ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

βιβλία 4

συλλογές

Αναζητάτε μια συλλογή βιβλίων που  διανέμεται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους; Μάθε ότι υπάρχουν άπειρες  διαδικτυακές σελίδες όπου θα βρεις απολύτως δωρεάν άπειρα ηλεκτρονικά βιβλία να κατεβάσεις και να διαβάσεις!Στον κατάλογο που ακολουθεί θα βρείτε Συλλογές βιβλίων, που μπορείτε ακόμη και  να αξιοποιήσετε στην τάξη ή και να προτείνετε στους μαθητές σας.

Τα Ηλεκτρονικά Αναγνωστήρια είναι μία νέα υπηρεσία που στοχεύουν στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το  Ηλεκτρονικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου θα βρείτε περιεχόμενο που αφορά σε διάφορα πεδία (επιστημονικά, λογοτεχνικά κ.ά.).
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, προσφέρει στο κοινό το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, μία ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους.

Η δημιουργία και η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που εκπονείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η συλλογή του Αναγνωστηρίου περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και στην εξοικείωση του κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Ειδικότερα, το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ είναι μία πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους από 2.400 τίτλους, οι οποίοι προέρχονται από δεκατέσσερις ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων.

Κάθε εγγεγραμμένος αναγνώστης της ΕΒΕ  μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» 36 βιβλία ανά έτος. Η διάρκεια χρήσης είναι δεκαπέντε (15) ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για δεκαπέντε (15) επιπλέον μέρες, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κράτηση από άλλον χρήστη, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα έως και τρεις (3) τίτλοι.
Σημαντικό είναι να διαβάστε τον οδηγό χρήσης του eΑναγνωστηρίου, προκειμένου να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον πλούτο που διαθέτει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο.

Επισκεφτείτε το site Openbook.gr

Δείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας την παρακάτω εικόνα

openlibrary 1 300x225@2x

Επισκεφτείτε το εδώ: www.openbook.gr. 

Επίσης στον  κατάλογο που ακολουθεί θα βρείτε Συλλογές βιβλίων, που μπορείτε να αξιοποιήσετε στην τάξη ή και να προτείνετε στους μαθητές σας.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Ηλεκτρονικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου θα βρείτε περιεχόμενο που αφορά σε διάφορα πεδία (επιστημονικά, λογοτεχνικά κ.ά.). Σημαντικό είναι να διαβάστε τον οδηγό χρήσης του e Αναγνωστηρίου, προκειμένου να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον πλούτο που διαθέτει. Άλλες επιλογές:

Παρέχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία σε θέματα: Λογοτεχνίας, Βιβλία για νέους, Ιστορία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Λογοτεχνία/Ιστορία στα αγγλικά, Διάφορα, Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Μελέτες.

Η Βρεττανική Βιβλιοθήκη

Η Βρεττανική Βιβλιοθήκη παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο ένα τέταρτο των ελληνικών χειρογράφων που διαθέτει και τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερους από 280 τόμους. Είναι σημαντική πηγή πληροφοριών σε θέματα λογοτεχνίας, ιστορίας, επιστήμης, θρησκείας, φιλοσοφίας και της τέχνης της Ανατολικής Μεσογείου κατά την Κλασική και τη Βυζαντινή Περίοδο.

Δείτε περισσότερα πατώντας την παρακάτω εικόνα

british library kt5bgw

Free-Ebooks.gr

ebook3

Η σελίδα διαθέτει άπειρα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, στις κατηγορίες: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αυτοβελτίωση, Εγκυκλοπαίδειες & Λεξικά, Επιστήμες, Θρησκεία, Ιστορία, Λογοτεχνία, Παιδικά, Περιοδικά, Πληροφορική, Σχολικά, Τέχνες, Υγεία, Χάρτες, Χειροτεχνία, & Χόμπι, Ψυχολογία. Όλα τα βιβλία στη σελίδα δηλώνεται ότι έχουν άδεια creative commons ή έχουν καταχωρηθεί κατόπιν άδειας του συγγραφέα.

Επισκεφτείτε το εδώ: free-ebooks.gr

Ebooks4greeks.gr – Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Το eBooks4Greeks.gr είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2010 και έκτοτε φιλοδοξεί να φιλοξενεί ποιοτικά δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μία Online Βιβλιοθήκη όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει και να διαβάσει βιβλία τα οποία θα μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα. Το eBooks4Greeks δεν είναι ψηφιακός εκδοτικός οίκος αλλά ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη. Εκτός από βιβλία, δέχονται επίσης κείμενα, κριτικές, προτάσεις βιβλίων και συνεντεύξεις.

