kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Eπιστολή της Δ.Ι.Σ σε Στυλιανίδη για τα Θρησκευτικά

Συγγραφέας: kantonopou στις 28 Αυγούστου, 2008

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ

 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ «ΥΔΡΑΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ».
ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ της Εκκλησίας επιχειρεί να μετριάσει το υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά την εγκύκλιό του στα τέλη Ιουλίου, που κάνει ευκολότερη την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα.

Με τρίτη εγκύκλιο που εκδόθηκε για το θέμα μέσα σε έναν μήνα, διευκρινίζεται ότι οι μαθητές που δεν θα παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών θα διδάσκονται άλλο μάθημα την ίδια ώρα, ενώ οι αλλοδαποί μαθητές θα κάνουν επιπλέον ώρες Ελληνικών.

Οι μητροπολίτες δεν έμειναν ικανοποιημένοι ούτε από τη νέα εγκύκλιο και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό. Έτσι χθες, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον κ. Στυλιανίδη με την οποία θα του ζητούν να επανέλθει η παλαιότερη εγκύκλιος της υπουργού κ. Μ. Γιαννάκου, βάσει της οποίας όσοι μαθητές ζητούσαν την απαλλαγή δήλωναν ότι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, «το μάθημα των Θρησκευτικών είναι για τον Έλληνα ορθόδοξο μαθητή υποχρεωτικό, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του άρθρου 16 παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος…». Σημειώνεται όμως ότι στην απόφαση της Συνόδου έχουν αποφευχθεί χαρακτηρισμοί και «αφορισμοί», όπως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες με δηλώσεις και κείμενά τους οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Σπάρτης Ευστάθιος  

Πηγή:http://hydranea.blogspot.com/2008/08/e_28.html

Αφήστε μια απάντηση