kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Συνάντηση Μπαμπινιώτη με καθηγητές για τις αλλαγές στην Παιδεία

Συγγραφέας: kantonopou στις 31 Μαρτίου, 2009

Ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου συμβουλίου Παιδείας, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, επισκέφθηκε τους καθηγητές στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, καθώς αυτοί δεν συμμετέχουν στο εθνικό διάλογο για την Παιδεία και είχε μακρά συζήτηση μαζί τους για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο σύστημα εξετάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Στο τέλος της συζήτησης ο Γ.Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε τη συζήτηση ουσιαστική, «με τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς που έχουν πλήρη εικόνα στα ζητήματα που συζητούνται στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου». «Κι αν δεν με καλούσαν», πρόσθεσε, «θα ερχόμουν για να συζητήσω μαζί τους, γιατί πιστεύω ότι κάθε αναμόρφωση συστήματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους εκπαιδευτικούς, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν οξύμωρο. Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είπε ότι θα επισκεφθεί και τους δασκάλους στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, αν και συμμετέχουν στον εθνικό διάλογο.

 Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Κώστας Μανιάτης, χαρακτήρισε δημιουργική τη συζήτηση, κάνοντας το διαχωρισμό «άλλο ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και άλλο η κυβέρνηση, από την οποία οι καθηγητές περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις».   

Πηγή:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/03/2009_273205

Αφήστε μια απάντηση