kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τους πολέμους και τις εμφύλιες συγκρούσεις κατέκρινε ο Πάπας από την Ανγκόλα

Συγγραφέας: kantonopou στις 22 Μαρτίου, 2009

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ανγκόλα συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα Λουάντα, για να παρακολουθήσουν λειτουργία που έδωσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’.

Μία ημέρα νωρίτερα δύο άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε τοποθεσία που επρόκειτο να επισκεφθεί ο ποντίφικας.

 

Η συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η μεγαλύτερη της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στην Αφρική.

 

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο ποντίφικας προέτρεψε τους κατοίκους της Ανγκόλας να διώξουν τα «σύννεφα του κακού» που προκαλούν χρόνιες πολεμικές συρράξεις.

 

Το κακό στην Αφρική, είπε ο ποντίφικας, έχουν «ρίξει τους φτωχούς στην δουλεία και έχουν στερήσει τις επόμενες γενιές από τους πόρους που χρειάζονται για να δημιουργηθεί μια πιο σταθερή και δίκαιη κοινωνία» δήλωσε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο κοντά σε εργοστάσιο τσιμέντου.

 

Ο Πάπας εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το θάνατο δύο γυναικών, οι οποίες ποδοπατήθηκαν το Σάββατο κατά την είσοδο πιστών σε στάδιο στο κέντρο της Λουάντα, το οποίο θα επισκεπτόταν μερικές ώρες αργότερα ο ίδιος για να παρευρεθεί σε συγκέντρωση νέων.

 

Ευχήθηκε επίσης γρήγορη ανάρρωση στα τουλάχιστον οκτώ άτομα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν για να μπουν στο στάδιο 4,5 ώρες πριν από την άφιξη του Πάπα.

 

Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ στην Αφρική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

 

Συγκρούσεις στο Παρίσι

 

Ακροδεξιοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν την Κυριακή με αριστερούς ακτιβιστές έξω από τον ναό της Παναγίας των Παρισίων στη γαλλική πρωτεύουσα, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάπα ότι το προφυλακτικό επιδεινώνει το AIDS.

 

Περίπου 30 άτομα πέταξαν προφυλακτικά έξω από τον ναό, την ώρα που οι πιστοί αποχωρούσαν μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας.

 

Ένα άτομο τραυματίστηκε και τρία συνελήφθησαν μετά από συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και 20 νεαρών που, σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Αφήστε τον Πάπα μου ήσυχο».

 

Σάλο έχει προκαλέσει διεθνώς η δογματική δήλωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ ότι το AIDS δεν αντιμετωπίζεται με το προφυλακτικό, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται.

 

Ιδιαιτέρως επικρίθηκε το γεγονός ότι ο ποντίφικας επέλεξε να αρχίσει με αυτή τη δήλωση την περιοδεία του στην Αφρική, η οποία αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων και θνησιμότητας από το AIDS.

 Πηγή http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=997733

Αφήστε μια απάντηση