kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Αναστάσιμοι ύμνοι της Κυριακής του πλαγίου του πρώτου ήχου – Υμνολογική εκλογή ΠΛ. Α. ήχου.

Συγγραφέας: kantonopou στις 5 Ιουλίου, 2010

98ybgb.pngΤον συνάναρχον Λόγον Πατρί και Πνεύματι, τον εκ Παρθένου τεχθέντα εις σωτηρίαν ημών, ανυμνήσωμεν πιστοί και προσκυνήσωμεν, ότι ηυδόκησε, σαρκί ανελθείν εν τω σταυρώ, και θάνατον υπομείναι, και εγείραι τους τεθνεώτας, εν τη ενδόξω Αναστάσει αυτού.

Τον Θεό Λόγο, που έχει την ίδια αρχή χρονικά αλλά και την ίδια εξουσία με τον Πατέρα και με το Αγιο Πνεύμα, Αυτόν που ετέχθη από Παρθένο για τη σωτηρία μας, ας Τον ανυμνήσουμε όλοι οι πιστοί και ας Τον προσκυνήσουμε, διότι απεφάσισε από την καλωσύνη Του, να ανέλθει στο Σταυρό σωματικά και να υπομείνει τον θάνατο και να σηκώσει από τους τάφους όλους τους νεκρούς μαζί Του κατά την ένδοξη Του ανάσταση.

Δόξα… και νύν… Θεοτοκίον

Χαίρε πύλη Κυρίου η αδιόδευτος, χαίρε τείχος και σκέπη των προστρεχόντων εις σέ, χαίρε αχείμαστε λιμήν και Απειρόγαμε, η τεκούσα εν σαρκί τον Ποιητήν σου και Θεόν. Πρεσβεύουσα μή ελλείπης, υπέρ των ανυμνούντων, και προσκυνούντων τον Τόκον σου.

Χαίρε Συ που είσαι η πύλη που κανείς δεν μπορείν να περάσει παρά μόνον ο ίδιος ο Κύριος, χαίρε Συ που είσαι τείχος και σκέπη όσων τρέχουν κοντά Σου και ζητούν την προστασία Σου, χαίρε Συ που είσαι λιμάνι, που δεν το πιάνει χειμώνας και τρικυμία, χαίρε Συ που δεν απέκτησες πείρα γάμου αλλά έφερες στον κόσμο σωματικά τον Χριστό, που είναι ο ποιητής Σου αλλά και Θεός Σου. Μην σταματήσεις λοιπόν να πρεσβεύεις για όσους ανυμνούν και προσκυνούν τον Υιό Σου.

Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» ολόκληρη την εκλογή μας, σε rar μορφή.

Από:http://www.orp.gr/?p=1107#more-1107

Αφήστε μια απάντηση