kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Το Ιράν απαιτεί τη συγνώμη του Χόλιγουντ.

Συγγραφέας: kantonopou στις 2 Μαρτίου, 2009

Το Χόλιγουντ θα πρέπει να απολογηθεί στο Ιράν για «προσβολές και κατηγορίες κατά του ισλαμικούi έθνους» δήλωσε ανώτατος συνεργάτης του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.


Ανάμεσα στους εκπροσώπους της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας που άκουσαν το αίτημα αυτό, ήταν η υποψήφια για όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινιά «American Beauty», Ανέτ Μπένινγκ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.


«Οι εκπρόσωποι του ιρανικού κινηματογράφου θα έχουν μια συνάντηση με τους αμερικανούς συναδέλφους τους μόνο αν αυτοί ζητήσουν συγνώμη για τις προσβολές του Ιρανικού έθνους τα τελευταία 30 χρόνια» δήλωσε ο σύμβουλος του ιρανού προέδρου για θέματα τέχνης, Τζαβάντ Σαμαγκαντρί.


Ο ιρανός πολιτικός ξεχώρισε την ταινία του 1991 με τίτλο «Όχι χωρίς την κόρη μου» που περιγράφει τη αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που παντρεύεται έναν Ιρανό και στη συνέχεια προσπαθεί να φύγει από το Ιράν με το παιδί της αλλά και τους «300» σαν «δυο ξεκάθαρα παραδείγματα πλήρους ψεύδους»


Η αμερικάνικη ακαδημία κινηματογράφου, οι εκπρόσωποι της οποίας στο Ιράν είναι προγραμματισμένο να δώσουν συνέντευξη τύπου στις 7 Μαρτίου, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.


Τελευταίο δείγμα της «αμερικάνικης επίθεσης στο Ιράν», σύμφωνα με τον Σαμαγκάντρι, είναι η φετινή ταινία «Ο Παλαιστής» με πρωταγωνιστή τον Μίκι Ρούρκ, στην οποία παρουσιάζεται ένας χαρακτήρας με τον τίτλο «ο Αγιατολάχ».


«Γνωρίζουμε ότι την ώρα που μιλάμε, υπάρχουν άλλες ταινίες που γυρίζονται με στόχο να προσβάλλουν το μεγάλο έθνος του Ιράν και την πλούσια πολιτιστική του ιστορία» κατέληξε.

  Πηγή :http://www.etipos.com/newsitem?id=78288 

Αφήστε μια απάντηση