kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ομιλία του Ιερού Χρυσοστόμου για τους κεκοιμημένους.

Συγγραφέας: kantonopou στις 23 Δεκεμβρίου, 2009

lou.jpgΔεν γίνονται άσκοπα οι προσφορές γι’αυτούς που πέθαναν, ούτε οι ικεσίες, ούτε οι ελεημοσύνες, όλα αυτά το …  Πνεύμα τα διέταξε, θέλοντας να ωφελούμαστε εμείς μεταξύ μας.

Διότι πρόσεχε. Ωφελείται εκείνος με τη βοήθεια σου, ωφελείσαι  και συ εξαιτίας εκείνου. Περιφρόνησες τα χρήματα, αφού αποφάσισες να επιτελέσεις κάτι σπουδαίο. Και εσυ έγινες αίτιος της σωτηρίας αυτού, και εκείνος για σένα έγινε αίτιος ελεημοσύνης.

Να μη αμφιβάλλεις, οτι θα αποκομίσεις κάποια ωφέλεια.Δεν αναφωνεί άσκοπα ο διάκονος “Υπέρ των εν Χριστώ κεκοιμημένων, και των τας μνείας υπερ αυτών επιτελουμένων”. Δεν είναι ο διάκονος εκείνος, που αναφωνεί αυτά, αλλά το Πνεύμα το άγιο.

Και αλλου λέγει :Και αυτό είναι νόμος της φιλανθρωπίας του Θεού. Χήρες, που στέκονται γύρω και που κλαίνε, όχι μόνο απο τον παρόντα, αλλά και απο τον μέλλοντα θάνατο μπορούν να διασώσουν κάποιον.Ιωάννης Χρυσόστομος- ομιλία ΚΑ- εις τα Πράξεις των ΑποστόλωνΤόμος 15, εκδόσεις Γρηγόριος Παλαμάς.

Χιλιάδες άνθρωποι στις 80 χώρες που υπάρχει Ορθόδοξη Ιεραποστολή περιμένουν τη δική σου βοήθεια,μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων. Μην τους την αρνηθείς. Και εις μνήμην των κεκοιμημένων προγόνων, συγγενών και φίλων, όπως τονίζει ο Ιερός Χρυσόστομος. Και αύριο και κάθε μέρα μπορούμε να προσφέρουμε ΑΓΑΠΗ. Μην καθυστερείς, μην αναβάλλεις να προσφέρεις. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αναχωρήσει από την ζωή για την αιωνιότητα. Τώρα είναι η ώρα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, της εξομολόγησης, της αγάπης, της ελεημοσύνης.

Πληροφορίες ΕΔΩ.

Πηγή:http://ierapostoli.wordpress.com/2009/12/23/ieros_xrisostomos/#more-4177

Αφήστε μια απάντηση