kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πετραδάκι- πετραδάκι το κατεστημένο ξεθεμελιώνει τη θρησκευτική συνείδηση του λαού.

Συγγραφέας: kantonopou στις Αύγουστος 24, 2008

Ποιο κατεστημένο; Το κατεστημένο του Μαμωνά με όλα του τα παρακλάδια και την ιεραρχία του. Με μια ψυχή και με μια καρδιά.
Και γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί οι μαμωνολάτρες φοβούνται το Ευαγγέλιο και τη δικαιοσύνη του. Και το να υπάρχει ένας λαός, που έχει έστω και υποτυπώδη συνείδηση της δικαιοσύνης, αυτό αποτελεί γι’ αυτούς κακό προηγούμενο. Που με κάθε τρόπο θέλουν να υπονομεύσουν και να ξεριζώσουν.

Το περασμένο Φθινόπωρο κάποιοι αστοχριστιανοί σε θρησκευτική φυλλάδα, έκαναν χημική ανάλυση του ευσεβέστατου σταυροκοπήματος του Πρωθυπουργού, κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του.

Αλλά- όπως είναι ολοφάνερο- ούτε το σταυροκόπημα ούτε η παρουσία κάποιων πολιτικών στα διάφορα προσκυνήματα έχουν και την παραμικρή έστω σημασία. Εκείνο, που μετράει είναι το τι υπαγορεύει η μαφία του Μαμωνά. Τι υπαγορεύουν τα διάφορα ξένα κέντρα και παράκεντρα, που προστατεύονται απ’ το νόμο «περί προσωπικών δεδομένων».

Και να το θυμάστε: Ο νόμος αυτός ( ο «περί προσωπικών δεδομένων», δηλαδή) είναι Δούρειος ίππος για την υπονόμευση και αποσάθρωση της θρησκευτικής και πολιτισμικής συνείδησης του ελληνικού λαού. Που θέλει τους Έλληνες κάτω απ’ τη δαμόκλειο σπάθη της ιερής εξέτασης των αιρετικών και της ξένης προπαγάνδας. Έτσι ώστε να μπορούν να δρουν ασύδοτοι και να κόβουν φέτα – φέτα την ελληνική παράδοση. Ενώ οι Έλληνες να μη μπορούν να πουν κουβέντα για το διαβρωτικό τους ρόλο.

Πράγμα που ισχύει τώρα και με τα θρησκευτικά. Ποντάρουν στην εφηβική επαναστατικότητα των παιδιών. Και βέβαια στην αποστροφή, που αισθάνονται τα παιδιά προς το οποιοδήποτε μάθημα. Και την ευχαρίστηση, όταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορούν να απαλλαγούν απ’ το ένα ή το άλλο μάθημα.

Και μην πουν κάποιοι ότι, τάχα, φταίει ο Υπουργός της Παιδείας, όπως έλεγαν και για την κ. Γιαννάκου, σχετικά με την παραχαραγμένη απ’ τα ίδια κέντρα και παράκεντρα ιστορία…Ενώ, τάχα, κάποιοι άλλοι είναι, ευσεβέστατοι…

Φταίνε όλοι τους γενικώς και αδιαιρέτως. Που μπορεί, απ’ το ένα μέρος να σταυροκοπιούνται υποδειγματικά κι από το άλλο να μας αλλάζουν την πίστη μεθοδικά. Έτσι ώστε να μας κάνουν ζούγκλα και Σικάγο. «Κατ’ εικόνα και ομοίωση» του καπιταλιστικού μεσαίωνα… Κάτω απ’ τη μπότα του οποίου εκατομμύρια ανθρώπων δεινοπαθούν και ουσιαστικά και κυριολεκτικά σταυρώνονται.

Αν οι αξιότιμοι εθνοπατέρες, που υιοθετούν έμμεσα και σταδιακά τον εξοβελισμό του Ευαγγελίου απ’ την παιδεία, είναι ευσεβέστατοι απέναντι σε κάποιον, αυτός είναι ο Μαμωνάς. Και κανένας άλλος. Και ανάλογη με την ηθική του Μαμωνά είναι και η παιδαγωγική συνείδηση, που διαθέτουν και πάνε να εμπνεύσουν και να εμπεδώσουν και στα παιδιά μας και στην παιδεία μας.

Κι από την άλλη μεριά μας μιλούν για ηθική και δικαιοσύνη. Και αύριο θα εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους, όταν αυτά τα παιδιά, που φρόντισαν να αφαιρέσουν απ’ την παιδεία τους τα ευαγγελικά ερείσματα, θα προβαίνουν σε ενέργειες ανάλογες με το πνευματικό και ηθικό υπόβαθρο, που η ξενοκίνητη και αμοραλιστική πολιτική θέλησε να τους δώσει.

Και συνένοχοι και συμμέτοχοι στη μαμωνολατρεία είναι και όλοι εκείνοι, που ψηφίζουν τους εκπροσώπους της. Ενώ, αν πίστευαν στο Ευαγγέλιο, θα έπρεπε, αντί να χειροκροτούν και να ψηφίζουν τους μαμωνολάτρες πολιτικούς, να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους γι’ αυτούς και τα έργα τους.

Όπως θα εκφράζουν κι εκείνοι αύριο τον αποτροπιασμό τους για τα παιδιά και τη συμπεριφορά τους. Η οποία θα είναι «κατ’ εικόνα και ομοίωση» της-χωρίς Ευαγγέλιο-κανιβαλικής παιδείας, που υπαγορεύουν σήμερα οι αρχιερείς του Μαμωνά και αυτοί υιοθετούν και σερβίρουν…

παπα-Ηλίας Υφαντής

   Πηγή:http://ventetta.blogspot.com/2008/08/blog-post_4192.html

Αφήστε μια απάντηση