Η έβδομη τέχνη τρυπώνει μέσα σε σχολικές αίθουσες- Παιδικές ταινίες για εκπαιδευτική χρήση

digital enterprise 2 100527283 primary.idge

Tv on Demand 1024x427 1

Ψυχαγωγία και κινηματογραφική εκπαίδευση εξ αποστάσεως για τους μαθητές και όλη την οικογένεια

«Και πρώτα απ’ όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία; Την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο κι ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος ή την πνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης κι ονειρικής δομής, με αγωνία απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τ’ άστρα; 

Αυτή τη δεύτερη παιδεία την αποκρύπτουν και δεν την δίνουν δωρεάν, γιατί δεν συντηρεί και δεν υπηρετεί συστήματα. Αντίθετα τα ελέγχει, τα αναθεωρεί και τα αποδυναμώνει»

Μάνος Χατζιδάκις


Με μια διάθεση «ιπτάμενης φυγής προς τα άστρα» σας παρουσιάζουμε παρακάτω  ταινίες,  εκπαιδευτικά βίντεο, ντοκιμαντέρ, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες μικρού μήκους.

Αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχουν οι Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και το διαδίκτυο, βρίσκει πλέον τη θέση και το ρόλο της στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Βιβλιοθήκη μας, είναι ένας χώρος αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας, όπως όταν ήμαστε κοντά!!!!
Η μεγάλη οθόνη πλημμυρίζει από νιάτα!
Σας ευχόμαστε  καλές  και ενδιαφέρουσες περιηγήσεις!

Στον οικογενειακό οδηγό ψυχαγωγίας paidikaicinema, βρίσκετε κριτικές για επιλεγμένες παιδικές ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε παιδική ηλικία, τα οποία συνοδεύονται από έγκυρες πληροφορίες, ανεξάρτητες κριτικές και υπεύθυνη αξιολόγηση.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο πατώντας στην παρακάτω εικόνα

0 04 05 42e33db57acb2e3ee4e021d3e87d54a1fdf207693fe4875cef44e40fb0e72cba 701ae57c84c6d2fb


Μια επιλογή ταινιών κινουμένων σχεδίων από το Τμήμα Οπτικοακουστικής Παιδείας και Ερευνών “Κι όμως… κινούμαστε!”!
12 ταινίες για παιδιά ηλικίας 4-15 ετών, οι οποίες, με ποιητικό και ευφάνταστο τρόπο, διασκεδάζουν και προβληματίζουν, εξερευνώντας θέματα όπως οι οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, οι φόβοι, η διαφορετικότητα, η μετανάστευση.

Μπορείτε να δείτε τις ταινίες πατώντας εδώ ή στην παρακάτω εικόνα:

Εικόνα ταινίες

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα φυλλάδια δραστηριοτήτων όλων των ταινιών ανά ηλικιακή κατηγορία, καθώς και μια «εργαλειοθήκη» με γενικές προτάσεις για τη δημιουργική χρήση μιας ταινίας στα πλαίσια ποικίλων θεματικών πεδίων.

Φυλλάδια-για-ταινιές-4-5-6-ετών



Λήψη αρχείου

Φυλλάδια-για-ταινίες-7-8-9-ετών



Λήψη αρχείου

Φυλλάδια-για-ταινίες-10-11-12-ετών



Λήψη αρχείου

Φυλλάδια-για-ταινίες-13-14-15-ετών



Λήψη αρχείου

Κάνω-μάθημα-με-σινεμά _ Εργαλειοθήκη-δραστηριοτήτων



Λήψη αρχείου


Παιδικές ταινίες με θεματολογία Αγωγής Υγείας

 

Παιδικές ταινίες περιβαλλοντικού περιεχομένου στην εκπαίδευση – Ανάλυση και χρήση

 

Παιδικές ταινίες για την θεματική ενότητα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

 

Παιδικές ταινίες για την θεματική ενότητα : Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία


Προτάσεις για κινηματογραφικά Χριστούγεννα

 Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

boom xmasmovies 0

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

© Les choristes (Τα Παιδιά της Χορωδίας) -2004-

Μια Ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα οικοτροφείο για “δύσκολα” παιδιά και οδηγεί στην ανακάλυψη εκπληκτικών μουσικών ταλέντων!!

Η υπόθεση της ταινίας
Το 1948 ο Ματιέ, ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σε επαρχιακό σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Παρά τις αντιρρήσεις του αυταρχικού διευθυντή, οργανώνει μια χορωδία και μέσα από τη μουσική προσπαθεί να αναμορφώσει τις ψυχές των ατίθασων μαθητών. Μια μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία. Υποοψήφια για Όσκαρ τραγουδιού και ξενόγλωσσης ταινίας.

 

©   The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (2022) / Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο
Ένα γοητευτικό animation για θεατές όλων των ηλικιών, του συγκινητικού ομώνυμου εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου του 2019 του Βρετανού συγγραφέα και εικονογράφου Charlie Mackesy. Μια υμνωδία για την διαρκή δύναμη της καλοσύνης της φιλίας, του θάρρους και της ελπίδας και την ικανότητά μας να συντηρούμε ο ένας τον άλλον σε περιόδους ανάγκης.
Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, ποια ηλικία είσαι, ποιο είναι το σύστημα πεποιθήσεών σου, υπάρχουν παγκόσμια συναισθήματα και εμπειρίες να ανακαλύψουμε που μας ενώνουν όλους ….
Η ταινία αφηγείται ένα οδυνηρό ταξίδι και ακολουθεί την απίθανη φιλία ενός αγοριού, ενός τυφλοπόντικα, μιας αλεπούς και ενός αλόγου που ταξιδεύουν μαζί στην αναζήτηση του αγοριού για το σπίτι. Η ταινία κινουμένων σχεδίων αφηγείται μια ιστορία φιλίας μεταξύ των τεσσάρων χαρακτήρων του τίτλου καθώς βρίσκονται μαζί σε αβέβαιες συνθήκες. Οι πρωταγωνιστές μοιράζονται τους μεγαλύτερους φόβους, τα τρωτά σημεία και τις ελπίδες τους καθώς ξεπερνούν τα προβλήματα μαζί, υπογραμμίζoντας τη σημασία της καλοσύνης και την ανάγκη να μιλάμε για τα προβλήματα αντί να τα αντιμετωπίζουμε μόνοι. Η ταινία, με τις όμορφες χαρακτηριστικές εικονογραφήσεις του Mackesy , ζωντανές έγχρωμες και ζωγραφισμένες στο χέρι, εξερευνά τη φιλία, τη συντροφικότητα, την αμφισβήτηση των μεγάλων και των μικρών πραγμάτων στη ζωή με ειλικρίνεια και ευθραυστότητα — τι υπέροχα πράγματα να εξερευνήσει κανείς……….
Η ελπίδα μου είναι προφανώς ότι οι άνθρωποι θα το απολαύσουν και θα αισθανθούν καλύτερα βλέποντάς το… να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι, πιο παρηγορημένοι, να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους. Ελπίζω σε μεγάλο βαθμό να νιώσετε διαφορετικά με κάτι τόσο όμορφο και να απολαύσετε το συγκινητικό αυτό animation

*Ερωτήσεις συζήτησης για την ταινία*
Σημείωση: Οι περισσότερες σελίδες έχουν κάτι που θα μπορούσατε να συζητήσετε. Εδώ είναι μερικές για να ξεκινήσετε):

1.«Συχνά το πιο δύσκολο άτομο για να συγχωρήσεις είναι ο εαυτός σου». Πιστεύετε ότι αυτό είναι αλήθεια; Έχετε πρόβλημα να συγχωρήσετε τον εαυτό σας;
2.Ο τυφλοπόντικας ρωτάει: «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και το αγόρι λέει, «Ευγενικό». Πώς θα απαντούσατε στην ερώτηση του mole; Τι πιστεύετε για την απάντηση που έδωσε το αγόρι;
3.Ποιος από τους τέσσερις χαρακτήρες είναι ο αγαπημένος σας; Γιατί;
4. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εικονογράφηση; Και είδατε κανένα μήνυμα κρυμμένο στα σχέδια;
5. Ο Mole λέει ότι οι περισσότεροι από τους παλιούς τυφλοπόντικες επιθυμούσαν να είχαν ακούσει λιγότερο τους φόβους τους και περισσότερο τα όνειρά τους. Τι όνειρα έχετε;

Παιδαγωγική αξιοποίηση:

Ένας δάσκαλος  θα επέλεγε να δείξει και να προσεγγίσει αυτήν την ταινία  στην τάξη,για  διάφορους λόγους:

Συναισθηματική νοημοσύνη και ανάπτυξη χαρακτήρων: Η ταινία  διερευνά θέματα φιλίας, καλοσύνης και αυτο-ανακάλυψης μέσα από τους χαρακτήρες του αγοριού, του τυφλοπόντικα, της αλεπούς και του αλόγου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διδάξει στους μαθητές τη συναισθηματική νοημοσύνη, την ενσυναίσθηση και την ανάπτυξη θετικών χαρακτηριστικών του χαρακτήρα.

Λογοτεχνική Ανάλυση και Δημιουργική Γραφή: Οι δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ταινία για να εμπλέξουν τους μαθητές σε λογοτεχνική ανάλυση, συζητώντας τη δομή της αφήγησης, την ανάπτυξη χαρακτήρων και τους συμβολισμούς. Επιπλέον, μπορεί να εμπνεύσει ασκήσεις δημιουργικής γραφής όπου οι μαθητές δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες ή προβληματισμούς για τη φιλία και τη ζωή.

Ψυχική Υγεία και Ευεξία: Η ταινία πραγματεύεται θέματα όπως η μοναξιά, η αποδοχή του εαυτού και η σημασία της ψυχικής ευεξίας. Μπορεί να χρησιμεύσει ως καταλύτης για συζητήσεις γύρω από αυτά τα θέματα, προωθώντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στην τάξη όπου οι μαθητές νιώθουν άνετα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Εκτίμηση Τέχνης και Εικονογράφησης: Η ταινία  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συζητηθεί ο ρόλος της εικαστικής τέχνης στην αφήγηση. Οι δάσκαλοι μπορούν να εξερευνήσουν πώς οι εικονογραφήσεις ενισχύουν την αφήγηση και συμβάλλουν στη συνολική επίδραση της ιστορίας.

Διαθεματικές συνδέσεις: Τα θέματα της  ταινίας  μπορούν να συνδεθούν με διάφορα θέματα πέρα από τη λογοτεχνία, όπως η ψυχολογία, η φιλοσοφία, ακόμη και η περιβαλλοντική επιστήμη (δεδομένης της παρουσίας των φυσικών στοιχείων στην αφήγηση). Αυτό μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη μαθησιακή εμπειρία.

Προώθηση θετικών αξιών: Η ταινία  δίνει έμφαση σε θετικές αξίες όπως η φιλία, το θάρρος και η αγάπη. Οι δάσκαλοι μπορούν να επιλέξουν να μοιραστούν την ιστορία για να ενισχύσουν αυτές τις αξίες και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να σκεφτούν πώς μπορούν να τις ενσωματώσουν στη ζωή τους.

Εμπνευσμένα μηνύματα: Η ταινία περιέχει πολλά αποσπάσματα που προκαλούν έμπνευση και σκέψη. Οι δάσκαλοι μπορούν να επιλέξουν να μοιραστούν αυτά τα μηνύματα για να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν τους μαθητές, ενθαρρύνοντας μια θετική και ενθαρρυντική ατμόσφαιρα στην τάξη.

Κατά την ενσωμάτωση μιας  ταινίας όπως «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο» στην τάξη, είναι σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς να ευθυγραμμίσουν την επιλογή τους με τους εκπαιδευτικούς στόχους, την ηλικιακή ομάδα των μαθητών και το συγκεκριμένο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών. .