Επισκεφτείτε το εδώ: www.ebooks4greeks.gr

books2

Project Gutenberg – Gutenberg.org

Το Project Gutenberg, που ιδρύθηκε το 1971, είναι μια εθελοντική προσπάθεια για την ψηφιοποίηση των βιβλίων, αλλά και γενικότερα πολιστικών έργων, που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα (public domain) και την ευρύτερη δυνατή διάθεσή τους ως e-books σε μια σειρά από ανοιχά πρότυπα αρχείων. Το Project Gutenberg έχει σήμερα δεκάδες χιλιάδες αντικείμενα στη συλλογή του. Μέσα σε αυτά, υπάρχουν δεκάδες βιβλία στα ελληνικά, τα οποία είναι διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα σε μια σειρά από διαφορετικά είδη αρχείων. Πολλά βιβλία είναι παλιότερες μεταφράσεις Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ενδιαφέρουσες και διαθέσιμες σήμερα μόνο σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες. Υπάρχουν επίσης μια σειρά απο κλασικούς Νεοέλληνες λογοτέχνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε την πάντα επίκαιρη και απολαυστική «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη ή «Το Ταξείδι μου» του Γιάννη Ψυχάρη. Το κατέβασμα είναι δωρεάν, αλλά θα μπορούσατε να κάνετε μια δωρεά στο Project Gutenberg για να στηρίξετε αυτήν την εθελοντική προσπάθεια.

Επισκεφτείτε το εδώ: www.gutenberg.org

books library

Τοβιβλίο.net

Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net επιδιώκει να παρακολουθεί την λογοτεχνική εξέλιξη κι επικαιρότητα της Ελλάδας. Οι κριτικές παρουσιάσεις των βιβλίων που έχουν να πουν κάτι στην ψυχή του αναγνώστη είναι καθημερινές και αδιάλειπτες. Στην σελίδα μπορεί να βρει και να διαβάσει κανείς δωρεάν Ατομικές εκδόσεις, Συλλογικές εκδόσεις και Καλλιτεχνικά Ημερολόγια.

Επισκεφτείτε το εδώ: tovivlio.net. 

Άλλες επιλογές:

Ψηφιακές βιβλιοθήκες γενικού περιεχομένου

Οι παρακάτω ψηφιακές βιβλιοθήκες περιλαμβάνουν τις πιο ολοκληρωμένες συλλογές υλικού βιβλιοθηκών που διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο.

Universal Digital Library – Συλλογή εκατομμυρίων βιβλίων.
Project Gutenberg – Πάνω από 20.000 ebooks, audio books, CDs και DVDs.
Bartleby – Τεράστια συλλογή με βιβλία αναφοράς, βιβλία ποίησης, φαντασίας και nonfiction.
ibiblio -Βιβλιοθήκη και ψηφιακό αρχείο που προσφέρει ebooks, επιστημονικές εργασίες, λογισμικό, μουσική, και live ραδιόφωνο.
Google Books – Πάνω από 100. 000 βιβλία και μια πλήρως εξερευνήσιμη βάση δεδομένων
World Digital Library – Πηγή για χειρόγραφα, σπάνια βιβλία, μουσική, ταινίες, χάρτες, εκτυπώσεις και ακόμη περισσότερα σε πολλαπλές γλώσσες.
ERIC – Η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο με ψηφιακή εκπαιδευτική λογοτεχνία.
Bibliovault – Ψηφιακά αρχεία για πάνω από 12.500 βιβλία.
Internet Public Library – Βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, υλικό αναφοράς και άλλα πολλά.

Προσφέρει δωρεάν στον χρήστη του διαδικτύου, μια πλούσια ηλεκτρονική βιβλιογραφική βάση δεδομένων για το Νεότερο Ελληνισμό παρέχοντάς του συγχρόνως τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει ηλεκτρονικά, όπου αυτό είναι εφικτό, ένα σημαντικό αριθμό παλαιών και σπάνιων τεκμηρίων, καθώς και νεότερες εκδόσεις που οι συγγραφείς τους επέτρεψαν την ψηφιοποίηση και ελεύθερη διάθεσή τους στο διαδίκτυο.

