kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Το Μάρτιο τα πρώτα μηχανογραφικά

Συγγραφέας: kantonopou στις 28 Φεβρουαρίου, 2009

Οι παλιοί απόφοιτοι των ΤΕΕ και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων που θέλουν πάρουν μέρος στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΤΕΙ και τις σχολές υπαξιωματικών, αστυφυλάκων και του Εμπορικού Ναυτικού κόβουν το νήμα των μηχανογραφικών δελτίων.

 Οπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, οι παραπάνω δύο κατηγορίες υποψηφίων πρέπει να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους 9 με 20 Μαρτίου.

Οι μαθητές υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά στην επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το λύκειό τους.

Οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών πρέπει να απευθυνθούν στην αντίστοιχη επιτροπή του τόπου διαμονής τους.

Οι υποψήφιοι μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλουν επίσης επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ.

 Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Β? κύκλου εσπερινού ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ (ομάδας Α) υποβάλλουν βεβαίωση ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη.

Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι μαθητές και οι απόφοιτοι Β? κύκλου ΤΕΕ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να καταθέσουν μαζί με το μηχανογραφικό τους δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη γνωμάτευση. Παράταση δεν δίνεται ποτέ. Οποιος δεν υποβάλλει εμπρόθεσμα μηχανογραφικό δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.ypepth.gr/exams έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του μηχανογραφικού δελτίου, ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ – ομάδας Α.

 

Πηγή http://www.e-tipos.com/newsitem?id=78136

Αφήστε μια απάντηση