© Γουόλ-Υ /Πρωτότυπος τίτλος: WALL·E (2008)

Ο πολύ αναγνωρισμένος σκηνοθέτης του Finding Nemo και οι δημιουργικοί αφηγητές πίσω από τα Cars and Ratatouille σας μεταφέρουν σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακρινό για μια περιπέτεια κοσμικής κωμωδίας για ένα αποφασιστικό ρομπότ που ονομάζεται WALL•E.
Για τις εποικοδομητικές του σχέσεις με τη μοναξιά και την πλήξη, την ανιδιοτελή γλυκιά «φύση» του και το υπέροχο ταξίδι του για να εκπληρώσει την ανάγκη του να χρειάζεται — ο WALL-E είναι ένας απίστευτα ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.
Σύνοψη της πλοκής του WALL-E
Στο μακρινό μέλλον, ένα μικρό ρομπότ που συλλέγει απορρίμματα,ο περίεργος και αξιαγάπητος WALL•E, μετά από εκατοντάδες μοναχικά χρόνια κάνοντας αυτό για το οποίο φτιάχτηκε, ανακαλύπτει έναν νέο σκοπό στη ζωή όταν συναντά ένα κομψό ρομπότ αναζήτησης που ονομάζεται EVE. Η EVE δίνει στον WALL-E μια νέα αίσθηση σκοπού, έναν λόγο να νοιάζεται για κάποιον — πέρα ​​από το επίκεντρο της ολοκλήρωσης των οδηγιών συντήρησης του. Η ευτυχία της γίνεται ευτυχία του, όπως ακριβώς η ανιδιοτελής υπέρβαση στον «ανώτερο εαυτό» που έγινε από τον Γκάντι και τη Μητέρα Τερέζα. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι χρονίως τεμπέληδες, φουσκωμένοι, μακρινοί απόγονοι της ανθρώπινης φυλής με απώλεια οστών έχουν κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αντί να εξελίσσονται στον ανώτερο εαυτό τους, τα συναισθήματα και οι επιθυμίες τους είναι κυριολεκτικά στον αυτόματο πιλότο ενώ βρίσκονται στο Axiom.Μαζί ξεκινούν κατά λάθος ένα διαστημικό ταξίδι που θα αποφασίσει τελικά τη μοίρα της ανθρωπότητας.
Ελάτε μαζί τους σε ένα φανταστικό ταξίδι σε όλο το σύμπαν.
Το WALL-E, σε σκηνοθεσία Andrew Stanton και σενάριο Andrew Stanton και Jim Reardon, συνδύασε τη φαντασία του απροσδόκητου με ζΗ ταινία αυτή της Disney, πραγματεύεται ζητήματα της πραγματικής ζωής, όπως η υπερφόρτωση των καταναλωτών και το περιβαλλοντικό σαμποτάζ δηλαδή την καταστροφική επιρροή που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον. Ένα αξιαγάπητο ρομπότ και η αναζήτησή του για συντροφιά, είναι το σκηνικό που θα μας βάλει σε σκέψεις για την την συνέπεια των συλλογικών δράσεών μας.
Θέματα προς συζήτηση:
Τι μαθαίνει ο Wall-E από την ταινία Hello, Dolly;
Πώς χρησιμοποιείται η σάτιρα στην ταινία για να περάσει τα μηνύματα σχετικά με το περιβάλλον και τις μεγάλες επιχειρήσεις;
Τι ομοιότητες βλέπεις ανάμεσα στην ταινία αλλά και τον τρόπο που καταναλώνουμε την ενημέρωση στην πραγματική ζωή;

Παιδαγωγική αξιοποίηση:

Η επιλογή προβολής και προσέγγισης της ταινίας “WALL·E” (2008)σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινηματογράφου μπορεί να προσφέρει διάφορα εκπαιδευτικά οφέλη και να εμπλουτίσει τη μαθησιακή εμπειρία για τους μαθητές. Ακολουθούν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ένας δάσκαλος μπορεί να επιλέξει αυτήν την ταινία:

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: Το “WALL·E” πραγματεύεται περιβαλλοντικά θέματα, απεικονίζοντας μια μελλοντική Γη που κατακλύζεται από απόβλητα. Οι δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ταινία για να πυροδοτήσουν συζητήσεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, τη βιωσιμότητα και τη σημασία της φροντίδας του πλανήτη.

Κοινωνικό σχόλιο: Η ταινία παρέχει ένα κοινωνικό σχόλιο για τον καταναλωτισμό, την εξάρτηση από την τεχνολογία και τις συνέπειες της παραμέλησης της περιβαλλοντικής ευθύνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κριτικής σκέψης και συζήτησης για τις κοινωνικές αξίες και επιλογές.

Ανάπτυξη χαρακτήρα: Ο κύριος χαρακτήρας, ο WALL·E, είναι ένα ρομπότ με ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι δάσκαλοι μπορούν να εξερευνήσουν την ανάπτυξη χαρακτήρων, την ενσυναίσθηση και την επίδραση των χαρακτήρων στη συνολική αφήγηση. Οι μαθητές μπορούν να αναλύσουν πώς το WALL·E εξελίσσεται και επηρεάζει τον κόσμο γύρω του.

Visual Storytelling and Animation: Το “WALL·E” είναι γνωστό για τα εξαιρετικά κινούμενα σχέδια και την οπτική αφήγηση. Οι δάσκαλοι μπορούν να εισαγάγουν έννοιες που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, τις τεχνικές κινουμένων σχεδίων και την τέχνη της οπτικής αφήγησης. Η ανάλυση των οπτικών στοιχείων της ταινίας μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες οπτικού γραμματισμού των μαθητών.

Ενσωμάτωση Επιστήμης και Τεχνολογίας: Η ταινία ενσωματώνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και φουτουριστική τεχνολογία. Οι δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το “WALL·E” για να συζητήσουν τον ρόλο της τεχνολογίας στην κοινωνία, τις πιθανές εξελίξεις και τις ηθικές σκέψεις που σχετίζονται με τη χρήση της τεχνολογίας.

Δομή Αφήγησης: Η ταινία διαθέτει μια συναρπαστική αφηγηματική δομή που συνδυάζει στοιχεία περιπέτειας, ρομαντισμού και κοινωνικού σχολιασμού. Οι δάσκαλοι μπορούν να εξερευνήσουν τις τεχνικές αφήγησης, την ανάπτυξη της πλοκής και τη χρήση συμβολισμών για τη μετάδοση μηνυμάτων.

Διαθεματικές συνδέσεις: Το “WALL·E” προσφέρει ευκαιρίες για διαθεματικές συνδέσεις. Οι δάσκαλοι μπορούν να ενσωματώσουν συζητήσεις για θέματα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM), καθώς και γλωσσικές τέχνες και κοινωνικές σπουδές.

Κριτική σκέψη και συζήτηση: Η ταινία εγείρει ερωτήματα που προκαλούν σκέψη σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας, τον ρόλο της τεχνολογίας και τις συνέπειες των πράξεών μας. Οι δάσκαλοι μπορούν να διευκολύνουν τις συζητήσεις κριτικής σκέψης και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να εκφράσουν τις απόψεις τους για αυτά τα πολύπλοκα θέματα.

Συναισθηματική Νοημοσύνη: Η ταινία εξερευνά συναισθήματα και σχέσεις, ειδικά μεταξύ του WALL·E και της EVE. Οι δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ταινία για να συζητήσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη, την ενσυναίσθηση και τη σημασία των σχέσεων στην αφήγηση.

Αξία ψυχαγωγίας: Το “WALL·E” είναι μια ελκυστική και διασκεδαστική ταινία. Η ενσωμάτωσή του σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινηματογράφου μπορεί να παρακινήσει τους μαθητές και να κάνει τη μαθησιακή εμπειρία ευχάριστη, ενισχύοντας μια θετική στάση απέναντι στην ανάλυση και την εκτίμηση ταινιών.

δείτε την ταινία κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα

Viber 2023 02 01 21 15 00 737

Πηγή :Disney/PIXARÕs animated feature, ÒWall¥EÓ is the story of one robotÕs comic adventures as he chases his dream across the galaxy.


© Clifford the Big Red Dog / Κλίφορντ – Ο Κόκκινος Σκύλος (2021) -Mε υπότιτλους

Η νεαρή Έμιλι Ελίζαμπεθ θα ήθελε να ήταν πιο μεγάλη και δυνατή ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες  της ζωής και το bullying που υφίσταται το νέο της σχολείο. Όταν η μητέρα της αναγκάζεται να φύγει σε επαγγελματικό ταξίδι, τη φύλαξη της αναλαμβάνει ο καλοπροαίρετος μα ανεύθυνος θείος της, ο Κέισι. Η Έμιλι επισκέπτεται τη σκηνή ενός διασώστη ζώων, ο οποίος της προτείνει να υιοθετήσει ένα μικρό, κόκκινο κουτάβι. Αν και ο Κέισι, προσπαθώντας να συμπεριφερθεί υπεύθυνα, της το αρνείται, το μικρό σκυλάκι καταλήγει στο σπίτι τους και χάρη στην αγάπη του κοριτσιού μεγαλώνει σε έναν γιγαντιαίο σκύλο. (96 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Οι απλές ιστορίες των βιβλίων για την καλοσύνη και τη φιλία εδώ μετατρέπονται σε μία συχνά ξέφρενη περιπέτεια με θέματα την εταιρική απληστία, τον σχολικό εκφοβισμό και τα πειράματα σε ζώα.
Τα μηνύματα επικεντρώνονται στη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός, αλλά και γενναίος ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί τις δικές του διαφορές και όσων δεν μπορούν να πράξουν το ίδιο για τον εαυτό τους. Η ιστορία προωθεί την ιδέα πως οι μοναδικοί άνθρωποι είναι αυτοί που τελικά αλλάζουν τον κόσμο. Επιπλέον θετικά στοιχεία είναι μια αναφορά στην αποφυγή κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και οι εθνικά ποικίλοι χαρακτήρες.

Παιδαγωγική αξιοποίηση:

Ένας δάσκαλος  θα επέλεγε να δείξει και να προσεγγίσει αυτήν την ταινία  στην τάξη,για  διάφορους λόγους,  ειδικά εάν ευθυγραμμίζεται με τους εκπαιδευτικούς στόχους και την ηλικιακή ομάδα των μαθητών. Εδώ είναι μερικοί πιθανοί λόγοι:

Λογοτεχνική σύνδεση: Η ταινία βασίζεται στη δημοφιλή σειρά βιβλίων «Clifford the Big Red Dog» του Norman Bridwell. Η εισαγωγή των μαθητών σε κινηματογραφικές διασκευές γνωστών βιβλίων μπορεί να ενθαρρύνει την αγάπη για τη λογοτεχνία και να δείξει πώς οι ιστορίες μπορούν να μεταφραστούν από το ένα μέσο στο άλλο.

Ψυχαγωγία : Το «Clifford the Big Red Dog» είναι μια οικογενειακή ταινία με ένα μείγμα χιούμορ και περιπέτειας. Η προβολή της ταινίας μπορεί να είναι ένας τρόπος για να εμπλακούν οι μαθητές και να προσφέρει ένα διασκεδαστικό διάλειμμα από τα τακτικά μαθήματα, ενθαρρύνοντας ένα θετικό και ευχάριστο περιβάλλον στην τάξη.

Διδακτικές Αξίες: Η ιστορία συχνά περιστρέφεται γύρω από θέματα φιλίας, καλοσύνης και αποδοχής, οπότε μπορεί να αξιοποιηθεί για να ξεκινήσουν συζητήσεις σχετικά με αυτές τις αξίες, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αναλογιστούν τη σημασία του να φέρονται στους άλλους με καλοσύνη και να κατανοούν τις διαφορές.

Οπτικός γραμματισμός: Η ανάλυση ταινιών είναι μια μορφή οπτικού γραμματισμού. Μπορούμε με αυτή να διδάξουμε στους μαθητές πώς να ερμηνεύουν οπτικά στοιχεία, να κατανοούν τις τεχνικές ταινιών και να αναλύουν τις επιλογές που κάνουν οι κινηματογραφιστές για να μεταφέρουν την ιστορία αποτελεσματικά.

Φαντασία και δημιουργικότητα: Το “Clifford the Big Red Dog” περιλαμβάνει ένα φανταστικό στοιχείο – την ιδέα ενός γιγάντια κόκκινου σκύλου. Αυτό μπορεί να διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών.. Οι εκπαιδευτικοί  μπορούν να ενθαρρύνουν τους μαθητές να φανταστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες με μοναδικούς χαρακτήρες και σκηνικά.

Συζήτηση για την ευθύνη: Η ταινία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για συζητήσεις σχετικά με την ευθύνη, καθώς οι χαρακτήρες βρίσκονται συχνά σε καταστάσεις που απαιτούν προσεκτική λήψη αποφάσεων και προσοχή για τους άλλους.

Διαθεματικές συνδέσεις: επιπλέον η θέαση της ταινίας μας δίνει  ευκαιρίες να κάνουμε συνδέσεις με άλλα θέματα, όπως η επιστήμη (συζήτηση για την έννοια του μεγέθους και της ανάπτυξης) ή οι γλωσσικές τέχνες (αναλύοντας την ανάπτυξη χαρακτήρων).

Εισαγωγή στην ανάλυση ταινιών: Για μεγαλύτερους μαθητές, η ταινία μπορεί να χρησιμεύσει ως εισαγωγή στη βασική ανάλυση ταινιών, συζητώντας στοιχεία όπως η δομή της πλοκής, η ανάπτυξη χαρακτήρων, η κινηματογραφία και ο σχεδιασμός ήχου.


© Ρόμπιν, η Φτερωτή / Robin Robin (2021) Μεταγλωτισμένο

Είναι δύσκολο να κάνεις μια καλή ταινία για τα τρωκτικά, πόσο μάλλον μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Μέχρι σήμερα, το μόνο που έχουμε είναι Ratatouille . Ωστόσο, κλίνοντας στην κλεπτομανία ο Ρόμπιν Ρόμπιν φαίνεται εκπληκτικά αγαπητός. Η έμφαση που δίνει στη σημασία του να αποκτήσεις αυτό που είσαι θα Συγκινήσει την  καρδιάς σας. Για μια ταινία μικρού μήκους 30 λεπτών, υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν εδώ.το Robin Robin είναι μια πραγματικά υπέροχη και εντυπωσιακά φιλόδοξη ταινία stop-motion που φτιάχτηκε για τις γιορτές — αλλά είναι εξίσου εύκολα απόλαυση όλο το χρόνο

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από ένα πουλί — έναν κοκκινολαίμη που εύστοχα ονομάζεται Robin. Η ταινία ακολουθεί τη Ρόμπιν καθώς υιοθετείται από μια οικογένεια ποντικών που μεγαλώνει μαθαίνοντας πώς να γίνει ύπουλος οδοκαθαριστής σαν αυτούς. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα όμως. Δεν ταιριάζει. Δεν έχει να κάνει ούτε με το γεγονός ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος. Ενώ η υπόλοιπη αγέλη της είναι τόσο ικανή στο να μπαίνει σε σπίτια “who-man” όπως τα αποκαλούν, δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον κώδικα ή τους “κανόνες της κλοπής” που πρέπει να ζήσουν για να γίνουν επιτυχημένοι λαθρέμποροι. Με άλλα λόγια, είναι τρομεροί κλέφτες. Αντί να είναι ευκίνητη και γρήγορη, είναι θορυβώδης, αφήνει ψίχουλα και έχει διώξει την οικογένειά της από σχεδόν κάθε τοπικό σπίτι.

Ανυπόμονα να προσπαθήσει να ταΐσει την οικογένειά της και απελπισμένη να αποδείξει ότι δεν είναι τόσο τρομερή στο να είναι ποντίκι, η Ρόμπιν ξεκινά μια μικρής κλίμακας ληστεία μόνη της σε ένα από τα τελευταία κοντινά σπίτια. Στην πορεία συναντά ένα συνάδελφο πουλί που είναι εξίσου υλιστικό όσο και ναρκισσιστικό, καθώς και μια ενοχλητική γάτα που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα και να φάει αυτήν και την οικογένειά της.

Δεν ανέφερα καν το μέρος για το χριστουγεννιάτικο αστέρι που προσπαθεί να κλέψει η Ρόμπιν γιατί πιστεύει ότι έχει τη μαγική δύναμη να εκπληρώσει ευχές. Η ομορφιά της ταινίας είναι ότι έχει τόσο τέλειο ρυθμό που κανένα σημείο της πλοκής δεν αισθάνεται ποτέ μπερδεμένο ή μπερδεμένο στην ιστορία

Παιδαγωγική αξιοποίηση:

Με την ενσωμάτωση της ταινίας  “Ρόμπιν, η Φτερωτήn” σε ένα πρόγραμμα σπουδών ταινιών, οι δάσκαλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές πτυχές της δημιουργίας ταινιών, της αφήγησης και της θεματικής εξερεύνησης, παρέχοντας παράλληλα μια ευχάριστη και εμπλουτισμένη κινηματογραφική εμπειρία στους μαθητές.

Αριστεία αφήγησης:  Οι δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ταινία για να απεικονίσουν τα  ελκυστική και καλοφτιαγμένα αφηγηματικά στοιχεία όπως η ανάπτυξη της πλοκής, τα τόξα χαρακτήρων και η χρήση της σύγκρουσης και της επίλυσης.

Τεχνικές κινουμένων σχεδίων: Η ταινία περιλαμβάνει οπτικά σαγηνευτικά κινούμενα σχέδια stop-motion, προβάλλοντας καλλιτεχνικές και τεχνικές δεξιότητες που  μπορούν να  χρησιμοποιηθούν  ως πολύτιμο παράδειγμα για να συζητήσουν τεχνικές κινουμένων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού χαρακτήρων, του κουκλοθέατρου και του σκηνικού.Τα παιδιά μπορούν με καθοδήγηση να ανακαλύψουν πώς το χρώμα, ο φωτισμός και οι γωνίες της κάμερας συμβάλλουν στη συνολική ατμόσφαιρα.

Ανάπτυξη χαρακτήρων & Τα θέματα της αποδοχής και του ανήκειν:

Καθώς η πρωταγωνίστρια είναι ένα  πουλί που ανατράφηκε από ποντίκια, οι δάσκαλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιστορία για να συζητήσουν την ανάπτυξη του χαρακτήρα, την ταυτότητα και τον αντίκτυπο της ανατροφής κάποιου στην προσωπικότητά τους ή   για να πυροδοτήσουν   συζητήσεις σχετικά με τη διαφορετικότητα, την ένταξη και την αποδοχή.

Μουσική και Soundtrack: Μας δίνεται επίσης η ευκαιρία να   συζητήσουμε  τον ρόλο της μουσικής στην ταινία, πώς συμβάλλει στα συναισθήματα και τον αντίκτυπό της στη συνολική κινηματογραφική εμπειρία.

Διαθεματικές συνδέσεις:  Οι εκπαιδευτικοί  μπορούν να ενσωματώσουν συζητήσεις σχετικά με τους φυσικούς οικοτόπους, τα οικοσυστήματα και τη συμπεριφορά διαφορετικών ειδών ζώων σε επιστημονικές ή περιβαλλοντικές μελέτες.

Αξία χιούμορ και ψυχαγωγίας: Η ταινία ενσωματώνει χιούμορ και ψυχαγωγία, καθιστώντας την ευχάριστη για ένα ευρύ φάσμα κοινού, οπότε μπορεί να αξιοποιηθεί για να κρατήσει τους μαθητές αφοσιωμένους και να καλλιεργήσουν μια θετική στάση απέναντι στην ανάλυση ταινιών.

Θέματα αφήγησης: Τα θέματα της ταινίας για την αυτο-ανακάλυψη και την εύρεση της θέσης κάποιου στον κόσμο μπορούν να διερευνηθούν στο πλαίσιο ευρύτερων θεμάτων αφήγησης. Οι δάσκαλοι μπορούν να ενθαρρύνουν τους μαθητές να προβληματιστούν σχετικά με παρόμοια θέματα στη λογοτεχνία και σε άλλα μέσα.

Συζήτηση για τη Δημιουργικότητα: Εφόσον  η ταινία είναι προϊόν δημιουργικής συνεργασίας,  οι εκπαιδευτικοί μπορούν  να συζητήσουν τη συνεργατική φύση της δημιουργίας ταινιών, με τη συμμετοχή εμψυχωτών, συγγραφέων, μουσικών και άλλων καλλιτεχνών, ενθαρρύνοντας την εκτίμηση για τη δημιουργική ομαδική εργασία.

Συναισθηματική Νοημοσύνη: Οι συναισθηματικές στιγμές της ταινίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξερευνήσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη, την ενσυναίσθηση και τους τρόπους με τους οποίους η αφήγηση μπορεί να προκαλέσει και να εκφράσει συναισθήματα.


© The Butterfly Circus (2009)

Περίληψη υπόθεσης:
Το «The Butterfly Circus» σκηνοθετεί ο Joshua και η Rebekah Weigel. Η ταινία διαδραματίζεται με φόντο τo Μεγάλο οικονομικό κραχ και ακολουθεί έναν άνδρα με διαφορές στα άκρα που γίνεται το κύριο αξιοθέατο σε ένα ταξιδιωτικό τσίρκο γνωστό ως «The Butterfly Circus». Η ιστορία παίρνει απροσδόκητες στροφές και παραδίδει ισχυρά μηνύματα για την αυτοεκτίμηση, τη μεταμόρφωση και την ομορφιά του ανθρώπινου πνεύματος.

Γιατί να την επιλέξετε σε ένα πρόγραμμα προβολών κινηματογραφικού εγραμματισμού:

Το “The Butterfly Circus” (2009) είναι μια ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Joshua Weigel. Οι εκπαιδευτικοί που εκτελούν ένα πρόγραμμα κινηματογραφικής παιδείας μπορεί να επιλέξουν να προβάλουν αυτήν την ταινία για πολλούς επιτακτικούς λόγους:

Ενδυνάμωση και Αυτο-ανακάλυψη:

Η ταινία εξερευνά θέματα ενδυνάμωσης και αυτο-ανακάλυψης. Ακολουθεί το ταξίδι ενός ανθρώπου με διαφορές στα μέλη που ανακαλύπτει τη δύναμη και την αξία του. Αυτό το θέμα μπορεί να εμπνεύσει συζητήσεις σχετικά με την ανθεκτικότητα, την αποδοχή του εαυτού και την υπέρβαση των προκλήσεων.

Ποικιλομορφία και ένταξη:

Το “The Butterfly Circus” περιλαμβάνει χαρακτήρες με διαφορετικά υπόβαθρα και ικανότητες. Παρέχει την ευκαιρία να συζητηθεί η σημασία της διαφορετικότητας και της ένταξης, τόσο στην κινηματογραφική βιομηχανία όσο και στην κοινωνία συνολικά.

Κινηματογραφικές τεχνικές:

Η ταινία παρουσιάζει αποτελεσματικές κινηματογραφικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της κινηματογράφησης, του μοντάζ και του ήχου. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να διδάξουν στους μαθητές τις τεχνικές πτυχές της δημιουργίας ταινιών και πώς αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στην αφήγηση.

Ανάπτυξη χαρακτήρα:

Οι χαρακτήρες της ταινίας υφίστανται σημαντική ανάπτυξη. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καθοδηγήσουν συζητήσεις σχετικά με τα τόξα χαρακτήρων, τα κίνητρα και τον αντίκτυπο της προσωπικής ανάπτυξης στη συνολική αφήγηση.
Μήνυμα Ελπίδας και Μεταμόρφωσης:

Το “The Butterfly Circus” δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και μεταμόρφωσης. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξερευνήσουν πώς οι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν την αφήγηση για να μεταδώσουν ισχυρά μηνύματα και να προκαλέσουν συναισθήματα στο κοινό.

Κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο:

Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, παρέχοντας ένα ιστορικό πλαίσιο που μπορεί να συζητηθεί στην τάξη. Αυτό επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να συνδέσουν την αφήγηση με ευρύτερα κοινωνικά και ιστορικά θέματα.

Συζήτηση για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα:

Η ταινία αμφισβητεί τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με τις σωματικές διαφορές. Ανοίγει συζητήσεις σχετικά με το πώς τα μέσα μπορούν να επηρεάσουν τις αντιλήψεις και τη σημασία της απεικόνισης διαφορετικών χαρακτήρων με θετικό πρίσμα.

Σύντομη μορφή για χρήση στην τάξη:

Ως ταινία μικρού μήκους, το «The Butterfly Circus» είναι κατάλληλο για χρήση στην τάξη, ειδικά αν ο χρόνος είναι περιορισμένος. Επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να το ενσωματώσουν στο πρόγραμμά τους χωρίς να απαιτείται σημαντική χρονική δέσμευση.

Εμπνευσμένη αφήγηση:

Η εμπνευσμένη και ανεβαστική ιστορία της ταινίας μπορεί να χρησιμεύσει ως καταλύτης για συζητήσεις σχετικά με τη δύναμη της αφήγησης να εμπνέει την αλλαγή, να αμφισβητεί τους κοινωνικούς κανόνες και να προωθεί θετικές αξίες.

Δέσμευση κοινού:

Η ταινία έχει τη δυνατότητα να εμπλέξει τους μαθητές συναισθηματικά, πυροδοτώντας συζητήσεις για το πώς οι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν την αφήγηση και την ανάπτυξη χαρακτήρων για να δημιουργήσουν μια σύνδεση μεταξύ του κοινού και της αφήγησης.
Συνολικά, το “The Butterfly Circus” προσφέρει μια πλούσια ταπετσαρία θεμάτων και κινηματογραφικών στοιχείων που μπορούν να ενισχύσουν ένα πρόγραμμα κινηματογραφικής παιδείας. Παρέχει την ευκαιρία στους μαθητές να εξερευνήσουν όχι μόνο τις τεχνικές πτυχές της δημιουργίας ταινιών αλλά και σημαντικά κοινωνικά και συναισθηματικά θέματα που σχετίζονται με την προσωπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές αξίες.

Σημεία Εκπαιδευτικής Συζήτησης:

Ανατροπές στην πλοκή: Εξερευνήστε πώς η ταινία εισάγει απροσδόκητες ανατροπές που αμφισβητούν τις προσδοκίες του κοινού. Συζητήστε τον αντίκτυπο αυτών των ανατροπών στη συνολική αφήγηση.

Ανάπτυξη χαρακτήρων: Αναλύστε την ανάπτυξη του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή και άλλων βασικών χαρακτήρων. Συζητήστε πώς τα προσωπικά τους ταξίδια συμβάλλουν στα γενικά μηνύματα της ταινίας.

Συμβολισμός: Εξετάστε τους συμβολισμούς στην ταινία, ιδιαίτερα τη χρήση της πεταλούδας ως μεταφορά. Συζητήστε πώς τα οπτικά σύμβολα ενισχύουν την αφήγηση και μεταφέρουν βαθύτερα νοήματα.

Κινηματογραφία: Εξερευνήστε τη χρήση της κινηματογραφίας, των γωνιών της κάμερας και της οπτικής αισθητικής στην ταινία. Συζητήστε πώς αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στον συναισθηματικό αντίκτυπο της ιστορίας.

Θέματα και μηνύματα: Συζητήστε τα θέματα που εξετάζονται στην ταινία, όπως η αυτοανακάλυψη, η ανθεκτικότητα και η δύναμη της συμπόνιας. Εξερευνήστε τα μηνύματα που μεταφέρει η ταινία για την υπέρβαση των προκλήσεων και την αγκαλιά της μοναδικότητάς του.

Ενσυναίσθηση και Κατανόηση: Συζητήστε πώς η ταινία ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση και την κατανόηση προς τα άτομα με διαφορές. Εξερευνήστε τη σημασία της ενσυναίσθησης στην αφήγηση και τον αντίκτυπό της στο κοινό.

Δομή αφήγησης: Αναλύστε την αφηγηματική δομή της ταινίας, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης, της ανερχόμενης δράσης, της κορύφωσης και της ανάλυσης. Συζητήστε πώς η δομή συμβάλλει στην εμπειρία αφήγησης.

Δέσμευση κοινού: Εξερευνήστε πώς η ταινία προσελκύει το κοινό συναισθηματικά και διανοητικά. Συζητήστε στιγμές που έχουν απήχηση στους θεατές και ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη.

Το “The Butterfly Circus” είναι μια δυνατή ταινία μικρού μήκους που συνδυάζει αφήγηση, οπτική αισθητική και ένα ουσιαστικό μήνυμα. Οι απροσδόκητες ανατροπές του και το συναισθηματικό του βάθος το καθιστούν κατάλληλο για τη διεξαγωγή συζητήσεων στην τάξη σχετικά με διάφορες πτυχές της δημιουργίας ταινιών και της αφήγησης.


Η ΜΠΛΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ /THE BLUE BUTTERFLY (2004)

Μια δραματική περιπέτεια για το θάρρος, τη λύτρωση και την αγάπη που γυρίζεται στα τροπικά δάση της Κόστα Ρίκα και στο Μόντρεαλ.

Σε αυτή τη συγκινητική ιστορία λύτρωσης εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, ο Πιτ Κάρλτον είναι ένας 10χρονος λάτρης των εντόμων που έχει διαγνωστεί έχει διαγνωστεί με καρκίνο του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο, καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και του έδωσαν μόνο λίγους μήνες ζωής. Η τελευταία του επιθυμία είναι να πάει στο τροπικό δάσος με τον Alan Osbourne, έναν παγκοσμίου φήμης εντομολόγο, για να πιάσει την πιο όμορφη πεταλούδα του κόσμου, τη άπιαστη και εντυπωσιακή Blue Morpho / Μπλε Πεταλούδα, που ζει στα τροπικά δάση του Αμαζονίου…

Με λίγη βοήθεια από τη μητέρα του , ο Πιτ πείθει τον απρόθυμο ειδικό να επιβιβαστεί και μαζί και οι τρεις ξεκινούν να εκπληρώσουν το όνειρο του αγοριού. Στην πορεία, ο Πιτ μαθαίνει πολλά μαθήματα — για παράδειγμα, ότι το να πιάσεις το Blue Morpho δεν είναι το παν — και λαμβάνει ένα τελευταίο, θαυματουργό δώρο από το τροπικό δάσος, πιο πολύτιμο από κάθε πεταλούδα. Γυρισμένο σε τοποθεσία στην Κόστα Ρίκα έχουμε μπροστά μας μια απαλή, όμορφη ταινία περιπέτειας που μας μιλά για τους ανθρώπους που ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, μαθαίνουν για τις αδυναμίες και τα δυνατά τους σημεία καθώς και για τη δημιουργία φιλιών.

Δεν χρειάζεται καν να είστε λάτρης των εντόμων και των πεταλούδων για να σας ενθουσιάσει η εκπληκτική δουλειά της κάμερας με μερικά υπέροχα κοντινά πλάνα αυτών των καταπληκτικών μικρών πλασμάτων. Προσθέστε σε αυτό ένα υπέροχο σκηνικό, η Κόστα Ρίκα που είναι το σκηνικό για τις αποστολές στο τροπικό δάσος είναι εκπληκτικό, λαχταριστό πράσινο φύλλωμα σχεδόν σαγηνευτικό στην ομορφιά του.

Δείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα

p34112 v h9 ac


 

Soul (2020)

Η ιστορία ακολουθεί τον Joe Gardner, έναν καθηγητή μουσικής στο γυμνάσιο και λάτρη της jazz, που θα έχει την ευκαιρία να παίξει μουσική σε ένα υψηλό προφίλ jazz club. Όμως, λίγο πριν ο Joe καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρό του πεθαίνει και ξαφνικά βρίσκεται στο ‘You Seminar’, ένα φανταστικό μέρος που θα τον αναγκάσει να σκεφτεί ξανά το τι ακριβώς σημαίνει να διαθέτεις ψυχή.

Δείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα

scale


FERDINAND (ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ) (2017) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ

Σε αυτή τη βραβευμένη με Όσκαρ μικρού μήκους ταινία, ο Φερδινάνδος είναι ένας ήσυχος, ευγενικός ταύρος που το μόνο που θέλει είναι να κάνει μια στάση για να μυρίσει τα λουλούδια. Όταν τον τσιμπάει μια μέλισσα όμως, οι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι άγριος και τον πηγαίνουν στις ταυρομαχίες!

Η ταινία αφηγείται την  ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Μπορεί να είναι άγνωστο σε κάποιους πως «Η Ιστορία του Φερδινάνδου» που γράφτηκε το 1936, από τον Ισπανό συγγραφέα Μανρό Λιφ, είναι ίσως από τα πιο αμφιλεγόμενα παιδικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ. Για πολλούς διανοούμενους της εποχής εκείνης, ο φιλήσυχος ταύρος Φερδινάνδος, αποτελούσε πολιτικό σύμβολο και έχει χαρακτηριστεί από ειρηνιστής και αναρχικός μέχρι και ως σύμβολο του φασισμού και του κομμουνισμού. Ολο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαγορευτεί η δημοσίευσή του βιβλίου του Λιφ στην Ισπανία του Φράνκο, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, ενώ ο ίδιος ο Χίτλερ έκαψε όλα τα αντίγραφα καθώς, σύμφωνα με εκείνον, αποτελούσε «εκφυλισμένη δημοκρατική προπαγάνδα».

Έτσι, η κινηματογραφική μεταφορά ενός τέτοιου βιβλίου για έναν ταύρο, απαλλαγμένο από όποιου είδους πολεμοχαρή ένστικτα, που απλά θέλει να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο έργο.

Ο σκηνοθέτης Κάρλος Σαλντάνα κάνει στην άκρη ότι πολιτικά μηνύματα κι αν υπήρχαν στο βιβλίο, επικεντρώνεται στο ηθικό υπόβαθρο της ιστορίας, στην υπεροχή της προσωπικής ατομικότητας, επιλέγοντας όμως ταυτόχρονα να ακολουθήσει την πεπατημένη ενός αφηγηματικά κλισέ παραμυθιού.

Δείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα

ZeAF3iDh


Radical (2023)

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία
Σκηνοθεσία  & σενάριο : Κρίστοφερ Ζάλλα

Το «Radical» μια ισπανόφωνη ταινία, που  ακολουθεί την αληθινή ιστορία του Μεξικανού δασκάλου Sergio Juárez Correa, ο οποίος χρησιμοποιεί καθηλωτικές τεχνικές διδασκαλίας σε μια παραμεθόρια πόλη με αποτυχημένες βαθμολογίες σε τεστ για να εμπνεύσει τους μαθητές του. Βασισμένο σε αυτή την αληθινή ιστορία, το σενάριο του Zalla είναι εμπνευσμένο από ένα άρθρο του WIRED με τίτλο «A Radical Way of Unleashing a Generation of Geniuse» – ο συγγραφέας του οποίου, ο Joshua Davis, είναι παραγωγός εδώ. Βλέποντας την ταινία γελάς, κλαις, θυμώνεις, γελάς ξανά. Είναι ένα πολύ έντονο γαϊτανάκι συναισθημάτων!!

Η ταινία απέσπασε το  βραβείο “Festival Favorite” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2023.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Σέρχιο, ένας δάσκαλος σε μια συνοριακή πόλη του Μεξικού, γεμάτη παραμέληση, διαφθορά και βία, δοκιμάζει μια ριζοσπαστική νέα μέθοδο για να ξεκλειδώσει την περιέργεια, τις δυνατότητες των μαθητών του – και ίσως ακόμη και την ιδιοφυΐα τους. Διδάσκοντας σε ένα δυσλειτουργικό δημοτικό σχολείο, αυτός ο   ενθουσιώδης καινοτόμος  και  «εμπνευσμένος δάσκαλος αλλάζει τα πάντα» !!!

Η εγκυκλοπαίδεια της βιβλιοθήκης είναι 30 ετών και το εργαστήριο υπολογιστών είναι εκτός λειτουργίας για τέσσερα χρόνια. Οι περισσότεροι μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο μετά την έκτη τάξη για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους ή για να ενταχθούν σε συμμορίες. Οι βαριεστημένοι μαθητές υποφέρουν μέσω διαλέξεων, απομνημόνευσης και πολυάσχολης εργασίας.

Το σχολείο συχνά αναφέρεται χλευαστικά ως «τόπος τιμωρίας». Καθώς οι μαθητές παρατάσσονται με τις στολές τους για την πρώτη μέρα του σχολείου, ο διευθυντής τους φωνάζει: «Η σιωπή είναι το θεμέλιο της υπακοής. η υπακοή είναι το θεμέλιο της πειθαρχίας και η πειθαρχία είναι το θεμέλιο της μάθησης». Δεν ενδιαφέρεται να αμφισβητήσει καθιερωμένες διαδικασίες ή αρχές. Εάν η χρηματοδότηση για το εργαστήριο υπολογιστών εξαφανίστηκε με κάποιο τρόπο και οι δάσκαλοι λάβουν από νωρίς αντίγραφα των τυποποιημένων τεστ, ώστε να μπορούν να λάβουν μπόνους όταν οι μαθητές απομνημονεύσουν τις απαντήσεις, το μόνο που μπορεί να πει στον Σέρχιο είναι: *«Κανείς δεν κάνει δεκάρα τι συμβαίνει εδώ… μην κλωτσάς τη φωλιά των κηφήνων».*

Αντιθέτως ενθαρρύνει τους μαθητές του να μην ανησυχούν για τους βαθμούς και να μην φοβούνται τα λάθη. *«Ποιος θέλει να κάνει πρώτος λάθος;»*

Θέλει να αμφισβητήσει τα συστήματα του σχολείου, αλλά πάνω από όλα θέλει να αμφισβητήσει τους μαθητές της έκτης δημοτικού. Γνωρίζει ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από την απομνημόνευση γεγονότων είναι να τους κάνει να θέλουν να μάθουν, να τους διδάξει πώς να μαθαίνουν και να τους δείξει πόσο ικανοί και περίεργοι μπορούν να είναι.

Δείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα

Radical 227789345 large


Playground /Στην αυλή του σχολείου / Original title: Un monde (2021)

 

Όταν η Νορά βλέπει ότι ο αδερφός της Αμπέλ πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της.

Το Playground είναι, σε πρώτο στάδιο, *μια ταινία που πρέπει απαραιτήτως να παρουσιάζεται στα σχολεία και να την ακολουθούν πολύωρες συζητήσεις.* Ακριβώς λόγω της βιωματικής της φύσης μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από διδακτικά βίντεο και κατηχήσεις – ανεξαρτήτως ηλικίας, σε κανέναν δεν αρέσει να του κουνάνε το δάχτυλο. Σε δεύτερο στάδιο είναι μια σύνθετη δημιουργία που ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός φεστιβαλικού θεάματος, προβληματίζει, «ψυχαγωγεί» μέσω της αισθητικής της –προσοχή, δεν «διασκεδάζει»‒ και πετυχαίνει έναν από τους βασικούς στόχους του σινεμά: να αφουγκραστούμε τον κόσμο γύρω μας, να ανακαλέσουμε προσωπικές μας εμπειρίες, να ξορκίσουμε τραύματα που απωθούμε και γι’ αυτό δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε στους άλλους γύρω μας και κατ’ επέκταση να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Δείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα

playground cover


El Bola / Ο Μπίλιας (2000)

Η καρδιά της ιστορίας είναι η αλλαγή στη ζωή του El Bola. Ένα αγόρι 12 ετών μεγάλωσε σε ένα βίαιο περιβάλλον. Ο ίδιος αποφεύγει να είναι κοντά στους μαθητές. Η άφιξη ενός νέου αγοριού στο σχολείο αλλάζει την στάση του απέναντι στους συμμαθητές και την φιλία

Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη ταινία ισπανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Ακέρο Μάνας η οποία προσεγγίζει και αναδεικνύει το θέμα της παιδικής κακοποίησης. Μια απλή και συγκινητική ταινία για την παιδική κακοποίηση και την ευθύνη των άλλων.

Ο Πάμπλο, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, που οι συμμαθητές του φωνάζουν EL BOLA (Ο Μπίλιας), μεγαλώνει σ’ ένα προβληματικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας του πικραμένος από το χαμό του μεγαλύτερου γιου του τον κακοποιεί συστηματικά και χωρίς οίκτο. Νιώθοντας αμηχανία για την οικογενειακή του κατάσταση, αποφεύγει να έρθει κοντά με τους συμμαθητές του.

Η άφιξη ενός καινούργιου μαθητή με τον οποίο συνδέεται με αληθινή φιλία και η ανακάλυψη μιας οικογένειας όπου επικρατούν η αγάπη και η επικοινωνία, εφοδιάζουν τον El Bola με την απαραίτητη δύναμη ν’ αποδεχθεί και τελικά ν’ αντιμετωπίσει την κατάστασή του. Μια ταινία σκληρή και γήινη που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά και μιλά για το πόση δύναμη χρειάζεται τελικά για ν’ αγγίξεις την ελευθερία.

Η ταινία έχει αποσπάσει 4 βραβεία Goya: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού.

Δείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα

dfi 7vDRpmlKKEEAh5tWievm9R 35811


Pixar’s Presto (Ralph X Remix)

Το Presto, μια ταινία μικρού μήκους παραγωγής Pixar Animation Studios, έχει σημαντική κινηματογραφική αξία για τα παιδιά για διάφορους λόγους:

Ψυχαγωγία : Το “Presto” είναι άκρως διασκεδαστικό, με μια γρήγορη και χιουμοριστική ιστορία που μπορεί να αιχμαλωτίσει την προσοχή των παιδιών. Τα κωμικά στοιχεία και η συναρπαστική πλοκή της ταινίας συμβάλλουν σε μια απολαυστική εμπειρία θέασης.

Visual Appeal: Η Pixar φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα κινουμένων σχεδίων της και το “Presto” δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα ζωντανά χρώματα, οι εκφραστικοί χαρακτήρες και τα οπτικά ελκυστικά κινούμενα σχέδια μπορούν να διεγείρουν τις οπτικές αισθήσεις των παιδιών και να ενισχύσουν την εκτίμησή τους για την τέχνη του animation.

Μικρή Διάρκεια: Η σύντομη διάρκεια της ταινίας είναι κατάλληλη για παιδιά, ευθυγραμμισμένη με το μικρότερο εύρος προσοχής τους. Η συνοπτική μορφή αφήγησης επιτρέπει μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία χωρίς να γίνεται συντριπτική.

Σχέσεις χαρακτήρων: Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ των χαρακτήρων Πρέστο και Άλεκ, παρέχοντας στα παιδιά συγγενείς και αξιαγάπητους χαρακτήρες. Η διερεύνηση των σχέσεων χαρακτήρων μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας.

Εισαγωγή στη Μαγεία και τη Φαντασία: Τα μαγικά στοιχεία στο “Presto”, συμπεριλαμβανομένου του καπέλου που χρησιμεύει ως πύλη, εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της μαγείας και της φαντασίας. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν φανταστικά στοιχεία στην αφήγηση.

Μάθημα στις συνέπειες: Η ταινία μεταφέρει ένα πολύτιμο μάθημα για τις συνέπειες των πράξεων, καθώς ο Πρέστο και ο Άλεκ περιηγούνται τις επιπτώσεις των επιλογών τους. Αυτό το θέμα παρέχει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και γονείς να εμπλέξουν τα παιδιά σε συζητήσεις σχετικά με την ευθύνη και τη λήψη αποφάσεων.

Universal Themes: Το “Presto” αγγίζει παγκόσμια θέματα όπως η συνεργασία, η επιμονή και ο αντίκτυπος της καλοσύνης. Αυτά τα θέματα έχουν απήχηση στα παιδιά και προσφέρουν πολύτιμα μαθήματα σε μια μορφή που είναι προσβάσιμη και αξιοποιήσιμη.

Εισαγωγή στις τεχνικές κινουμένων σχεδίων: Ως παραγωγή της Pixar, το “Presto” παρουσιάζει τεχνικές υψηλής ποιότητας κινουμένων σχεδίων. Τα παιδιά μπορούν να μυηθούν στις παρασκηνιακές πτυχές του animation, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού χαρακτήρων, της κίνησης και των τεχνικών πτυχών της δημιουργίας μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Χιούμορ και κωμικός συγχρονισμός: Τα κωμικά στοιχεία της ταινίας, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής κωμωδίας και των έξυπνων gags, συμβάλλουν στη συνολική της απήχηση. Το χιούμορ είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εμπλοκή των παιδιών και την καλλιέργεια μιας θετικής στάσης απέναντι στην αφήγηση.

Θετική αναπαράσταση: Οι χαρακτήρες στο “Presto” είναι θετικοί και αγαπητοί, παρέχοντας στα παιδιά πρότυπα για να συνδεθούν. Η θετική εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητη για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Εισαγωγή στην ανάλυση ταινιών: Το “Presto” μπορεί να χρησιμεύσει ως εισαγωγή στη βασική ανάλυση ταινιών για παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να συζητήσουν στοιχεία όπως η πλοκή, η ανάπτυξη χαρακτήρων και η οπτική αφήγηση, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής θέασης.

Συνοψίζοντας, η κινηματογραφική αξία του «Presto» για παιδιά έγκειται στην ικανότητά του να ψυχαγωγεί, να εμπλέκεται οπτικά, να μεταφέρει πολύτιμα μαθήματα και να χρησιμεύει ως προσβάσιμο σημείο εισόδου στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων και της αφήγησης.

© Nicostratos le pélican /Νικόστρατος: Ενα Ξεχωριστό Καλοκαίρι (2011) Μεταγλωτισμένο

Οσο παράξενο και αν σας φανεί, αυτή η φαινομενικά ανώδυνη και δήθεν καλόψυχη παιδική ταινία είναι ο πιο καθαρός καθρέφτης της ελληνικής κρίσης.
Η ταινία είναι μια σύγχρονη κοινωνική ιστορία που παρακολουθεί την σχέση ενός χήρου Ψαρά ( Εμίρ Κουστουρίτσα) και του 14χρονου υιού του που ζουν σε ένα ήσυχο ελληνικό νησί. Ο πρόωρος θάνατος της συζύγου του ψαρά έχει πικράνει τον πατερά ο οποίος έχει αποξενωθεί από τον υιό του και από το υπόλοιπο χωριό. Η εμφάνιση και η σωτηρία ενός μικρού πελεκάνου που θα δεθεί με φιλία με τον υιό του ψαρά θα φέρει “αναστάτωση” στην μικρή τοπική κοινωνία και θα είναι καταλυτική στη εξέλιξη της σχέσης πατέρα – υιού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη και τρυφερή νεανική ιστορία που καταγράφει τη ζωή ενός έλληνα έφηβου, μέσα από τη φιλία του με έναν πελεκάνο, τη σχέση με τον πατέρα του (Emir Kusturica), αλλά και τον πρώτο του έρωτα. Η ματιά της ταινίας είναι ρομαντική και ανθρώπινη, η δε αισθητική της είναι ένα μίγμα της λιτής, ζεστής και φιλόξενης Ελλάδας του ΄70 που όμως διαδραματίζεται στο παρόν.
Ο «Νικόστρατος» απεικονίζει τους σημερινούς Ελληνες, ακόμη κι αν αυτοί είναι κάτοικοι ενός μικρού νησιού «αλώβηου από τη λαίλαπα του τουρισμού». Αναπαράγοντας στεγνά και χωρίς καμία διάθεση έρευνας στερεότυπα που συνεχίζουν να συνθέτουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, οι ήρωες της ταινίας του Ορλέ δεν είναι παρά μια συρραφή από καρικατούρες (ο γκαφατζής Παπάς, η μονίμως έγκυος παπαδιά, ο φιλοχρήματος καφετζής, ο μοναχικός ψαράς, η τσαχπίνα πρωτευουσιάνα – θέλετε κι άλλα;) που όταν είναι καλοί είναι τόσο καλοί και όταν είναι κακοί είναι πάλι τόσο καλοί.

ΒΡΑΒΕΙΑ: TIFF Kids International Film Festival 2012 Golden Sprocket Award Best Feature Film (Ages 11-13)

 

 

©   Strange World / Παράξενος κόσμος (2022) / Μεταγλωτισμένο

Η ταινία μάς συστήνει μία μυθική οικογένεια εξερευνητών, τους Κλέιντ, και την προσπάθειά τους να εξερευνήσουν μία αχαρτογράφητη και ύπουλη περιοχή, παρέα με ένα ετερόκλητο πλήρωμα που περιλαμβάνει μια άμορφη μάζα, ένα τρίποδο σκύλο και ένα πλήθος από αδηφάγα πλάσματα.

“Εμπνευσμένη από κλασικές περιπέτειες,” δήλωσε ο σκηνοθέτης Don Hall, “η ταινία Παράξενος Κόσμος (Strange World) είναι μια πρωτότυπη κωμική περιπέτεια animation για τρεις γενιές της οικογένειας Κλέιντ που ξεπερνούν τις διαφορές τους, ενώ εξερευνούν έναν παράξενο, θαυμαστό και πολύ συχνά εχθρικό κόσμο.”
Στην ταινία τονίζεται η συμπερίληψη ,το γενεαλογικό χάσμα ανάμεσα σε πατέρες και γιους και διαφαίνονται οικολογικές ανησυχίες .
Η Disney εγκαινιάζει εδώ τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες Maestro και Hyperion
*Η υπόθεση της ταινίας*
Εικοσιπέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο φημισμένος εξερευνητής Γιάγκερ Κλέιντ, κατά την διάρκεια αποστολής στα θεόρατα βουνά που περιβάλλουν την χώρα του, την Αβαλονία, θα εξαφανιστεί, έχοντας πάρει την απόφαση ζωής να εντοπίσει τι κρύβεται πίσω από τους θηριώδεις ορεινούς όγκους. Για τον γιο του Σέρτσερ, αυτό το ταξίδι όμως θα αποβεί σημαδιακό, καθώς θα ανακαλύψει το μαγικό συστατικό Πάντο, που διαθέτει τεράστιες ενεργειακές δυνατότητες. Για τον λόγο αυτό, σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του προιόντος, που μπορεί να κρατά αυτάρκη σε απαιτήσεις ενέργειας τον τόπο του.

Η ευτυχισμένη του καθημερινότητα, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, την δυναμική πλοηγό Μερίντιαν και τον έφηβο γιο του Ίθαν, θα αναστατωθεί μονομιάς από την άφιξη της ηγέτιδας της Αβαλονίας, Καλίστο Μαλ, που θα του ζητήσει να λάβει μέρος σε μια σημαντική αποστολή για το μέλλον της πατρίδας τους. Με αφορμή το σταδιακό σβήσιμο των αποθεμάτων του Πάντο, η ριψοκίνδυνη ολιγομελής ομάδα, θα ταξιδέψει πέρα από τα όρια της περιοχής, σε έναν κόσμο καινούργιο και άγνωστο, που καραδοκούν αμέτρητα εμπόδια και αντιξοότητες. Αλλά και μυστηριώδη πλάσματα που θα επιδιώξουν να βάλουν τέλος στις φιλοδοξίες των προβληματισμένων Αβαλόνιων…

Κι έτσι η ατρόμητη ομάδα, με όχημα το ταχύτατο αερόπλοιο, θα αφήσει πίσω της την ηρεμία και την γαλήνη, για να εισέλθει σε ένα φανταστικό μέρος που τα πάντα είναι το λιγότερο ολοζώντανα. Το έδαφος, ο αέρας, η χλωρίδα, το νερό, όλος ο περίγυρος δίνει την εντύπωση πως υπάρχει, αναπνέει, δεν περιβάλλει απλά, αλλά αγκαλιάζει. Τρομάζοντας από την μια τους παράξενους ταξιδιώτες, αλλά και γαληνεύοντας τους συνάμα, μέσα από την μαγευτική πολυχρωμία, τους υπέροχους ήχους, την ροή των σκαληνών σχηματικά οργανισμών, που σαν ποτάμι πετούν ολόγυρα σαν ένα.

Κι εδώ σκάζει το βασικό και καίριο ερώτημα στον θεατή, που εκστασιασμένος παρακολουθεί αυτή την πανδαισία χρωμάτων και την αρμονική εναλλαγή φόντων. Για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνουν όλα αυτά, τι τρέχει, υπάρχει άραγε εχθρός πίσω από όλο αυτό το παραδεισένιο σκηνικό? Εννοείται πως με την άποψη του Avatar, που λογικά έρχεται κατά νου ως το πρότυπο πατρόν, αυτό που αναμένουμε είναι η εμφάνιση ενός αντιπάλου, που κατατρώγει τις ενεργειακές πηγές απειλώντας την ανθρωπότητα.

 

 ©  Puss in Boots: The Last Wish / Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η τελευταία επιθυμία (2022)
Την τελευταία φορά που είδαμε τον Παπουτσωμένο Γάτο με τα σπιρούνια και τις μπότες, ήταν το 2011, στο κινηματογραφικό σύμπαν του «Σρεκ», όταν γουργούριζε αυτάρευσκα για την ικανότητά του να σώζει τον κόσμο και μετά να τον αποθεώνουν γι’ αυτό!

Τον συναντάμε ξανά φέτος αφού ξυπνά μετά τον… όγδοο θάνατό του και συνειδητοποιεί ότι του έχει απομείνει μόνο μία ζωή. Ξαφνικά, το διαβολικό αιλουροειδές αναρωτιέται αν έχασε για πάντα τις δεξιοτεχνίες και τα χαρίσματά του. Και μαζί με αυτά, την ουσία αυτού που τον κάνει τον περίφημο… Παπουτσωμένο Γάτο. Αυτός ο ατρόμητος τυχοδιώκτης που συνήθιζε να γελάει μπροστά στον κίνδυνο, τώρα που ένιωσε φόβο για πρώτη φορά, θα μπορέσει να ξεπεράσει τους φόβους του και να βρει ξανά τον παλιό του εαυτό;

Για πρώτη φορά μετά από παραπάνω από μια δεκαετία,, Γάτος Σπιρουνάτος ανακαλύπτει πως το πάθος του για κίνδυνο και η αδιαφορία του για την ασφάλεια έχουν επιπτώσεις. Ο Σπιρουνάτος έχει σπαταλήσει τις έξι από τις επτά ζωές του, αν και ο ίδιος είχε πάψει να τις μετράει εδώ και καιρό. Η επιθυμία να ξανακερδίσει τις χαμένες ζωές του οδηγεί τον Γάτο στην σπουδαιότερη περιπέτεια του.

Ξεκινάει λοιπόν ένα επικό ταξίδι στο Μαύρο Δάσος για να βρει το μυθικό Αστέρι των Ευχών και να αποκαταστήσει τις χαμένες ζωές του. Όμως, με μόνο μία ζωή να του απομένει, ο Σπιρουνάτος αναγκάζεται να ταπεινωθεί και να ζητήσει την βοήθεια της πρώην συντρόφου και νυν νέμεση του, της μαγευτικής Κίτι. Στην προσπάθειά τους, ο Γάτος και η Κίτι θα έχουν τη βοήθεια – τόσα ήξεραν – από ένα φλύαρο, αμείλικτα χαρούμενο κοπρόσκυλο, τον Πέρο. Μαζί, το τρίο των ηρώων μας θα πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά, από όσους τους καταδιώκουν! από την Χρυσομαλλούσα και τις Τρεις Αρκούδες, τον “Big” Jack Horner και τον Κακό Λύκο, τον τρομακτικό κυνηγό επικηρυγμένων
Μέσα σε αυτό το ευρηματικό και λεπτομερές, όμορφο περιβάλλον, η ταινία ακολουθεί μια ιστορία υπαρξιακών αναζητήσεων και ουκ ολίγων αρκετά σκοτεινών στροφών. Το παραμύθι έχει Κακό Λύκο κι αυτό δεν είναι άλλο από το Θάνατο. Όχι σαν σύμβολο, όχι σαν χαρακτήρα με τον οποίο καλείται να αναμετρηθεί ο πρωταγωνιστής, αλλά σαν βιολογική πραγματικότητα. Όμως εκτός από Κακό Λύκο, το παραμύθι (οφείλει να) έχει και ηθικό δίδαγμα – αυτό είναι ” μάθε να εκτιμάς ό,τι έχεις δικό σου και μπροστά σου’,Αν φοβάσαι τόσο πολύ πως θα χάσεις τη μία σου ζωή ώστε να κρύβεσαι, τότε τι είναι αυτό που ζεις; Κι αν θες να ζεις χωρίς ρίσκο και χωρίς συνοδοιπόρους, τότε γιατί να το κάνεις αυτό εξαρχής; Τα βάζει τα θεματάκια της η ταινία, και μπορεί να καταλήγει με αναμενόμενο τρόπο σε κάθε της συμπέρασμα, όμως η διαδρομή είναι που αξίζει τελικά

 

Laura’s Star (2021) / ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΛΑΟΥΡΑ
Μια ζωντανή μεταφορά βασισμένη στο Laura’s Star του Klaus Baumgart.
Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για τη Laura: Μαζί με τους γονείς της και τον αδερφό της Tommy, μετακομίζει σε ένα νέο σπίτι. Αλλά στην αρχή το κορίτσι δεν μπορεί πραγματικά να συνηθίσει στη νέα πόλη και δυσκολεύεται να κάνει φίλους και να κοινωνικοποιηθεί. Ένα βράδυ βλέπει ένα αστέρι να πέφτει από τον ουρανό. Η Λάουρα σπεύδει να βοηθήσει τον τραυματισμένο σταρ και τον φροντίζει.Το παρηγορεί και περιποιείται προσεκτικά το σπασμένο κομμάτι του με μια κορδέλα. Αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης και μαγικής φιλίας. Πάντα παρακολουθούμενη από το αστέρι της, μαθαίνει να βλέπει τα πράγματα με νέους τρόπους και κάνει εκπληκτικά ταξίδια στα όνειρά της.Η σταρ οδηγεί τη Λόρα σε πολλές συναρπαστικές περιπέτειες που κάνουν τα πιο τρελά της όνειρα πραγματικότητα.Το μικρό αστέρι έχει ειδικές δυνάμεις και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να πετούν ή να ζωντανεύουν άψυχα αντικείμενα. Αλλά όσο περισσότερο μένει στη Γη, τόσο πιο αδύναμη γίνεται και τα χρώματά της σβήνουν και οι δυνάμεις της αρχίζουν να αποτυγχάνουν. Η Λόρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να στείλει το μικρό αστέρι πίσω στο διάστημα. Μαζί με τον αδερφό της και το αγόρι της διπλανής πόρτας, η Λόρα θέλει να βοηθήσει την σταρ να επιστρέψει στο διάστημα.

Συνιστάται για ηλικίες 5 ετών και άνω.

 

 

©   Avatar (2009)
Έτος 2152. Ο Τζέικ Σάλι, ένας πρώην πεζοναύτης, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό που ήθελε πάντα είναι να βρει κάτι για το οποίο να αξίζει να αγωνιστεί, και το βρίσκει σε ένα μέρος που δεν μπορούσε να φανταστεί: σε έναν μακρινό κόσμο. Ο Τζέικ έχει στρατολογηθεί για μια αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα, ο οποίος έχει τραβήξει το ενδιαφέρον εταιρειών ανά τον κόσμο, λόγω της εκμετάλλευσης ενός ορυκτού που αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια το κιλό στη Γη. Όμως, ο πλανήτης έχει ιθαγενείς, οι οποίοι δεν είναι συνεργάσιμοι.

 

 ©   Avatar The Way of Water (2022)
Μια δεκαετία σχεδόν μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Η νέα ταινία “Avatar: The Way of Water” ξεκινά να μας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Sully (του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους), τα προβλήματά τους, τους αγώνες που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν

*Minions (2015) Μεταγλωτισμένο*

 

*Minions: The Rise of Gru /Minions 2: Η άνοδος του Γκρου (2022)*

 

© Mr. Peabody & Sherman / Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν (2014)
Ο Κος Πίμποντι είναι επιχειρηματίας, εφευρέτης, επιστήμονας, κάτοχος Νόμπελ, γευσιγνώστης, δύο φορές Ολυμπιονίκης και ιδιοφυία…. Τυγχάνει όμως να είναι και σκύλος! Χρησιμοποιώντας την εξυπνότερη εφεύρεση του, τη μηχανή του ΧΡΟΝΟΑΥΓΟΥ, ο κος Πίμποντι και ο υιοθετημένος γιος του, Σέρμαν, μεταφέρονται πίσω στο χρόνο για να ζήσουν από πρώτο χέρι κοσμοϊστορικά γεγονότα με μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες όλων των εποχών.Όταν όμως ο Σέρμαν παραβαίνει τους κανόνες μετακίνησης στο χρόνο, οι δύο ήρωες ξεκινούν μια κούρσα αποκατάστασης της ιστορίας και σωτηρίας του μέλλοντος, ενώ ο κος Πίμποντι θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη απ’ όλες τις προκλήσεις που συνάντησε ποτέ -αυτή του να είναι γονιός

 

*Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές / Nicholas on Holiday / Les vacances du petit Nicolas (2014)*

Η σχολική χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της και έχει έρθει η ώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο Μικρός Νικόλας μαζί με τους γονείς και τη γιαγιά του πηγαίνουν σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, όπου ο πρωταγωνιστής δεν θα χάσει χρόνο να κάνει καινούριους φίλους. Ανάμεσα τους ο Μπεν, που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή. Ο Φρέντι, από την άλλη, τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Στον ουρανίσκο του μάλιστα καταλήγει ακόμα και ωμό ψάρι. Ο Μικρός Νικόλας θα συναντήσει ακόμα τον Τζότζο που μιλάει περίεργα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και τον κλαψιάρη Κρίσπιν. Υπάρχει και ο Κρίστοφερ που είναι τελειομανής σε ενοχλητικό βαθμό. Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει και την Ελίζαμπεθ, ένα μικρό κοριτσάκι που τον ακολουθεί παντού για να μην τον χάσει από τα γουρλωμένα της μάτια. «Πόσο γλυκά είναι τα δυο τους. Ηχούν οι γαμήλιες καμπάνες από τώρα», σχολιάζουν μεταξύ τους οι μεγάλοι για πλάκα. Ο Μικρός Νικόλας, όμως, πανικοβάλλεται. Ευτυχώς τα καινούρια του φιλαράκια είναι κοντά του για να τον βοηθήσουν, αλλά και για να κάνουν αταξίες. Ανάμεσα στην παραλία, το ξενοδοχείο και το δάσος, παρέα με τους φίλους τους, την οικογένεια του, τον φροντιστή της παραλίας και τον δάσκαλο κολύμβησης, ο Μικρός Νικόλας θα κάνει αξέχαστες διακοπές. Κι εμείς θα τις απολαύσουμε.

© A Matter of Faith (2014)

 

© Εγώ, ο Απαισιότατος 2 / Despicable Me 2 (2013)

 

©  The Croods /Οι Κρουντς (2013)

 

©  Brave (2012) Μεταγλωτισμένο

 

© I Am Gabriel (2012)

©  Life of Pi (2012) / Η ζωή του Πι

Ο Ang Lee ζωντανεύει ένα από τα αγαπημένα του κοινού βιβλία- μυθιστόρημα που κέρδισε το βιβλίο Yann Martel και το κάνει με εξαιρετικό πάθος και αποφασιστικότητα με αυτή την εντυπωσιακά οπτική ταινία.
Φυσικά το CGI ήταν η απάντηση για το 86% της ταινίας και τα εύσημα πρέπει να πάνε στον αρχάριο Ινδό ηθοποιό Suraj Sharma που πρέπει να πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων παίζοντας μόνος του μπροστά σε μια μπλε οθόνη.
Όμως η ιστορία του Πι, θα σε κάνει να πιστέψεις στον Θεό» και ο ίδιος ο Πι είναι εμποτισμένος με μια ευσέβεια που δεν γνωρίζει δογματικά όρια. Χιλιάδες χρόνια θρησκευτικών συγκρούσεων, φαίνεται, μπορούν να επιλυθούν με ένα χαμόγελο και έναν σιωπηλό, ευλαβικό τόνο φωνής.

Σύνοψη της ταινίας

Αφού αποφάσισαν να πουλήσουν τον ζωολογικό κήπο τους στην Ινδία και να μετακομίσουν στον Καναδά, ο Santosh και η Gita Patel επιβιβάζονται σε ένα φορτηγό πλοίο με τους γιους τους και μερικά εναπομείναντα ζώα. Η τραγωδία χτυπά όταν μια τρομερή καταιγίδα βυθίζει το πλοίο, αφήνοντας τον έφηβο γιο των Patels, Pi , ως τον μόνο άνθρωπο που επιζεί. Ωστόσο, ο Pi δεν είναι μόνος. Μια τρομακτική τίγρη της Βεγγάλης βρήκε επίσης καταφύγιο στη σωσίβια λέμβο. Καθώς οι μέρες μετατρέπονται σε εβδομάδες και οι εβδομάδες σε μήνες, ο Πι και η τίγρη βιώνουν ένα επικό ταξίδι περιπέτειας και ανακάλυψης.

 

© Μαλλιά Κουβάρια / Tangled (2010) Μεταγλωτισμένο

 

© How to Train Your Dragon (2010) Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας/Μεταγλωτισμένο

 

©  Cloudy with a Chance of Meatballs / Βρέχει κεφτέδες (2009) Μεταγλωτισμένο

 

©   ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ (3)The Voyage of the Dawn Treader -Ο Ταξιδιώτης της Αυγής- (2010)

 

© Up (Ψηλά στον Ουρανό) -2009- Παιδική Μεταγλωτισμένη

Το ” Up”, ή στα ελληνικά ” Ψηλά Στον Ουρανό” βγήκε στους κινηματογράφους το 2009 και είναι η πιο πρόσφατη ταινία της Pixar Animation Studios σε συνεργασία με την Walt Disney Pictures. Είναι ένα αριστουργηματικό παραμύθι για τη ζωή, αλλά, το πιο σημαντικό, για το πως να δραπετεύουμε από την ψυχοφθόρα καθημερινότητα και να ζούμε πραγματικά τη ζωή μας… Υπόθεση: Ο 78χρονος χήρος Carl Fredricksen, αποφασισμένος να εκπληρώσει την παιδική υπόσχεση που είχε δώσει στην αγαπημένη γυναίκα του Ellie , δένει το σπίτι τους με χιλιάδες μπαλόνια με ήλιο και πετά με αυτό προς τους Παραδεισένιους Καταρράκτες, στη Βενεζουέλα. Ο Russell, ένας ενθουσιώδης νεαρός εξερευνητής της άγριας φύσης που επισκέφθηκε τον Carl προσπαθώντας να κερδίσει το τελικό προσκοπικό του σήμα, τον συνοδεύει άθελά του στο περιπετειώδες ταξίδι. Η ταινία εστιάζεται σε δύο κεντρικούς χαρακτήρες. Τον, κατσούφη κι ιδιότροπο χήρο, Καρλ Φρέντρικσεν. Και τον 8χρονο, ένθερμο εξερευνητή της άγριας φύσης, υπερβολικά ενθουσιώδη, ομιλητικό και φιλικό πρόσκοπο, Ράσελ. Θα βρεθούν αποκλεισμένοι «ψηλά στον ουρανό», μέσα σ’ ένα ξύλινο σπίτι, δεμένο από εκατομμύρια μπαλόνια, που επιπλέει ανάμεσα στα σύννεφα με προορισμό έναν χαμένο παράδεισο κάπου στη Νότια Αμερική. Ο Φρέντρικσεν θα συνειδητοποιήσει πως ο Ράσελ είναι ένα ανασφαλές και παραμελημένο πιτσιρίκι που αναζητά πατρική στοργή και προσοχή. Κι αντίστοιχα, ο Ράσελ θα μάθει πως ο Φρέντρικσεν είναι ένας ερωτευμένος νέος με ένα ανεκπλήρωτο όνειρο ζωής. Μια αξιαγάπητη ιστορία για την παιδική αθωότητα και τη μοναξιά της τρίτης ηλικίας. Για τα όνειρα και τις ψευδαισθήσεις που μας δίνουν δύναμη κι ελπίδα να προχωράμε. Για τα όσα αφήνουμε να μας προσπεράσουν και το μετανιώνουμε αργότερα. Για την πραγματικότητα που συχνά μας εκπλήσσει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

 

Επιλεγμένες παιδικές ταινίες -Μόνο προβολή

©  Το Τέρας της Θάλασσας / The Sea Beast (2022)

 

 © Sonic the Hedgehog 2 / Sonic: Η Ταινία 2 (2022)

 

© Sonic the Hedgehog /Sonic: Η Ταινία (2020) Μεταγλωτισμένο

 

 © Luca / Λούκα (2021) Μεταγλωτισμένο / Ένα παραμύθι για τη φιλία και τα τέρατα που κρύβουμε όλοι μέσα μας

 

© Peter Rabbit 2: The Runaway /Πίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το ‘σκασε (2021) Μεταγλωτισμένο

Στη συνέχεια της κωμικής ταινίας Πίτερ Ράμπιτ (2018), ο Τόμας και η Μπι έχουν πλέον παντρευτεί και μαζί με τα κουνέλια έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια στην επαρχία. Όμως παρά τις προσπάθειές του, ο Πίτερ δεν μπορεί να αντισταθεί στην άτακτη φύση του, φεύγει από το σπίτι τους και καταλήγει στην πόλη όπου συναντά ύποπτους χαρακτήρες. Η οικογένειά του τότε καλείται να διακινδυνεύσει τα πάντα για να τον βρει και να τον επιστρέψει στην ασφάλεια.

© Back to the Outback / Επιστροφή στη Φύση (2021) Μεταγλωτισμένο

 

 

© Clifford the Big Red Dog / Κλίφορντ – Ο Κόκκινος Σκύλος (2021) Μεταγλωτισμένη

 

© PAW Patrol: The Movie (2021) Μεταγλωτισμένο

 

 

© Raya and the Last Dragon / Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (2021) Μεταγλωτισμένη

 

© The Girl Who Believes in Miracles / Το Κορίτσι που Πίστευε Στα Θαύματα (2021)

 

© Vivo (2021) Μεταγλωτισμένο

 

© Wish Dragon / Το Τζίνι-Δράκος / Μεταγλωτισμένο (2021)

Δύο αγαπημένοι φίλοι, οι εννιάχρονοι Ντιν και Λίνα, χωρίζονται, όταν η Λίνα και ο πατέρας της φεύγουν από τη φτωχική τους γειτονιά. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Ντιν είναι αποφασισμένος να ξαναβρεί την παιδική του φίλη, η οποία είναι πια πλούσια και διάσημη. Όταν ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος του δίνει μια τσαγιέρα, ο Ντιν γίνεται αφέντης του δράκου Λονγκ, ο οποίος μπορεί να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές. Ο ανυπόμονος Λονγκ προτρέπει το αγόρι να ευχηθεί για πλούτο και δύναμη. Ωστόσο, ο Ντιν το μόνο που επιθυμεί είναι τη φίλη του πίσω και χρειάζεται χρόνο για να βρει την κατάλληλη ευχή
Η ταινία αντιπαραθέτει τη φιλία, την οικογένεια, την προσωπική αξία και τον αλτρουισμό με τον πλούτο, την εξουσία και τη διασημότητα. Ένα μειονέκτημα που προκύπτει όμως, είναι η στερεοτυπική προσέγγιση του πλούτου, ο οποίος συγχέεται με την απληστία και τη σκληρότητα. Οι περισσότεροι χαρακτήρες της εργατικής τάξης παρουσιάζονται συντροφικοί και πρόσχαροι, ενώ οι πλούσιοι χαρακτηρίζονται από έλλειψη ελευθερίας, πληρότητας, και προτεραιοτήτων.

© Tom and Jerry (2021) Μεταγλωτισμένο

 

© Luca / Λούκα (2021) Μεταγλωτισμένο

 

© Ciao Alberto (Short 2021) Μικρού Μήκους

 

© The Croods: A New Age (2020) Μεταγλωτισμένη

 

© The Croods: A New Age (2020) Με υπότιτλους

 

© Over the Moon/Φεγγάρι, σου’ρχομαι (2020)μεταγλωτισμένο

 

© Over the Moon / Φεγγάρι, σου’ρχομαι (2020)  Με υπότιτλους

 

 ©Dragon Rider / Ταξίδι με τον Δράκο μου (2020) Μεταγλωτισμένο

 

© Ντούλιτλ (Dolittle) (2020) Μεταγλωτισμένο

 

© Φύγαμε (Onward) (2020) Μεταγλωτισμένο

 

© Jungle Beat: The Movie (2020) (Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ) Μεταγλωτισμένο

 

© How to Train Your Dragon: Homecoming (TV Movie 2019)

 

© Storm Boy (2019)|

© Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (The Lion King) (2019) ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

© Πως Να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας 3 (How To Train Your Dragon The Hidden World) (2019) Μεταγλωτισμένο

 

© Latte and the Magic Waterstone /(Η ΛΑΤΕ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΝΕΡΟΠΕΤΡΑ) (2019) (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

 

© Ενωμένες Πατούσες (Pets United) 2019 Μεταγλωττισμένο

 

© Dumbo (2019) Μεταγλωτισμένο

 

©   Aladdin / Αλαντίν (2019) Μεταγλωτισμένο

 

© Up and Away /Το Μαγικό Χαλί (2018)

 

© WHITE FANG (CROC-BLANC) (Ο ΑΣΠΡΟΔΟΝΤΗΣ) (2018)

 

© Ο Μικροπόδαρος (Smallfoot) (2018) Μεταγλωτισμένο

 

© Early Man / Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων (2018) / Μεταγλωτισμενο

 

©  Benji (2018)

 

 ©  Okja (2017)

 

© Ψυχρά κι ανάποδα 2 -2019 (Frozen 2) Μεταγλωττισμένο

Γιατί η Έλσα γεννήθηκε με μαγικές δυνάμεις; Οι αλήθειες για το παρελθόν την περιμένουν καθώς η ίδια τολμά προς το άγνωστο—στα μαγεμένα δάση και τις σκοτεινές θάλασσες πέρα από την Αρεντέλα. Οι απαντήσεις την καλούν, αλλά ταυτόχρονα απειλούν και το βασίλειό της. Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα αντιμετωπίσει ένα επικίνδυνο μα και συναρπαστικό ταξίδι ταυτόχρονα. Στο Ψυχρά κι Ανάποδα, η Έλσα φοβόταν ότι οι δυνάμεις της ήταν υπερβολικά δυνατές για αυτόν τον κόσμο. Στο Ψυχρά κι Ανάποδα 2, θα πρέπει να ελπίζει ότι είναι αρκετές.
Το σίκουελ ακολουθεί παρόμοια λογική με την πρώτη ταινία που αναφέρει πως η «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν μπορεί άνετα να κολλήσει με το ζήτημα της εποχής που αφορά στην γυναικεία επανάσταση και το σπάσιμο παγ(ι)ωμένων ταμπού. Επίσης η νέα ταινία ενδυναμώνεται με ακόμη περισσότερο μυστήριο (το σκοτεινό μαγικό δάσος, η περιτριγυρισμένο από ομίχλη κοιλάδα) και μερικά εντυπωσιακά εφέ που θα σας…μαγέψουν!

 

© Ψυχρά κι Ανάποδα / Frozen (2013)
Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα ξεκινά για ένα επικό ταξίδι -έχοντας συμπράξει με τον σκληροτράχηλο ορεσίβιο Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Sven- με σκοπό να βρει την αδελφή της Έλσα, οι παγερές δυνάμεις της οποίας έχουν καταδικάσει το βασίλειο του Arendelle σε αιώνιο χειμώνα. Αντιμετωπίζοντας καθ’ οδόν καιρικές συνθήκες σαν εκείνες του Έβερεστ, απόκοσμα ξωτικά και έναν ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο που ακούει στο όνομα Όλαφ, η Άννα και ο Κριστόφ μάχονται ενάντια στα στοιχεία της φύσης σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν το βασίλειο.

 

© Αρχηγός από κούνια (The Boss Baby) 2017 /Μεταγλωτισμένο

 

© Εγώ, ο Απαισιότατος 3 / Despicable Me 3 (2017)

 

©  Paddington 2 (2017) Μεταγλωτισμένο

 

© Moana (2016) -Μεταγλωτισμένο-

 

©  Ozzy / Τρεχάτε ποδαράκια μου (2016)

 

© The BFG (2016)

 

© Sing / Τραγούδα! (2016) Μεταγλωτισμένο

 

© ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ (2016) – ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ –

 

© Inside Out Τα μυαλά που κουβαλάς (2015)-Μεταγλωτισμένο-

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σκέφτεται κάποιος; Η Pixar αποφασίζει να βουτήξει στο πιο απροσπέλαστο σημείο του μυαλού
Η ταινία αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο το τρομακτικό και συγκινητικό πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και μπορεί να λειτουργήσει σαν οδηγός τόσο για τα παιδιά, που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, ως αφηρημένες έννοιες, όσο και για τους γονείς, που αντιμετωπίζουν με τη σειρά τους δυσκολίες, τόσο στη σχέση τους με τα παιδιά τους όσο και στη σχέση τους ως ζευγαριού. Yπόθεση : Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως κάθε παιδί της ηλικίας της, σοκάρεται από τις πολλαπλές αλλαγές περιβάλλοντος. έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Λύπη. Τα συναισθήματα ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Τα συναισθήματα της μικρής, η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός και η Αηδία γίνονται οι πρωταγωνιστές της ταινίας από το Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της Ράιλι και αγωνίζονται να ξαναβρούν τις αναταραγμένες ισορροπίες τους, χάνοντας και ταυτόχρονα κερδίζοντας αναμνήσεις και εμπειρίες. Περιφέρονται παρέα με φανταστικούς φίλους και φαντασιώσεις, στις απωθημένες και όχι μόνο μνήμες και στα πιο παράξενα όνειρα του κοριτσιού! Και ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.
Οι δημιουργοί ανέθεσαν στο κάθε συναίσθημα έναν σκοπό για να είναι στο μυαλό της Riley και μετά έπρεπε να δώσουν στο κάθε ένα την κατάλληλη εμφάνιση. «Η εμφάνιση και το σχέδιο έπρεπε να προσωποποιούν τα συναισθήματα», λέει ο Docter. «Δεν είναι μικροί άνθρωποι. Είναι συναισθήματα. Έχουν ενέργεια, αποτελούνται από χιλιάδες σωματίδια. Θέλαμε να αποτυπώσουμε πώς είναι τα συναισθήματα, το χρώμα και το σχήμα τους, καθώς και τις προσωπικότητες τους». Σύμφωνα με τον Docter, η Χαρά επιλέχθηκε ως το κύριο συναίσθημα της Riley, γιατί είναι από τη φύση της χαρούμενη και γιατί κάτι τέτοιο αντανακλά αυτό που εύχεται κάθε γονιός για το παιδί του. «Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ικανοποιημένα, να απολαμβάνουν τη ζωή και να αγκαλιάζουν τα πάντα. Η ζωή δεν κυλάει όπως την έχουμε φανταστεί πάντα και πρέπει να προσαρμοζόμαστε, το οποίο είναι ένα μάθημα για όλους μας, ακόμα και για την ίδια τη Χαρά».
Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

©  THE GOOD DINOSAUR / Ο ΚΑΛΟΣΑΥΡΟΣ (2015) ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

 

©  Cinderella (2015)- ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ –

©  Cinderella (2015)-  Με υπότιτλους

 

© I Am Potential / Είμαι Δυνατός (2015)

Το «I Am Potential» είναι μια ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Patrick Henry Hughes, ενός νεαρού άνδρα με σημαντικές σωματικές αναπηρίες που ξεπερνά τις προκλήσεις για να ζήσει μια εμπνευσμένη ζωή.

Το ταξίδι ενός πατέρα για να βοηθήσει τον τυφλό και καθηλωμένο σε αναπηρικό γιο του να ξεπεράσει αδύνατες πιθανότητες και να επιτρέψει στον κόσμο να δει τις δυνατότητές του που του έδωσε ο Θεός.

Δείτε την ταινία

maxresdefault 1

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τη διδασκαλία και την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας που μπορείτε να συζητήσετε με το παιδί σας αφού παρακολουθήσετε την ταινία:

Κατανόηση των διαφορών:

Πώς απεικονίζει η ταινία τον Patrick Henry Hughes και τις μοναδικές του ικανότητες και προκλήσεις;
Τι μάθατε για την ποικιλομορφία των ικανοτήτων και πώς τα άτομα μπορούν να διαπρέψουν με διαφορετικούς τρόπους;

Σχέσεις δασκάλου-μαθητή:

Πώς οι σχέσεις του Πάτρικ με τους δασκάλους του συμβάλλουν στην επιτυχία του;
Με ποιους τρόπους μπορούν οι δάσκαλοι να υποστηρίξουν τους μαθητές με αναπηρίες για να τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους;

Συμπεριληπτική Εκπαίδευση:

Πώς αντιμετωπίζεται η ένταξη στην ταινία που αφορά την εκπαίδευση του Πάτρικ;
Ποια μέτρα λαμβάνει το σχολείο για να διασφαλίσει ότι ο Πάτρικ περιλαμβάνεται σε διάφορες πτυχές της σχολικής ζωής;

Οικογενειακή υποστήριξη:

Πώς η οικογένεια του Πάτρικ παίζει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξή του καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του διαδρομής;
Με ποιους τρόπους μπορεί η οικογενειακή υποστήριξη να επηρεάσει θετικά ένα παιδί με αναπηρίες στις εκπαιδευτικές του επιδιώξεις;

Ξεπερνώντας τις προκλήσεις:

Προσδιορίστε μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Πάτρικ στην ταινία. Πώς τα ξεπερνά;
Ποια μαθήματα μπορούν να αντληθούν από την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα του Πάτρικ στην αντιμετώπιση των εμποδίων;

Ενσυναίσθηση και Κατανόηση:

Πώς δείχνουν οι άλλοι μαθητές και οι χαρακτήρες της ταινίας ενσυναίσθηση και κατανόηση προς τον Πάτρικ;
Τι μπορούν να κάνουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι για να δημιουργήσουν ένα σχολικό περιβάλλον πιο περιεκτικό και κατανοητό;

Ευαισθητοποίηση :

Υπογραμμίζει η ταινία κάποιες προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα αναπηρίας στην κοινότητα ή το σχολείο;
Με ποιους τρόπους μπορούν τα άτομα να υποστηρίξουν τη συμπερίληψη και την κατανόηση των αναπηριών στις κοινότητές τους;

Ο ρόλος των παιδαγωγών:

Συζητήστε τον ρόλο των εκπαιδευτικών στην αναγνώριση και την καλλιέργεια των δυνατοτήτων των μαθητών με αναπηρίες.
Πώς μπορούν οι δάσκαλοι να δημιουργήσουν ένα περιεκτικό και υποστηρικτικό περιβάλλον στην τάξη για όλους τους μαθητές;

