kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Μήνυμα ελπίδας από τον Ιερώνυμο

Συγγραφέας: kantonopou στις 30 Αυγούστου, 2009

ier1.jpgΤον σύγχρονο εφιάλτη των ναρκωτικών, από το παρασκήνιο των ντίλερ του Δενδροποτάμου έως τα στέκια των ναρκομανών και τις προσωπικές ιστορίες τρόμου και απόγνωσης, ανέδειξε η “Μ” με μια εμπεριστατωμένη έρευνα στις αρχές της εβδομάδος. Στην έρευνα οι ίδιοι οι κάτοικοι παραδέχονται ότι “στον Δενδροπόταμο μπορείς να βρεις όποτε θέλεις ναρκωτικά, γι’ αυτό και έχει γεμίσει τοξικομανείς”.

“Οι ναρκομανείς αγοράζουν τις δόσεις τους δίδοντας στους εμπόρους, εκτός από χρήματα, κλεμμένα σαμπουάν από σούπερ μάρκετ, τελευταία έδωσαν μέχρι και μία γλάστρα που έκλεψε ένας από πολυκατάστημα”, συμπληρώνουν αστυνομικοί.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε σοβαρό το πρόβλημα των ναρκωτικών και δημοσιοποίησε την επιθυμία του η εκκλησία να ασχοληθεί ενεργότερα με το ζήτημα, λέγοντας: “Μας αποτρέπουν πολλοί να ασχοληθούμε, επισημαίνοντας ότι είναι ένα σύνθετο, δύσκολο πρόβλημα. Αλλά μπορεί να μην ασχοληθεί η εκκλησία, που είναι η πηγή της αγάπης;”.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος προσανατολίζεται να δημιουργήσει μια αντίστοιχη θεραπευτική κοινότητα στην Αττική, όπου έχει βρεθεί χώρος, και ότι θα στείλει συνεργάτες του στην “Ιθάκη”, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία από τη λειτουργία της κοινότητας.
πηγή:makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=43544

Αφήστε μια απάντηση