kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Συνεχείς οι επιθέσεις σε ναούς.

Συγγραφέας: kantonopou στις 10 Απριλίου, 2009

uincf.jpgΑπό την αρχή της χρονιάς αυξήθηκαν ανησυχητικά τα κρούσματα βανδαλισμών σε ναούς και παρεκκλήσια από ομάδες νεαρών.

 

Στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι βεβήλωσαν εικόνες στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου και έριξαν βόμβες μολότοφ στην Αγιορείτικη Εστία, η οποία βρίσκεται στην οδό Εγνατία. Νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, το ίδιο παρεκκλήσι είχε υποστεί βανδαλισμούς, ενώ καταστροφές είχαν γίνει και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστοι έβαψαν εικόνες αγίων μέσα στον ιερό ναό.

 

Τότε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμοςείχε πει:

 «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει από την κοινή γνώμη απεχθείς, άμα μας χαλάνε την πίστη μας με την ασέβειά τους, αύριο θα καταστρέψουν και εμάς».

 Στη συμπρωτεύουσα καταστροφές είχαν γίνει και την Πρωτοχρονιά, όταν άγνωστοι βεβήλωσαν τις εικόνες από τα παρεκκλήσια της Αγίας Σοφίας, πέταξαν σκουπίδια μέσα τους και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Ακόμη στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Περιστέρι η Αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς οι οποίοι έγραφαν συνθήματα στον ναό του Αγίου Αντωνίου, κατέβασαν την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία από τους ιστούς και έκαψαν την πρώτη.

 Στα τέλη του ίδιου μήνα στο Κατάκολο της Ηλείας άγνωστοι έκαναν βανδαλισμούς στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επίσης το ίδιο διάστημα καταστροφές υπέστη και ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά.

 ΠΗΓΉ:http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=263231

Αφήστε μια απάντηση