kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (Α)

Συγγραφέας: kantonopou στις Αύγουστος 3, 2008

 1.  Το καλοκαίρι για τους περισσότερους σημαίνει μήνας διακοπών, ξενοιασιάς και γενικότερα πιο χαμηλοί ρυθμοί στην καθημερινότητά μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου!……. το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όμως πάει αντίθετα σε αυτή την αντίληψη! Δουλεύει πυρετωδώς!!! ????Φρόντισε να κάνει την σπουδαία «μεταρρύθμιση» στο μάθημα των θρησκευτικών????Όλα αυτά εν μέσω καλοκαιριού, που ο περισσότερος κόσμος είναι στην παραλία ή ετοιμάζεται να πάει, για να περάσει τα δύο παραπάνω θέματα όσο το δυνατόν πιο μαλακά, χωρίς αντιδράσεις από τους θιγόμενους! ?????????????????.    Το θέμα καταρχήν είναι πολύ παλιό! Από τον καιρό του Μεσαίωνα η Εκκλησία στη Δύση είχε στα χέρια της, την περισσότερη οργανωμένη εκπαίδευση! Το μάθημα των θρησκευτικών δέσποζε έναντι των άλλων μαθημάτων, αφού τότε οι περισσότερες επιστήμες (ψυχολογία, βιολογία, φυσική, κοινωνιολογία κτλ) δεν είχαν καν ανακαλυφθεί ή δεν είχαν συστηματοποιηθεί κάτω από την αντίδραση και τον πόλεμο της Δυτικής Εκκλησίας! ?????Στην Ελλάδα τώρα από το νέο Ελληνικό κράτος και μετά, το μάθημα των θρησκευτικών ήταν αναπόσπαστο στην εκπαίδευση του Έλληνα, τόσο γιατί αναγνώρισε την προσφορά της Εκκλησίας στον καιρό της δουλείας και τον ρόλο της στην επανάσταση, αλλά κυρίως γιατί στην Ορθόδοξη ανατολή, δεν είχαμε τις ακρότητες και τον σκοταδισμό του δυτικού μεσαίωνα!

Η Ορθοδοξία πάντα είχε την διάκριση μεταξύ της επιστήμης που εξηγεί το επιστητό και της πίστης που είναι η αποκάλυψη του υπεραισθητού του Θεού στον κόσμο και στην ιστορία!……………..Τα τελευταία χρόνια εκτός από την βάση, δηλαδή τον κόσμο,  άρχισε και μια σταδιακή και μεθοδευμένη επίθεση και από την κορφή τις Κυβερνήσεις και ειδικότερα από κατά τα άλλα Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται και να υποτιμάται από τις εκάστοτε διοικήσεις του (Υπουργείου), αλλά και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τις γνωμοδοτήσεις του   :

    Στην αρχή μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος. Μετά βγήκε το μάθημα από τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στη συνέχεια συστηματικά το μάθημα μπαίνει στις χειρότερες διδακτικά ώρες (όπως την τελευταία ώρα Παρασκευής). Πέρσι απαγορεύτηκαν οι πνευματικοί-Εξομολόγοι στα Σχολεία, μειώθηκε ο Εκκλησιασμός των παιδιών και η σύνδεσή τους με την εκάστοτε Ενορία που ανήκουν??..Μετά το μάθημα από απολογητικό και κατηχητικό, γίνεται περισσότερο θρησκειολογικό και γενικό και τώρα ως κερασάκι στη τούρτα ήρθε η εξαίρεση του κάθε μαθητή ακόμα και των Ορθοδόξων με μια απλή δήλωση και χωρίς αιτιολογία !

        Ας μη μακρηγορώ ας πάμε στην ουσία του θέματος : Στο ισχύον Σύνταγμα ο σκοπός της εκπαίδευσης και ο στόχος της Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 είναι :  

  

            ΑΡΘΡΟ 16

2.  Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

     Λέει και θρησκευτική ανάπτυξη! Άλλαξε το Σύνταγμα και δεν το πήραμε χαμπάρι; Δεν υποτίθεται ότι βρίσκονται οι βουλευτές, οι Υπουργοί και γενικά ο κάθε παράγων αυτού του τόπου να τηρεί τους Νόμους και το Σύνταγμα της χώρας; Που είναι αυτό στην προκειμένη περίπτωση!       Το ξέραμε ότι είμαστε πίσω από την υπόλοιπή αναπτυγμένη Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον δεν ρίχνουμε μια ματιά τι γίνεται και τι έκαναν; (Αλλά φυσικά αυτό το κάνουμε επιλεκτικά μόνο όταν συμφέρει! π.χ. για το συμβόλαιο Συμβίωσης και αργότερα όταν ωριμάσουν οι συνθήκες στην νομιμοποίηση των γκέϊ γάμων).