Περιλαμβάνει περισσότερους από 200 τόμους επιστημονικών και φιλοσοφικών έργων του 18ου αιώνα.

Περιλαμβάνει όλα τα έργα του ποιητή και πλούσιο ανέκδοτο υλικό, όπως αυτό προκύπτει από την συνεχιζόμενη μελέτη του Αρχείου του.

Περιέχει έργα κυπρίων ποιητών, μύθους, παραμύθια, παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο, γλωσσάριο της κυπριακής διαλέκτου καθώς και φωτογραφικό υλικό από διάφορα μέρη της Κύπρου.

Περιέχει βιογραφία, ποίηση, ζωγραφική του Ν. Εγγονόπουλου.

Η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στην Νέα Ελληνική Λογοτεχνία. Περιλαμβάνει βιογραφικό σημείωμα του K.Θ. Δημαρά και του Γ.Π. Σαββίδη, καθώς και τις εργογραφίες των δύο μελετητών.Περιέχει επίσης ξεχωριστές σελίδες για το Aρχείο Kαβάφη. Στο Ανθολόγιο κειμένων περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονική μορφή, έργα Νεοελλήνων λογοτεχνών ταξινομημένα αλφαβητικά κατά συγγραφέα.

Πανεπιστημιακές Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Η πρόσβαση σε όλες τις παρακάτω βιβλιοθήκες είναι ανοικτή τόσο σε φοιτητές των Πανεπιστημίων όσο και στο ευρύ κοινό.

Online Books – Πάνω από 30.000 βιβλία από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
The Perseus Digital Library – Η συλλογή του Πανεπιστημίου Tufts με πηγές κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών.
Columbia University Libraries – Ευρεία γκάμα κειμένων, ήχων και εικόνων από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Yale University Library – Ποικιλία βιβλίων, αποσπασμάτων, ταινιών, εικόνων και άλλων περιεχομένων.
Brigham Young University Digital Collection – Κείμενα, επιστημονικά περιοδικά, διατριβές και διπλωματικές εργασίες, ήχοι και εικόνες από το Πανεπιστήμιο Brigham Young.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Προτείνονται διάφορες πλατφόρμες και ιστότοποι με εξαιρετικό περιεχόμενο, που αφορά σε όλες τις ηλικίες και είναι αξιοποιήσιμα στην τάξη:

Σε αρκετές περιπτώσεις θα βρείτε και ηχητικά κείμενα, ιδιαίτερα χρήσιμα στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, αλλά και στα ξενόγλωσσα μαθήματα.

  • Το librivox μάλιστα προσφέρει ηχητικό περιεχόμενο σε πάρα πολλές γλώσσες!

Διεθνείς ψηφιακές βιβλιοθήκες

Τρεις από τις καλύτερες διεθνείς συλλογές:

International Children’s Digital Library – Θαυμάσια συλλογή παιδικών βιβλίων (ιστορικών και σύγχρονων).
The European Library – Αρχεία ήχου και παρτιτούρες, παιδική λογοτεχνία, επιστημονικές εργασίες, και πολλά άλλα.
National Library of Australia – Ηλεκτρονικά περιοδικά, Θεματικοί οδηγοί, φωτογραφίες και άλλες ψηφιακές συλλογές.

akousenabiblio

Άκουσε ένα βιβλίο – Μία απίθανη ιστοσελίδα με δεκάδες ελληνικά βιβλία για δωρεάν ακρόαση

Το Akousenabiblio είναι μία απίθανη ελληνική ιστοσελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στα audio books. Για όσους δεν ξέρουν, audio books ονομάζονται τα βιβλία σε μορφή ήχου, δηλαδή ένα αρχείο ήχου στο οποίο ο αφηγητής διαβάσει ένα βιβλίο. Πολλοί προτιμούν τα audio-books, για ακρόαση στο αυτοκίνητο, σε ταξίδια ή ακόμη και στο γυμναστήριο.

