Ύλη απολυτηρίων εξετάσεων Γ΄ τάξης ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΛήψη αρχείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ.Λήψη αρχείου

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2022.

mixanografiko 10

Οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη αποκτήσει έναν από τους ανωτέρω τίτλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή φοιτούν κατά το τρέχον έτος στην τελευταία τάξη του Λυκείου και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων/ Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εισαχθούν, σύμφωνα και με την Φ.253/143554/Β6/12-11-2010 (ΦΕΚ 1794 Β΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, από Τρίτη 17 Μαΐου μέχρι και Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.
Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής (26 Μαΐου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα Μηχανογραφικά Δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.Λήψη αρχείου

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

kapelo emporikou navtikou

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 19-04-2022. Όλοι οι υποψήφιοι από την 19-04-2022 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 19-05-2022 ημέρα Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ :Λήψη αρχείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ 2022

εξετάσεις 0

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022 ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Δείτε το Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος   www.fireservice.gr  η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.
Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τετάρτη 23-03-2022 έως και το Σάββατο 09-04-2022 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ενημέρωση για την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 2022_ΑΔΑ ΡΒΔΦ46ΝΠΙΘ-6ΞΡ

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων ΓΕΛ Αρχαγγέλου για τον θάνατο Συναδέλφου.

.jpgΟ Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γενικού Λυκείου Αρχαγγέλου με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκε τον πρόωρο θάνατο της εκπαιδευτικού Ευθαλίας (Θάλειας) Καρακατσάνη. Μια εξαιρετική επιστήμονας-δασκάλα, υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, ιδιαίτερα αγαπητή στη σχολική κοινότητα, υπηρέτησε με συνέπεια, αφοσίωση και εργατικότητα το έργο της. Έφυγε νωρίς, κι είχε ακόμη πολλά να δώσει.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Αρχαγγέλου ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της συναδέρφου.
  2. Να καταθέσει δωρεά στη μνήμη της στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον ειδικό κουμπαρά που θα βρίσκεται στην εκκλησία.

        Καλό σου ταξίδι Θάλεια…

«Ανάπτυξη Σχολικού Δικτύου από Εκπαιδευτικά Τηλεσκόπια Κοσμικών Ακτίνων και Ανιχνευτές Αστροσωματιδιακής Φυσικής»

ΣΩΑΤΙΔΙΑ 1 ΣΩΑΤΙΔΙΑ 2

 

 

 

 

Το ΓΕΛ Αρχαγγέλου έχει την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει στο εγκεκριμένο πρόγραμμα  του  Υπουργείου Παιδείας   Αρ. Πρωτ. 6781/ΓΔ4 (Αθήνα, 20-01-2022) με θέμα «Ανάπτυξη Σχολικού Δικτύου από Εκπαιδευτικά Τηλεσκόπια Κοσμικών Ακτίνων και Ανιχνευτές Αστροσωματιδιακής Φυσικής»  που διεξάγεται σε περιορισμένο αριθμό σχολείων στην Ελλάδα υπό τη αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και τον Αναπληρωτή καθηγητή Δρ. Αντώνιο Λέισο. Ο καθηγητής του σχολείου μας Γρηγόρης Δρακόπουλος Φυσικός και μια ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα και τα πειράματα διάρκειας 4 μηνών.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα …

Με τον όρο Κοσμικές Ακτίνες εννοούμε τα υποατομικά σωμάτια και πυρήνες που βομβαρδίζουν συνεχώς τη Γη και προέρχονται από αστροφυσικά αντικείμενα εκτός του ηλιακού μας συστήματος (Ενεργοί Γαλαξιακοί Πυρήνες, κατάλοιπα υπερκαινοφανών εκρήξεων (supernovae), κβάζαρ (quasar), εκρήξεις ακτίνων γ). Οι Κοσμικές Ακτίνες αποτέλεσαν την πρώτη πηγή υπο-ατομικών σωματιδίων και έναν αιώνα μετά την αρχική τους ανακάλυψη παρουσιάζουν πολύ μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, όπως το μεγάλο ενεργειακό τους φάσμα με ενέργειες που ξεπερνούν κατά πολλές τάξεις μεγέθους την ενέργεια γήινων τεχνητών επιταχυντών (πχ CERN/LHC), η άγνωστη πηγή των υψηλο-ενεργειακών Κοσμικών Ακτίνων, οι μηχανισμοί επιτάχυνσης που μπορούν να λαμβάνουν μέρος στα αστροφυσικά αντικείμενα και να οδηγούν σε τόσο υψηλές ενέργειες, ο τύπος και το ποσοστό των σωματιδίων που τις αποτελούν και πολλά άλλα.

Όταν ένα σωμάτιο υψηλής ενέργειας (αρχικό ή πρωτεύον σωμάτιο) εισέρχεται στη γήινη ατμόσφαιρα συγκρούεται με τον πυρήνα ενός ατόμου της ατμόσφαιρας και τα παράγωγα της αλληλεπίδρασης παράγουν δευτερεύοντα σωματίδια, τα οποία με τη σειρά τους αλληλεπιδρούν και παράγονται ακόμα περισσότερα σωματίδια κ.ο.κ. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου ατμοσφαιρικού καταιονισμού από σωμάτια, που αναπτύσσεται στην ατμόσφαιρα και κινείται με την ταχύτητα σχεδόν του φωτός. Καθώς ο ατμοσφαιρικός καταιονισμός αναπτύσσεται, ο αριθμός των δευτερευόντων σωματίων αυξάνει φτάνοντας ένα μέγιστο και στη συνέχεια ο καταιονισμός εξασθενεί. Για υψηλές αρχικές ενέργειας μεγαλύτερες από το μέγιστο του καταιονισμού εισχωρεί βαθιά μέσα στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα πολλά σωματίδια να προσπίπτουν στην επιφάνεια της Γης, τα οποία αριθμητικά φτάνουν ακόμα και τις πολλές χιλιάδες, για καταιονισμούς πολύ μεγάλης ενέργειας. Η ανίχνευση των καταιονισμών μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους. Στα πειράματά μας αξιοποιούμε τα φαινόμενα διέγερσης και αποδιέγερσης που προκαλούνται σε πλαστικά πλακίδια και την καθοδήγηση του φωτός που παράγεται μέσω οπτικών ινών σε φωτοπολλαπλαστική διάταξη.

ΣΩΑΤΙΔΙΑ 3

ΣΩΑΤΙΔΙΑ 4

ΣΩΑΤΙΔΙΑ 5

ΣΩΑΤΙΔΙΑ 6

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων ΓΕΛ Αρχαγγέλου για τον θάνατο γονέα μαθητή.

.jpg

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αρχαγγέλου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μαθητή μας  για τη απώλεια του πατέρα του Γρηγορόπουλο Γεώργιο του Δημοσθένη.

Αποφασίστηκε  να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να προσφερθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ο Διευθυντής, Ο Υποδιευθυντής,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αρχαγγέλου