Σε όλη την Ευρώπη το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό και μάλιστα σε πολλές χώρες η Εκκλησία η ίδια έχει τον λόγο για το ποιος κάνει το μάθημα και το τι θα διδάξει! Στη Γαλλία στην χώρα του Διαφωτισμού και της πλήρης άθρησκης οργάνωσης του κράτους, από πέρσι επανέφερε το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, βλέποντας το Ισλάμ να αναπτύσσεται στη χώρα  και τον λαό να μην έχει μια πυξίδα ιδανικών και παραδόσεων! Το ίδιο και στην Ρωσία που είχε κάνει τόσο πόλεμο έναντι της Εκκλησίας από το Καθεστώς! Η Εκκλησία και τα θρησκευτικά γύρισαν και ανθούν! Εμείς για πιο λόγο να προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση; Οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και διεκδικούν συνέχεια και άλλα για να μαθαίνουν για την θρησκεία τους, εμείς απεμπολούμε και αυτά που έχουμε; Αυτό το 98% που ήταν πριν κάποια χρόνια στην Πατρίδα μας, ενοχλούσε πολλούς και σταδιακά βρήκαν τρόπους να το σπάσουν και θα συνεχίσουν, όσο κάποιοι σε ψηλές καρέκλες, ως άλλοι Εφιάλτες ανοίγουν κεκόπορτες, από μέσα!  Υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί και με διάφορα θρησκεύματα (διαπολιτισμική εκπαίδευση) ; Σεβαστό! Είναι ελεύθεροι να απέχουν, αλλά τα ελληνόπουλα τα βασικά της πίστης τους και της παράδοσής τους, ποιος θα τα διδάξει με δεδομένο ότι ούτε στα κατηχητικά έχουν χρόνο να έρχονται; ??

     Σε αυτό το μάθημα κάποιοι θέλουν να βάλουν ταφόπλακα, με διάφορα τεχνάσματα! Εμένα πάντως: «συνένοχο στον φόνο δεν θα με έχετε?..».

  

     Πηγή : http://axrhstou.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

 

     

2.   Ετσι αιφνιδιαστικά λοιπόν και εν μέσω καλοκαιριού,τα κέντρα που πολεμάνε την Ορθοδοξία,και προωθούν τον αποχριστιανισμό της Ελληνικής κοινωνία και την διάλυση του γάμου και της οικογένειας χτυπούν ξανα. Πιστεύουμε οτι είναι υποχρέωση καθε ορθοδόξου Χριστιανού,να αντιδράσει,ωστε να μην φτάσουμε και στην κατάργηση των θρησκευτικών. Δυστυχώς τα πράγματα στην Ορθόδοξη Ελλάδα πάνε απο το κακό στο χειρότερο,και ένας Θεός γνωρίζει που θα καταλήξουν.

   Ηδη οι Ορθόδοξοι αισθανόμαστε ενα διαρκώς αυξανόμενο διωγμό και πίεση,μεσα στην χώρα μας,και μια έντονη προσπάθεια αποχριστιανικοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας εν ονόματι προστασίας διαφόρων μειονοτήτων!……………….

     Πηγή : http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/07/egine-proairetiko-to-mathhma-twn-thrhskeftikwn-sthn-ellada.html

    

3. Οι απανταχου θολοκουλτουριαρηδες,εκπροσωποι της…προοδου-τρομαρα τους!-και λοιπα αντιδραστικα στοιχεια,μπορουν να πανηγυριζουν : ενα ακομα αγκαθι γι’αυτους θα σταματησει να τους ενοχλει.Μετα τον πολιτικο γαμο,τη νομιμοποιηση των αμβλωσεων και-για να ερθουμε στα πιο προσφατα-την καταργηση του θρησκευματος απο τις ταυτοτητες,το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης,τη νομιμοποιηση του γαμου μεταξυ ομοφυλοφιλων και το πρασινο φως για την καυση των νεκρων,πετυχαν κι αυτο για το οποιο λυσσαγαν χρονια???????…

Φυσικα,θα βγουν και θα μας ζαλισουν ??????..οτι «ειναι δικαιωμα του καθενος»,»δεν ειμαστε θεοκρατικο κρατος» και αλλες τετοιες ηλιθιοτητες. ??????.
 Τωρα ??????.. το μαθημα των Θρησκευτικων.Μεθαυριο,θα ζητησουν το ιδιο και για το μαθημα της Ιστοριας,των Αρχαιων Ελληνικων και παει λεγοντας,ετσι ωστε να μην «προσβαλλονται» οι «καλοι μεταναστες» απο τους «εθνικιστες Ελληνες»…

Τελικα,τι θελουμε?Ενα δηθεν πολυπολιτισμικο σχολειο που θα στεκεται φρουρος στα «δικαιωματα» των αλλοθρησκων-αλλοεθνων αλλα θα παραβιαζει την επικρατουσα θρησκεια του κρατους,δηλαδη την Ορθοδοξη Χριστιανικη πιστη?Ενα σχολειο οπου θα διδασκεται η καθε αηδια (βλεπε σεξουαλικη αγωγη) και δε θα βρισκεται ουτε μια ωρα για τη διδασκαλια ενος μαθηματος που,διδασκομενο σωστα,μπορει να προσφερει παρα πολλα στους νεους?Δεν βλεπουν οι…εγκεφαλοι του Υπουργειου την καταντια της εκπαιδευσης στην Ελλαδα?……………

Πηγή : http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/07/blog-post_31.html

Αφήστε μια απάντηση