Στην Ελλάδα, τα audio books δεν έχουν, ακόμη, φτάσει τα επίπεδα αναγνώρισης που έχουν στο εξωτερικό, όμως σιγά σιγά ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με αυτά. Στο akousenabiblio, υπάρχει μια μεγάλη συλλογή audio books στα Ελληνικά, σε μορφή mp3. Ανάμεσα στα δεκάδες έργα που είναι διαθέσιμα θα βρείτε βιβλία του Παπαδιαμάντη, του Βίκτωρ Ουγκώ, μέχρι και παιδικά βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, ή παραμύθια. Λόγω πνευματικών δικαιωμάτων τα διαθέσιμα βιβλία είναι “κλασικά” δηλαδή ο δημιουργός τους έχει πεθάνει τουλάχιστον 70 χρόνια πριν.Η Νάντια Παξινού, η φιλόλογος πίσω από την ιστοσελίδα, ανανεώνει συνεχώς τον κατάλογο των διαθέσιμων βιβλίων. Για συνεχή ενημέρωση όσον αφορά τις νέες προσθήκες, μπορείτε να ακολουθήσετε την επίσημη σελίδα του akousenabiblio στο Facebook.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: akousenabiblio.com

8 2015

Ομιλούντα βιβλία (Audio books) της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας

Με την αναφορά της λέξης «book», «βιβλίο» στην κοινή ελληνική, σίγουρα κανείς δεν περιμένει ως ζευγάρι του τη λέξη «audio» (=ήχος). Με ευκολία μιλάμε για βιβλία λογοτεχνικά, εφηβικά, παιδικά, επιστημονικά· το οξύμωρο της κατάστασης ξεκινά όταν μιλάμε για βιβλία «ακουστικά». Τα audiobooks φαίνεται να είναι μια νέα δημιουργία, αν όχι ανακάλυψη, της εποχής μας, μιας εποχής που ζει και αναπτύσσεται στον κόσμο της τεχνολογίας, με ρυθμούς γρήγορους και καταλυτικούς. Πόσο εξοικειωμένος είναι όμως ο κόσμος με αυτή τη νέα τεχνική, και πιο συγκεκριμένα, τι είναι αυτό που προσφέρει αυτή στον πολιτισμό, την ανθρωπότητα και την κοινωνία στο σύνολό της;

Mια πρώτη γνωριμία με τα audiobooks, το πιο πιθανό είναι να δημιουργεί επιφυλάξεις. Όπως, άλλωστε, οτιδήποτε καινούριο εμφανίζεται τόσο ξαφνικά στην καθημερινότητα μας, ανατρέποντας όλα αυτά που μέχρι στιγμής γνωρίζαμε, έτσι και τα ακουστικά βιβλία, τουλάχιστον από τους φίλους των βιβλίων και της ανάγνωσης, σε μια πρώτη όψη είναι λογικό να θεωρηθούν αμφίβολης προελεύσεως και συμβολής. Πράγματι, με το πρώτο άκουσμα η βασική μας απορία είναι το πώς ένα βιβλίο μπορεί να γίνει κάτι που ακούμε; Και αν γίνεται κάτι που ακούμε, μπορεί να κρατήσει ακόμη τον αρχικό του τίτλο ως βιβλίο;

Αναμφίβολα, το να μπορεί κανείς να ακούσει ένα βιβλίο, με όλη τη σημασία της πρότασης, κατά κύριο λόγο προξενεί θετικές προσεγγίσεις. Με μια τέτοια δυνατότητα δίνεται η ευκαιρία σε έναν σημαντικό αριθμό ατόμων, διαφόρων κοινωνικών ομάδων, να απολαύσουν με ευκολία κάτι που πολλοί θεωρούν δεδομένο ή και ξεπερασμένο. Άτομα με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο ή  οποιουδήποτε βαθμού διάσπαση προσοχής, για τα οποία η αφιέρωση ουσιαστικού χρόνου σε ένα βιβλίο φαίνεται κάτι άπιαστο, γνωρίζουν αυτή την εφαρμογή με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Ακόμη, σε ένα πιο ανθρωπιστικό πλαίσιο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη συμβολή των ακουστικών βιβλίων στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Η δημιουργία μιας ακουστικής βιβλιοθήκης, με βιβλία κάθε είδους, ανοίγει στους μη βλέποντες έναν ολόκληρο κόσμο, τους δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, να μάθουν, να ονειρευτούν, να κάνουν δηλαδή πράγματα άπλα, τα οποία έχουν δικαίωμα να κάνουν.

161208 BOOKS audio illo.jpg.CROP .promo xlarge2

Πηγή: slate.com

Αν κάποια στιγμή λοιπόν σας κουράσει το διάβασμα ενός βιβλίου, μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας και μια φωνή θα το διαβάζει για σας.

