kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (ΣΤ)

Συγγραφέας: kantonopou στις 5 Αυγούστου, 2008

Το ιστολόγιο greece-salonika αναφέρει: 

Ανώνυμος είπε…

Το ότι νομίζουν πως μας δουλεύουν καλά κάνουν και το νομίζουν αφού υπάρχουν πρόβατα που τρέχουν από πίσω τους και τους ψηφίζουν.
Λέει κάποιος εγώ είμαι δεξιός ή αριστερός ή ξυρισμένος αριστερός ή ακροδεξιός και δεν μπορώ να αλλάξω. Μάλιστα, είσαι _συγνώμη που το λέω- πρόβατο γιατί μόνο αυτό ακολουθεί τον τσοπάνο.
Δεν είμαι θρησκευόμενος αλλά δεν μπορούν να μας δουλεύουν ότι αυτό επιβάλλει η Ε.Ε και η συνθήκες και ένα σωρό άλλες ανοησίες.
 Αυτοί που υπογράφουν τις συνθήκες αυτές εκ μέρους της Ελλάδας γιατί δεν μας ενημερώνουν από πριν και δεν κάνουν δημοψήφισμα αλλά μας θεωρούν ανώριμους και στο τέλος μας δεσμεύουν.(όταν τους ψηφίζουμε είμαστε ώριμοι και τους δώσαμε την εντολή να αλωνίζουν)
Για την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος μας είπαν ότι το επιβάλλει η Ε.Ε και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ο δε Καραμανλής και η συζυγός του υπέγραψε με τον Χριστόδουλο για την ανάκληση της απόφασης και όταν έγινε πρωθυπουργός το ξέχασε.
Διαβάζω ότι ο Στυλιανίδης είπε η διευκρίνιση θα λέει:
“Μόνο όποιος δηλώσει κατά συνείδηση αντίθετος με τον χριστιανισμό θα μπορεί να μην παρακολουθεί το μάθημα!”
καλά τότε δεν θα έχουμε τα προσωπικά δεδομένα; (άλλη αμαρτωλή ιστορία ισχύει όπου και όσο γουστάρουν με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ανάμεσα μας ένα σορό ευυπόληπτοι κύριοι.
Αν τα θρησκευτικά τα δούμε ως μάθημα τι πρόβλημα υπάρχει να ακούει κάθε μαθητής τι λέει η θρησκεία μας, εξ άλλου δεν είναι υποχρεωμένος να την ασπαστεί.
Εδώ υποχρεώνουν τα παιδιά να μάθουν Αγγλικά, Γαλλικά, Η/Υ και τόσα άλλα πράγματα τα οποία δεν τα ενδιαφέρουν.
Γιατί το παιδί μου να παρακολουθεί τις παραπάνω ξένες γλώσσες τι στιγμή που τον ενδιαφέρει κάποια άλλη όπως Ισπανικά;
Με μια απλή δήλωση να απαλλάσσονται από όποιο μάθημα επιθυμούν.

  

Ανώνυμος είπε…

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ ,ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ,  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ , ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η Α Ν ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ .

 Πηγή: http://greece-salonika.blogspot.com/2008/08/blog-post_9039.html

Αφήστε μια απάντηση