kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ο Μητροπολιτης Δρυινουπόλεως Αντρέας για επίκαιρα ζητήματα.

Συγγραφέας: kantonopou στις 23 Αυγούστου, 2008

Για το “Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης”
Πρώτον το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης» που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το σύμφωνο αυτό, δια μιας απλής συμβολαιογραφικής πράξεως θα συνάπτεται η θα διαλύτεται ο γάμος. Και διερωτάται ο Μητροπολίτης : «Ο νομοθέτης δεν διαπίστωσε την αχίλλειο πτέρνα του εγχειρήματος, που συνίσταται στην εύκολη διάλυση της οικογένειας και στην συνακόλουθη ανεστιότητα των παιδιών με ποικίλα ψυχολογικά προβλήματα που τα οδηγούν σε μορφές κοινωνικής παραβατικότητας ;

Ήδη από κάποιες Επιτροπές που κόπτονται για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, και διεκδικούν και το αλάθητο μάλιστα, ζητήθηκαν να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις και για τον «γάμο» ζευγαριών ομοφυλοφίλων !» Στο άκουσμά του , όπως ήταν φυσικό, έφριξε ο κόσμος που κρατεί τις ελληνικές και ορθόδοξες παραδόσεις.

«Προσωπικώς», συνέχισε ο Μητροπολίτης, «εκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου και την έντονη διαμαρτυρία μου για όλα αυτά, τα οποία μεθοδεύονται και που αν, ο μη γένοιτο, πραγματοποιηθούν, θα μεταβάλλουν την Ελληνική μας Πατρίδα σε Σόδομα και Γόμορρα».

Για το μάθημα των Θρησκευτικών
Δεύτερον διαμαρτυρήθηκε εντόνως για το μάθημα των Θρησκευτικών που γίνεται πλέον προαιρετικό, παρ? όλες τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για να διασκεδάσει τη θέση αυτή. Και έτσι, τόνισε ο Μητροπολίτης, θα μπορεί με μία δήλωση, αναιτιολόγητη μάλιστα, κάθε μαθητής να δηλώνει απαλλαγή από το μάθημα και να μην το διδάσκεται. Αλλά που πάμε;

Οφείλουμε και επιβάλλεται να διαμαρτυρόμαστε, πέρα από μικροσυμφέροντα που θα μας τάζουν οι πολιτικοί, και να μένουμε ασυμβίβαστοι στα θέματα της Εκκλησίας και του Έθνους. Το θέμα δεν είναι κομματικό.

Τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται. Η Εκκλησία, η πίστη και η Ελλάδα μένει. Δεν πρόκειται να προδώσουμε την Ελλάδα και την Εκκλησία.

 Πηγή: http://orthodoxos-agonas.blogspot.com/ 

Αφήστε μια απάντηση