Μπορείτε να βρείτε βιβλία ελλήνων και ξένων συγγραφέων, με ποικίλο περιεχόμενο, από όλο το φάσμα της ανθρώπινης ζωής. Προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν από το internet, ώστε να γίνουν περισσότεροι οι φίλοι του βιβλίου.

audiobooks

ΟΜΙΛΟΥΝΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Δείτε περισσότερα στον ιστότοπο της  ψηφιακής βιβλιοθήκης του  6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας πατώντας στην παρακάτω εικόνα

βιβλία που μιλούν

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ “ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ” για παιδιά με προβλήματα όρασης

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

βιβλία για παιδιά με προβ. όρασης

Παραμυθόφωνο

Ιστοσελίδα του Κέντρου μελέτης και διάδοσης Μύθων και παραμυθιών και του αφηγητή Γ. Ευγενικού. Διατίθενται ακουστικές αφηγήσεις παραμυθιών.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

παραμυθόφωνο

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!

Κάντε κλικ στην εικόνα και κατεβάστε την λίστα αρκετών  συνδέσμων του άρθρου σε μορφή pdf.

dorean vivlia 1024x684 1

ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Κατέβασέ τα στον υπολογιστή σου με ένα κλικ πάνω στο τίτλο, που σε ενδιαφέρει!

MOMOTARO – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

Sisoudo

Tα φτερά του λιονταριού

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΟΡΩΝΑ

Διώνη-το-πρώτο-χελιδόνι

ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΣ, Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ – Ε. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΟΥ

ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΕΝΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΨΑΧΝΕΙ ΣΠΙΤΙ – Νίκη Σκεύα

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – Β. ΚΑΝΙΔΗΣ

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ – ΓΙΑΜΠΑΝΙΔΟΥ

Η Μπουμπού και η Μπαμπαλού

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ – Χ. ΛΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ρόζα και ο μικρός Κωστάκης σώζουν τα Πασχαλινά Αυγά

Η-πριγκίπισσα-Απόσταση

ΛΑΚΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΚΗΣ

Μαθαίνω, χρωματάκια, σχηματάκια για χαρούμενα παιδάκια

ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΠΕΣ – Ντέμη Ρούσσα – eBooks4Greeks.gr

ΜΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ; – Χ. ΜΠΑΣΙΑ

ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΛΑ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Ακανθούλης

Ο Διάσημος του Σχολείου

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ – ΕΥΡ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ -ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο ιός της γαστρεντερίτιδας

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ

Ο Φριχ σκουπιδοαρρώστησε – Φωτεινή Κοντοπούλου

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΟΥ

ΣΤΗ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

ΤΑ 10 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΕΝΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΑΛΟΚ -ΤΟ ΑΛΛΗΓΚΑΡΗ

ΤΟ ΑΕΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΚΑΜΙΝΑΔΑ – ΕΥΡ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΛΟΠΗΣ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΑΜΠΟΥΡ – Χ. ΜΙΚΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

ΤΟ ΣΠΑΡΜΑΤΣΕΤΟ

ΤΟ ΣΥΝΑΧΩΜΕΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ – ΕΥΡ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΠΑΛΟΝΙ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΤΡΕΛΙΕΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΕΥΧΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ e books

(για μικρά και μεγάλα παιδιά)

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ- Ν. ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ -Ε. ΒΕΝΕΡΗ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ – ΑΝΝΑ ΠΗΛΙΟΥ

ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – Τ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΚΕΝΤΖΟΣ

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΕΥΡ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

Το ταξίδι του Άη Βασίλη

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ- Δανάη Στεργίου

Οι βρώμικες κάλτσες του Άη Βασίλη

Ο ΕΥΧΟΥΛΗΣ – Νατάσσα Θάνου

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ

Η καρδιά της βασιλοπούλας – Πηνελόπη Δέλτα

Μάγκας – Πηνελόπη Δέλτα

Στα μυστικά του βάλτου – Πηνελόπη Δέλτα

Τρελαντώνης – Πηνελόπη Δέλτα

Μάγκας – Πηνελόπη Δέλτα

Η ζωή του Χριστού – Πηνελόπη Δέλτα

Πηγή : ψηφιακή βιβλιοθήκη 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσα

 ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:  etwinning.gr

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Παγκόσμια & τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά, Φιλαναγνωσία, Ψηφιακή βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.