kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (1)

Συγγραφέας: kantonopou στις 15 Αυγούστου, 2008

Αριστόδημος έγραψε:Σήμερα η Ν.Δ καθιστά προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία απόφαση που θα την κάνει και πράξη..- Και σεις τι ζόρι τραβάτε που θα καταστούν τα θρησκευτικά προαιρετικά?

– Αν είναι να καταστούν τα θρησκευτικά προαιρετικά, με την ίδια λογική να καταστούν προαιρετικά και τα μαθηματικά, η ιστορία κλπ.

– Διδάσκουν τα θρησκευτικά κάποια αντικειμενική αλήθεια όπως τα μαθηματικά?

Αν ένα παιδί δεν πιστεύει στον Θεό και πιστεύει πως όλα αυτά είναι μεταφυσικά παραμύθια, γιατί να τα διδαχτεί?

– Τα θρησκευτικά φίλε μου είναι επιστήμη και όπως κάθε επιστήμη ερευνά,ανακαλύπτει,παρατηρεί εμπειρικά φαινόμενα κ.οκ. Γιατί λοιπόν αυθαίρετα ξεκόβεις αυτήν την επιστήμη που έχει ένα συγκεκριμένο τομέα έρευνας και αφήνεις τις άλλες?Αυτό εμένα μου βγάζει μισσαλοδοξία και ρατσισμό προς αυτή την επιστήμη.Άρα πάμε κόντρα στον προοδευτισμό και μένουνε στην οπισθοδρόμηση.Το ειρωνικό είναι πως κατηγορούν την Εκκλησία για οπισθοδρόμηση και οι κύριοι που τα λένε αυτά είναι ένθερμοι υποστηρικτές στο να φύγουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία.Τώρα για το Θεό που λες, τα θρησκευτικά δεν ασχολούνται μόνο με την έννοια Θεός αλλά με κάθε τί το ιερό,το θείο, το υπερφυσικό καθώς και για δοξασίες-θρησκείες διαφόρων λαών

Τιμή και οδηγοί μας, αυτοί που στη ζωή τους όρισαν να φυλάττουν Θερμοπύλες.

   Πηγή: http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=127556&st=0&sk=t&sd=a&start=15

Αφήστε μια απάντηση