ΠΩς ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ

Τώρα το Πάσχα, όταν η μαμά βάψει τα κόκκινα αυγά, αν κατά λάθος, μπερδέψει τα βρασμένα από τα άβραστα, μπορείτε να τα ξεχωρίστε εσείς.

Το βρασμένο αυγό περιστρέφεται πιο εύκολα από το άβραστο.

Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό;

Αυτό συμβαίνει γιατί το αυγό που είναι βρασμένο, στο εσωτερικό του είναι στερεό και ομοιογενές. Αυτό το βοηθάει στην κίνηση. Ενώ το αυγό που είναι άβραστο, στο εσωτερικό του είναι υγρό. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στην περιστροφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *