Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές (2014)/ Nicholas on Holiday

pegasus LARGE t 1581 106380058

pegasus LARGE t 1581 106380058 1Mετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του «Le Petit Nicolas», το 2009,
«Το Le Vacances du Petit Nicolas» μας διηγείται τις ευφάνταστες περιπέτειες του μικρού, σκανδαλιάρη ήρωα, σε σκηνοθεσία του Laurent Tirard -που ανέλαβε και την πρώτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη- και υπόσχεται να μας χαρίσει μια σπαρταριστή, συγκινητική, οικογενειακή ταινία.
Βασισμένο στην κοσμαγάπητη, γαλλική σειρά εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων του συγγραφέα Ρενέ Γκοσινί («Λούκι Λουκ», «Αστεριξ & Οβελίξ», «Ιζνογκούντ») και του καρτουνίστα Ζαν-Ζακ Σαμπέ, αυτό το δεύτερο φιλμ της αντίστοιχης κινηματογραφικής σειράς υπόσχεται για τους μικρούς μας φίλους μπόλικο από το οικείο, αφελές, απαίδευτο, εύκολο χιούμορ , καθώς και περιπετειώδη παιχνίδια που σκαρφίζονται με απίθανη άγνοια κινδύνου.

Στην καινούργια ταινία, η σχολική χρονιά τελείωσε και οι διακοπές αρχίζουν. Ο Μικρός Νικόλας καταφθάνει σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με τους γονείς και τη γιαγιά του και φροντίζει να κάνει γρήγορα καινούργιους φίλους. Ανάμεσα τους ο ευρηματικός Μπλεζ, που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή.

Ο Φρικτιέ, από την άλλη, τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Ο Μικρός Νικόλας θα συναντήσει ακόμα τον Τζότζο, που μιλά ακαταλαβίστικα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και τον κλαψιάρη Κρεπέν. Υπάρχει και ο Κομ, που είναι ενοχλητικά ισχυρογνώμων.

O Mikros Nikolas Paei Diakopes icon11 1

Μεταξύ εκείνων που γνωρίζει ο Nicolas είναι ακόμη ο Paul (που γκρινιάζει συνεχώς), ο ενοχλητικός Christopher (που πάντα θέλει να έχει δίκιο σε όλα) και η γλυκιά Ελισάβετ, ένα κοριτσάκι που με τα μάτια ορθάνοιχτα δεν σταματά να τον ακολουθεί.

O Mikros Nikolas Paei Diakopes icon11

Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει και την Ελίζαμπεθ, ένα μικρό κοριτσάκι που τον ακολουθεί παντού για να μην τον χάσει από τα γουρλωμένα της μάτια. «Πόσο γλυκά είναι τα δυο τους. Ηχούν οι γαμήλιες καμπάνες από τώρα», σχολιάζουν μεταξύ τους οι μεγάλοι για πλάκα.

Πανικοβλημένος από την πεποίθηση των ενηλίκων ότι αυτός και η Ελισάβετ προορίζονται να είναι μαζί για μια ζωή, ο Νίκολας θα μπορεί να βασιστεί σε φίλους, έτοιμους να τον βοηθήσουν αλλά και να του δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.
Ανάμεσα στην παραλία, το ξενοδοχείο και το δάσος, παρέα με τους φίλους τους, την οικογένεια του, τον φροντιστή της παραλίας και τον δάσκαλο κολύμβησης, ο Μικρός Νικόλας θα κάνει αξέχαστες διακοπές. Κι εμείς θα τις απολαύσουμε.

Δείτε την ταινία

pegasus LARGE t 1581 106380058 2

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ηθοποιοί: Ματεό Μπουασελιέρ, Βαλερί Λεμερσιέ, Κάντ Μεράντ, Ντομινίκ Λαβανάντ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Μπουλί Λανέρ
Δανείζουν τις φωνές τους οι: Αρσένιος Χαλκιόπουλος, Βίνα Παπαδοπούλου, Ακίνδυνος Γκίκας, Στέλιος Ψαρουδάκης, Κατερίνα Γκίργκις, Αφροδίτη Αντωνάκη, Ζωή Κατσάτου, Ινώ Στεφανή, Βάσια Ζαχαροπούλου, Ιφιγένεια Στάικου

Σκηνοθεσία: Λορέν Τιράρ
Μουσική: Ερίκ Νεβό
Σενάριο: Λορέν Τιράρ, Γκρεγκουάρ Βινιερό

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Θεματική 3 :ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ, Κινηματογραφική παιδεία, Μαθητές - εκπαιδευτικό υλικό, Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός- διαφορετικότητα, Ψηφιακή βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.