Αυτό το Δεκέμβρη, το Code.org, στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας στην Επιστήμη Υπολογιστών (Computer Science Education Week), (9 – 15 Δεκεμβρίου 2013), οργανώνει μια παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση της επιστήμης της Πληροφορικής και του προγραμματισμού στην Εκπαίδευση, ενθαρρύνοντας 10 εκατομμύρια μαθητές και σπουδαστές στη δοκιμή μιας Ώρας Κώδικα (Hour Of Code).

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρωτοβουλία αυτού του είδους. Οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν τη λογική και τις αρχές του προγραμματισμού και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην επίλυση απλών προβλημάτων, όπως την κίνηση ενός χαρακτήρα στο λαβύρινθο.

Εκπαιδευτικοί και κοινότητες απ όλο τον κόσμο θα βοηθήσουν μαθητές κάθε ηλικίας να αφιερώσουν μια ώρα εκμάθησης των βασικών αρχών της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Δείτε στο παρακάτω εισαγωγικό βίντεο πως μπορείτε να οργανώσετε μια Ώρα Κώδικα για τους μαθητές σας.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής!

Μάθετε πώς να οργανώσετε μια ώρα του Κώδικα για τους μαθητές σας!

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα http://blockly-demo.appspot.com/static/apps/maze/index.html για να πάρετε μία πρώτη γεύση.

Στο παραπάνω πλαίσιο, το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στις παραπάνω δράσεις, ενθαρρύνοντας μαθητές τους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της μιας Ώρας Κώδικα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις του Σχολείου μας σε λίγο…

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο: http://csedweek.org/