Σήμερα σας προτείνω να βοηθήσετε τη μαμά σας να κάνει ένα υγιεινό γλυκό, που σίγουρα θα σας αρέσει… Και συγχρόνως θα κάνουμε και το πείραμά μας
Για πέστε μου, πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα στερεό υλικό, όπως είναι η σοκολάτα σε υγρό;
Για να μετατρέψουμε ένα στερεό υλικό, όπως είναι η σοκολάτα σε υγρό, πρέπει να του δώσουμε θερμότητα, να το ζεστάνουμε.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Να βάλουμε τη σοκολάτα στο καλοριφέρ, στον ήλιο ή σε ένα μπωλ τοποθετημένο σε κατσαρόλα με ζεστό νερό..
Γνωρίζετε άλλα υλικά, που όταν πάρουν θερμότητα, μετατρέπονται από στερεά σε υγρά; Παγωτό, κερί, λαμπάδα, κηρομπογιά κ.α.
Αυτό το φαινόμενο στη φυσική λέγεται ΤΗΞΗ. Το αντίθετο, όταν δηλ. ένα υλικό από υγρό γίνεται στερεό, όταν ψυχθεί, λέγεται ΠΗΞΗ.
Και τώρα η συνταγή μας: Κόβουμε την μπανάνα σε λίγο χοντρές φέτες.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με 2 κουταλιές σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
Καρφώνουμε τα κομμάτια της μπανάνας με μία οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε μέσα στην σοκολάτα.
Τα ακουμπάμε επάνω σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα να πήξουν. δηλ. να μετατραπούν από υγρά σε στερεά.
Είναι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό. Αντί για μπανάνα, μπορείτε να βάλετε φέτες μανταρίνι..