kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Προς καθαίρεση ο Παντελεήμων;

Συγγραφέας: kantonopou στις 20 Μαρτίου, 2009

Έχασε τη δικαστική μάχη στον Άρειο Πάγο ο μητροπολίτης, πρώην Αττικής, Παντελεήμων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κάνοντας δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα Γ. Χρυσού απέρριψε την αίτηση του μητροπολίτη για  αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς εφετείου της Αθήνας με την οποία  κ. Παντελεήμων καταδικάστηκε  σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από τη μονή του Οσίου Εφραίμ.

 Μετά την εξέλιξη αυτή η Ιερά Σύνοδος είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην καθαίρεση του μητροπολίτη.

Πριν, όμως, από περίπου μια εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος με απόφασή της είχε αθωώσει τον κ. Παντελεήμονα με ψήφους 7 έναντι 5 με το σκεπτικό ότι δεν υφίστανται επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για καταδίκη του. 

 Η αναίρεση ζητήθηκε από τον πρώην μητροπολίτη Αττικής ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με τον ισχυρισμό ότι στην καταδικαστική απόφαση υπάρχουν ασάφειες και αντιφάσεις, καθώς και έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Ο Άρειος Πάγος όμως δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς και απέρριψε την αίτησή του.

 Σε πρώτο βαθμό ο κ. Παντελεήμων είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι είναι αθώος και είχε αποδώσει τις κατηγορίες στην άρνηση των μοναχών της Ιεράς Μονής του Οσίου Εφραίμ να δεχτούν τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά της Μονής.

 Πηγή :http://www.protothema.gr/content.php?id=26631

Αφήστε μια απάντηση