kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

«Κλωνοποίησα τρία παιδιά»

Συγγραφέας: kantonopou στις 4 Μαρτίου, 2009

Σοκ και δέος προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη η χθεσινή αποκάλυψη του Σεβερίνο Αντινόρι ότι έχει κλωνοποιήσει τρία παιδιά.

Ο αμφιλεγόμενος Ιταλός γυναικολόγος σε αποκλειστική συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιοδικό «Oggi» που κυκλοφορεί σήμερα, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι, τα οποία σήμερα είναι εννέα ετών και ζουν σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με τις οικογένειές τους.


Ο Αντινόρι έγινε διάσημος στο τέλος της δεκαετίας του 1980, όταν άρχισε να εφαρμόζει πρωτοποριακές θεραπείες γονιμότητας, όπως η ενδοπρωτοπλασματική έγχυση σπέρματος (ICSI).

Το 1994 βοήθησε τη Ροζάνα ντελ Κόρτες να γίνει μητέρα στη σεβάσμια ηλικία των 63 ετών, ενώ το 2006 βοήθησε την 62χρονη Βρετανίδα Πατρίτσια Ράσμπρουκ να αποκτήσει ένα υγιέστατο αγοράκι.


Από το 1998 ο 64χρονος επιστήμονας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χρήση της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης σε άτεκνα ζευγάρια.

Μάλιστα το Νοέμβριο του 2002 είχε ανακοινώσει ότι τα πρώτα κλωνοποιημένα παιδιά του κόσμου αποτελούν προσωπικό επίτευγμά του και θα τα φέρουν στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2003 τρεις πελάτισσές του.

Ωστόσο τον πρόλαβε η Μπριζίτ Μπουασελιέ, η επιστημονική διευθύντρια της Clonaid, που χρηματοδοτούσε η παραθρησκευτική οργάνωση των Ραελιανών, η οποία στις 27 Δεκεμβρίου 2002 ανακοίνωσε ότι γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί, η Εύα, στο Μαϊάμι.

Οι διεθνείς αντιδράσεις που ακολούθησαν έπεισαν τον Αντινόρι να συνεχίσει τις έρευνές του δίχως πολλές φανφάρες, για να μην έχει προβλήματα με το νόμο.


Ουδείς γνωρίζει εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Αντινόρι, καθώς από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι τα τρία παιδιά γεννήθηκαν το 2000, όταν ο ίδιος υποτίθεται ότι βρισκόταν ακόμη στην προσπάθεια.

 Οι ισχυρισμοί του για μια ακόμη φορά γίνονται δεκτοί με επιφύλαξη από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, που αντιτίθεται στην κλωνοποίηση επειδή παραμένουν άγνωστες οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών που συλλαμβάνονται με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Πηγή http://www.e-tipos.com/newsitem?id=78611

Αφήστε μια απάντηση