Παιχνίδι EAThink

EathinkApp2 169x302

EathinkApp4 170x302        EathinkApp2 169x302

Η  καλλιέργεια στάσης σύμφωνα με μια υγιεινή, βιώσιμη και δίκαιη κατανάλωση τροφίμων ξεκινά ήδη από τα πρώτα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας και της εφηβείας. Για το λόγο αυτό, το έργο EAThink2015 ανέπτυξε δύο διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τους διάφορους μηχανισμούς της παραγωγής και διανομής τροφίμων και να τους μάθει να τρέφονται υγιεινά και σωστά.

Το έργο “Eathink2015 – eat local, think global” είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που στόχο έχει να ενισχύσει και να αναπτύξει την κριτική σκέψη των μαθητών για να εμπλέκονται ενεργά στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων που παρατηρούνται, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή και αειφόρο παραγωγή τροφίμων και στη γεωργία μικροκαλλιεργειών.

To παιχνίδι EAThink είναι ενα διαδραστικό παιχνίδι που αποτελείται από 3 κεφάλαια τα οποία αντιπροσωπεύουν τα τρία θεμελιώδη στάδια της τροφικής αλυσίδας: παραγωγή, διανομή και αγορά. Μέσα από το παιχνίδι μπορείτε: (α) να καλλιεργήσετε βιολογικά προϊόντα με βιώσιμο τρόπο, αποκλείοντας τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα από το χωράφι σας, (β) να επιλέξετε φρέσκα και τοπικά προϊόντα δίκαιου εμπορίου και, τέλος, (γ) να αγοράσετε συνειδητοποιημένα επιλέγοντας βιώσιμα και υγιεινά τρόφιμα. Παίξτε για να μειώσετε το βάρος σας, ούτως ώστε το αερόστατο EAThink… να πετάξει ψηλότερα!
Κατεβάστε την εφαρμογή τώρα και κάντε το αερόστατο EAThink να πετάξει ψηλά! Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι και σε συσκευές Android και iPhone

apple 1                      google

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: εκπαιδευτικά παιχνίδια, Θεματική 1 :ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ, Θεματική 2 :ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Μαθητές - εκπαιδευτικό υλικό, Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά–Οικολογία, Παιχνίδια… της σκέψης, ΥΓΕΙΑ: Διατροφή-Αυτομέριμνα-Οδική Ασφάλεια, ψηφιακές εφαρμογές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.