Θέσπιση και επίτευξη στόχων:

Ποιους στόχους θέτει ο Πάτρικ για τον εαυτό του στην ταινία; Πώς εργάζεται για την επίτευξή τους;
Πώς μπορεί ο καθορισμός στόχων να είναι ουσιαστική πτυχή της εκπαίδευσης για μαθητές με αναπηρίες;

Έμπνευση για άλλους:

Με ποιους τρόπους μπορεί η ιστορία του Πάτρικ να εμπνεύσει άλλους μαθητές, δασκάλους και οικογένειες;
Πώς μπορεί η ανταλλαγή ιστοριών ατόμων που ξεπερνούν τις προκλήσεις να συμβάλει σε μια κοινωνία με μεγαλύτερη κατανόηση και κατανόηση;

© Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2 (How to Train Your Dragon 2 (2014) Μεταγλωτισμένο

 

© The Secrets of Jonathan Sperry (2008)

 

© Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers / Μίκι, Ντόναλντ, Γκούφι: Οι τρεις σωματοφύλακες (2004) ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

 

©  Finding Nemo (2003) / Ψάχνοντας το Νέμο (παιδική-μεταγλωτισμένη-)

 

©  Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Beauty and the Beast) -1991- Παιδική- Με υποτίτλους

 

© Οδυσσέας – Παιδική Ταινία (Μεταγλωτισμένο)

 

© Ηρακλής – (Μεταγλωτισμένο)

©Βασιλιάς Δαυίδ / King David (1985)

Ο Δαβίδ είναι ένας νεαρός, ταπεινός βοσκός όταν ο προφήτης Σαμουήλ τον ανακηρύσσει μελλοντικό βασιλιά της χώρας, στη θέση του Σαούλ. Το μικρό αγόρι σαστίζει με τη μοναδική τιμή που του κάνουν, όμως ο προφήτης τον διαβεβαιώνει πως όσο θα υπακούει στους νόμους του Θεού, Εκείνος δεν θα τον εγκαταλείψει. Πράγματι, με τη δύναμη της πίστης του στο Θεό και οπλισμένος με μια μόνο σφεντόνα, το μικρόσωμο αγόρι έρχεται αντιμέτωπο με τον τρομερό Φιλισταίο Γολιάθ και καταφέρνει να τον εξοντώσει. Το απρόσμενο αυτό γεγονός και η αυξανόμενη δημοτικότητα του Δαυίδ προκαλούν το φθόνο του Σαούλ, που τελικά γίνεται ορκισμένος εχθρός του νεαρού Εβραίου. Ο Δαυίδ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα, για να επιστρέψει πολλά χρόνια αργότερα μετά το θάνατο του Σαούλ. Τελικά ανακηρύσσεται βασιλιάς των Εβραίων και κατατροπώνει τους Φιλισταίους

 

©  Η ιστορία του Βασιληά Δαυίδ (Παιδική-Μεταγλωτισμένη)

Design D 8

Επιλεγμένες παιδικές Σειρές-Μόνο προβολή

Έργα του Ιούλιου Βερν

“Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες”, “Ταξίδι στο Κέντρο της Γης” και άλλα αγαπημένα έργα του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα!(4 βίντεο)

Σίμπα ο Βασιλιάς των Λιονταριών – Παιδική Σειρά
50 βίντεο

ΙΗΣΟΥΣ ΕΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΗ)
Η ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 26 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 30΄

Παλαιά Διαθήκη – Παιδική Σειρά (Μεταγλωτισμένο)
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 39

Παλαιά Διαθήκη – Palaia Diathiki – Παιδική Σειρά / Κανάλι Utube
39 βίντεο

Ταινίες για εφήβους & Ενήλικες

ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ (L’ Ecole Buissonnier)

Θα μπορούσε ποτέ ένα «σκασιαρχείο» να ήταν παιδαγωγικά πιο χρήσιμο από ένα τυπικό μάθημα; Η απάντηση σε αυτό το παράδοξο υπάρχει σε μια μόνο κινηματογραφική ταινία!
Στην εξαιρετική ταινία  του Jean-Paul Le Chanois «Το σκασιαρχείο», διάρκειας 90 λεπτών. Μια ταινία ύμνο στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού και στην ελεύθερη δημιουργική εκπαίδευση.
Picture
«Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται» (2006) του Daniel Losset.
​Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στη ζωή του μεγάλου Γάλλου παιδαγωγού και μεταρρυθμιστή της παιδείας Σελεστέν Φρενέ (Celestin Freinet 1896-1966). Η παιδαγωγική μέθοδος του Φρενέ στοχεύει στη δημιουργία ενός άλλου σχολείου όπου κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή προσωπικότητα, μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, όπου η παιδεία δεν είναι αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα και από τον ρόλο του εκπαιδευτικού συνίσταται κυρίως στο να βοηθήσει τα παιδιά να βρουν μόνα τους το δρόμο της γνώσης.
Ο Σελεστέν Φρενέ, πρώτος αυτός, επεδίωξε να εισέλθει στις νέες τεχνολογίες της εποχής στην εκπαίδευση: τυπογραφία, ραδιόφωνο, κινηματογράφος. Είναι πιο γνωστός ως ο πρώτος που έβαλε το τυπογραφείο στην τάξη και καθιέρωσε τη διασχολική αλληλογραφία.
Λιγότερο γνωστό είναι ότι πρώτος αυτός έβαλε τον κινηματογράφο στο σχολείο το 1926! Φυσικό οι πρωτοποριακές του μέθοδοι να μην είναι αρεστές στο κατεστημένο, γι ‘αυτό κυνηγήθηκε ανελέητα. Πάλεψε μέσα από αντίθετες συνθήκες και στο τέλος υποχρεώθηκε να εγκατασταθεί στη δημόσια εκπαίδευση για να συνεχίσει πιο ελεύθερα το παιδαγωγικό του έργου. Αλλά πια δεν ήταν μόνος.
Στη βάση των ιδεών του δημιουργήθηκε ένα μεγάλο διεθνές παιδαγωγικό κίνημα που είναι ακόμα ζωντανό

Επιλεγμένες ταινίες για ενήλικες

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να τις επισκεφθείτε

a vector illustration of a couple watching a movie in a movie theater DNMCPJ

©  Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (2001)

Ο Χάρι Πότερ ζει με τον θείο Βέρνον και τη θεία Πετούνια, μετά τον θάνατο των γονιών του. Απ’ την πλευρά τους, τα μέλη της θετής του οικογένειας δέχθηκαν με δυσαρέσκεια την παρουσία του ορφανού συγγενή τους. Όπως είναι λογικό, τα επερχόμενα ενδέκατα γενέθλια του Χάρι δεν έχουν να του προσφέρουν καμία απολύτως χαρά. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, δεν θα υπάρξουν δώρα, ούτε καν μία γλυκιά κουβέντα. Φέτος όμως μια κουκουβάγια φέρνει ένα μυστηριώδες γράμμα με παραλήπτη τον Χάρι. Ο τρομοκρατημένος θείος Βέρνον το καταστρέφει, πριν ο Χάρι μπορέσει να το διαβάσει. Από εκεί και πέρα κάθε μέρα μια κουκουβάγια μ’ ένα νέο γράμμα καταφθάνει στο σπίτι των Ντέρσλεϊ. Μια μέρα όμως τους επισκέπτεται ένας γίγαντας με το όνομα Χάγκριντ, που θα αποκαλύψει ένα απίστευτο μυστικό: ο Χάρι Πότερ είναι μάγος!

 © Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά 2002

Ο Χάρι επιστρέφει με τους φίλους του, Ρον Ουέσλι και Ερμιόνη Γκρέιντζερ, για τον δεύτερο χρόνο τους στη σχολή μαγείας Χόγκουαρντς. Οι τρεις τους καλούνται να αντιμετωπίσουν μυστήρια τα οποία ακόμη και οι δάσκαλοι της σχολής, Ντάμπλντορ, Σνέιπ και ΜακΓκόναγκαλ, όπως και ο Χάγκριντ μοιάζουν να φοβούνται να αντιμετωπίσουν. Υπάρχει πραγματικά μια Κάμαρα με Μυστικά κρυμμένη κάπου μέσα στο Χόγκουαρντς; Μπορεί πραγματικά να ανοιχτεί μόνο από τον απόγονο του Σάλαζαρ Σλίθεριν; Υπάρχει πραγματικά κάποιο τέρας εκεί μέσα; Ή μήπως το τέρας έχει ήδη δραπετεύσει και είναι υπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει στους μαθητές; Οι απαντήσεις βρίσκονται στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν, και είναι στα χέρια των ηρώων μας να λύσουν και αυτό το μυστήριο

 

©  Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν 2004
Ο 13χρονος πλέον Harry Potter, περνάει ακόμα ένα βαρετό καλοκαίρι με την οικογένεια Dursley, προσπαθώντας να είναι φρόνιμος και να απέχει από οποιαδήποτε δρατηριότητα έχει σχέση με τη μαγεία. Όταν, όμως, η στριφνή αδερφή του θείου Vernon, η θεία Marge, έρχεται να επισκεφτεί τους Dursley, κάνει τη ζωή του Χάρι τόσο δύσκολη που αυτός «κατά λάθος» τη φουσκώνει σαν ένα τεράστιο μπαλόνι και την εκτινάσσει στον ουρανό!Προκειμένου να αποφύγει την οργή του θείου Vernon, αλλά και την τιμωρία από το Hogwarts και το Υπουργείο Μαγείας, που απαγορεύουν στους μαθητευόμενους μάγους να κάνουν μαγικά κόλπα εκτός σχολής, ο Harry αποφασίζει να το σκάσει μέσα στη νύχτα” Ένα μαγικό μωβ τριόροφο λεωφορείο θα τον διακτινίσει στην παμπ «Ραγισμένο Τσουκάλι». Εκεί τον υποδέχεται ο υπουργός Μαγείας, ο Cornelius Fudge, ο οποίος δεν επιθυμεί να τον τιμωρήσει. Ο Harry μαθαίνει όμως ότι ένας πολύ επικίνδυνος δολοφόνος δραπέτευσε από τη μαγική φυλακή του Αzkaban και μπορεί η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο

©  Περπατώντας με τoυς δεινοσαύρους (2014)-Μεταγλωττισμένο

Η ιστορία τοποθετείται 70 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην Αλάσκα, όπου – κάθε χρόνο – η παρατεταμένη εποχή της βαρυχειμωνιάς (τρεις μήνες ανελέητου σκότους, γεμάτοι βίαιες χιονοθύελλες) οδηγεί τους δεινόσαυρους νότια, κατά ορδές, σε μια κίνηση ακραίας, εποχιακής, μετατόπισης πληθυσμού. Ανάμεσα στους δεινόσαυρους συναντάμε τον Πίτση, έναν περίεργο αλλά ιδιαίτερα φιλικό Παχυρινόσαυρο με κέρατα και ζάρες στο λαιμό. Από τη στιγμή που γεννιέται, ως ο μικρότερος νεοσσός, ο Πίτσης πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά αδέρφια, σε κακοτοπιές και απρόβλεπτες καταστάσεις που του επιφυλάσσει ο αφιλόξενος ντουνιάς αλλά και απέναντι σε άγρια αρπακτικά όπως το πανούργο «Τρόοδον» και ο δαιμόνιος «Γοργορόσαυρος».

Fireheart / Η Μικρή Πυροσβέστης 2022

Η μικρή πυροσβέστης” είναι μία διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που συνδυάζει την κωμωδία, το συναίσθημα και τη δράση. Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκεται ένα δυναμικό κορίτσι, που κάνει τα πάντα προκειμένου να εκπληρώσει το όνειρό της. Μια περιπέτεια που μιλάει στα παιδιά για τους στόχους, την αποφασιστικότητα, την επιμονή, την ενθάρρυνση, την αυτογνωσία και την αξία της συνεργασίας.

*Η ταινία είναι αφιερωμένη σε γυναίκες πυροσβέστες της πραγματικής ζωής .*
Μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων με πολλά θετικά μηνύματα και ένα ισχυρό έφηβο κορίτσι ως πρωταγωνιστής.

Η Τζόρτζια (με τη φωνή της Olivia Cooke ), είναι ένα 16χρονο κορίτσι στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920 που θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του πρώην πυροσβέστη πατέρα της και να ενταχθεί στη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας– κάτι που απαγορεύεται εκείνη την εποχή–.

*Σύνοψη της ταινίας*
Η δεκαεξάχρονη Τζόρτζια Νόλαν ονειρεύεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο. Όταν όμως οι πυροσβέστες της πόλης εξαφανίζονται μυστηριωδώς ένας προς ένα σε μια μεγάλη φωτιά που κατακαίει το Θέατρο Μπρόντγουεϊ, μια χρυσή ευκαιρία παρουσιάζεται για την Georgia. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης καλεί τον πατέρα της Τζόρτζια Σον από τη σύνταξη για να ηγηθεί της έρευνας για τις εξαφανίσεις. Απελπισμένη να βοηθήσει τον πατέρα της και να σώσει την πόλη της, η Τζόρτζια μεταμφιέζεται σε νεαρό άνδρα που ονομάζεται «Τζο» και ενώνεται με μια μικρή ομάδα ακατάλληλων πυροσβεστών που προσπαθούν να σταματήσουν τον εμπρηστή. Η Georgia πρέπει να διατηρήσει κρυμμένη την αληθινή της ταυτότητα, ειδικά επειδή ο πατέρας της αναλαμβάνει να ηγηθεί αυτής της έρευνας.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εργαστήρια δεξιοτήτων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.