kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Οι ανόητες φροντίδες

Συγγραφέας: kantonopou στις 9 Φεβρουαρίου, 2011

Αμέσως μόλις γεννηθή το παιδί , ο πατέρας μηχανεύεται τα πάντα, όχι πώς να ρυθμίση σωστά τη ζωή του, αλλά πως να το στολίση και να του φορέση χρυσαφικά και ωραία ρούχα.
Γιατί το κάνεις αυτό άνθρωπε; καλά συ ο ίδιος φοράς αυτά∙ γιατί και το παιδί, που ακόμη δε γνώρισε τη μανία αυτή, το συνηθίζεις σε αυτά;
Επίσης του αφήνεις μακριά μαλλιά κατ’ αναλογία με το κορίτσι, κάνοντας το παιδί θηλυπρεπές και κάνοντας μαλθακή την ισχυρή φύσι του, από την πρώτη στιγμή βάζοντας μέσα του την αγάπη για τα χρήματα και πείθοντάς το να συγκινήται από ανώφελα πράγματα. Γιατί κάνεις μεγαλύτερη την επιβουλή εναντίον του; γιατί το κάνεις να κατασαγηνεύεται από τα σωματικά; Λέγει η Γραφή: « Ανήρ εάν κομά ατιμία αυτώ εστί» ( Α Κορ. 11,14 ) . Δεν το θέλει αυτό η φύσις∙ δεν το επέτρεψε ατό ο Θεός∙ το πράγμα αυτό έχει απαγορευθή∙ είναι έργο της ελληνικής δεισιδαιμονίας.
Πολλοί κρεμούν και στα αυτιά τους χρυσαφικά. Μακάρι ούτε και στα κορίτσια τους να μη φορούσαν∙ σεις όμως και τα αγόρια τα οδηγείτε στην καταστροφή .
Από το βιβλίο: ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ – Χρυσοστομικός Άμβων Γ΄ «Ο ΓΑΜΟΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ» Έκδοσις: Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου -Νέα Σκήτη Αγ. Όρους

http://eisdoxantheou-gk.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html

Αφήστε μια απάντηση