kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παιδιά στρατιώτες στα πεδία των μαχών

Συγγραφέας: kantonopou στις 8 Νοεμβρίου, 2009

strat.jpgΣε περισσότερες από 17 συγκρούσεις παγκοσμίως τα παιδιά χρησιμοποιούνται σαν στρατιώτες καταγγέλλει η Συμμαχία Ενάντια στην εκμετάλλευση παιδιών σε εμπόλεμες καταστάσεις.

Αν και ακριβή νούμερα δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν, εκτιμάται ότι τα παιδιά στρατιώτες ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Αν και πολλά παιδιά απελευθερώθηκαν σε χώρες της δυτικής Αφρικής, όπως η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε, σε άλλες χώρες όπως το Τσαντ, το Κονγκό, η Σομαλία και το Σουδάν, η Ουγκάντα και η Υεμένη ακόμα χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Τα παιδιά στρατιώτες αποτελούν ιδανική λύση για αιμοσταγείς δικτάτορες και στρατιωτικούς. Δεν παραπονιούνται, δεν πληρώνονται και αν τους ζητηθεί σκοτώνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό ή ηθικές αναστολές.

Συχνό είναι επίσης και το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται παιδιά σε επιθέσεις αυτοκτονίας, ιδιαίτερα στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Παλαιστίνη.

Παιδιά στρατιώτες χρησιμοποιούνται επίσης σε χώρες όπως η Σρι Λάνκα, από τους Τίγρης του Ταμίλ, στη Κολομβία, από Ινδούς Μαοϊστές και αντάρτες στην Ταϊλάνδη.

Για τον τερματισμό αυτής της απαράδεκτης κατάστασης χρειάζεται παγκόσμια κινητοποίηση και άσκηση όλων εκείνων των μέτρων από τη διεθνή κοινότητα ώστε να υπάρξουν στοχευμένες κυρώσεις για τις ομάδες ή ακόμα και τις κυβερνήσεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία για εκμετάλλευση των παιδιών και την εμπλοκή παιδιών στρατιωτών στη μάχη.

Πηγή:http://www.oneearth.gr/

Αφήστε μια απάντηση