από τους γονείς της. Από τα όσα έγραφε στο site ήταν εμφανές πώς είχε ήδη πάρει μεγάλη ποσότητα χαπιών, αποφασισμένη να δώσει τέλος στη ζωή της.

Ευτυχώς όμως άτομα που έτυχε να διαβάσουν το μήνυμά της το κατάλαβαν και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το ηλεκτρονικό της ίχνος με την άδεια του εισαγγελέα και μέσα σε λίγη ώρα ειδοποιήθηκε και η οικογένειά της που πρόλαβε το κορίτσι.

Λίγο έλειψε η δόση των χαπιών να είναι θανατηφόρα.

Λίγες μέρες αργότερα, ένας 22χρονος έγραψε ότι θέλει να αυτοκτονήσει γιατί η οικογένεια και οι φίλοι του δεν ενέκριναν το γεγονός ότι ήταν αμφιφυλόφιλος.

Για καλή του τύχη, το μήνυμα του εντοπίστηκε και ειδοποιήθηκε ο πατέρας του ο οποίος τελευταία στιγμή τον πρόλαβε την ώρα που ετοιμαζόταν να πηδήξει από το παράθυρο.

Οι υποθέσεις και άλλων μικρών παιδιών τα οποία θέλουν να θέσουν τέλος της ζωής τους για ανούσια πράγματα, όπως η αποβολή τους από διαδικτυακά παιχνίδια , τρομοκρατούν τους αρμόδιους φορείς και την κοινή γνώμη.

Oι λόγοι που οδηγούνται στο σημείο να επιθυμούν τον θάνατό τους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφορούν κυρίως σχέσεις μεταξύ παιδιών- γονιών, ερωτικές σχέσεις αλλά και οικονομικά προβλήματα.

Από το 2006 ως σήμερα έχουν αποτραπεί 174 αυτοκτονίες στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/stratilio/archives/958

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση