kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

OI MAΣΚΕΣ

Συγγραφέας: kantonopou στις 21 Φεβρουαρίου, 2009

 Ο  Φλεβάρης σαν φλεβίσει, καρναβάλια θα μυρίσει. Παραφορτώνονται τα περίπτερα από τις μάσκες. Μπορείς να γίνεις διαφορετικός απ? ό,τι είσαι, αρκεί να φορέσεις, όποια μάσκα θέλεις. Εποχή, που θα φουντώσει το γλέντι.

 Το ξετσίπωτο γλέντι. Με τους χορούς των μεταμφιεσμένων. Και τις παρελάσεις του Καρναβαλιού. Κι όλα αυτά, για να γλιτώσει ο σημερινός άνθρωπος, έστω για λίγο, από την σκληρή πραγματικότητα που σαν τανάλια, τον σφίγγει.

 Πάλι, λοιπόν, εφέτος θα ξεγελάσουμε τον εαυτό μας. Θα το ρίξουμε έξω.

 

          Πότε όμως θα ρίξουμε και καμία ματιά μέσα μας, στον μέσα άνθρωπο, αυτόν πού θέλουμε να κρύψουμε κάτω από τις μάσκες; Άσε, που τις μάσκες δεν τις φορούμε μόνο επίσημα την εποχή του καρναβαλιών! Τις φοράμε κάθε μέρα! Ανεπίσημα. Και ασυναίσθητα.

 

         Στην δουλειά όταν θέλουμε να παραστήσουμε τον ήρεμο και τον ευτυχισμένο, ενώ πρωί-πρωί  μαλώσαμε  με την/τον σύζυγο στο σπίτι.

 

          Στις συναναστροφές μας όταν με χαμόγελα και ευγενικές εκφράσεις κρύβουμε την ζήλια μας,  την μνησικακία μας, όταν φορούμε την μάσκα των ηθικολόγων και εύκολα την βγάζουμε σε τόπους, σκοτεινούς, που κανείς δεν μας βλέπει, όταν -ιδιαίτερα οι νέοι-  φορούν την μάσκα της αγάπης ενώ κάτω από την έκφραση της τρυφερότητας κρύβουν την επιδερμική τους επιθυμία. Ελάτε, επιτέλους, να πετάξουμε τις μάσκες! Να πάψουμε το καρναβάλι.

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την σκληρή πραγματικότητα! Ούτε με τις μάσκες. Ούτε με τα προσωρινά γλέντια. Ελάτε να γίνουμε ειλικρινείς.

 “Ας αφήσουμε το φως να μπει μέσα στο σκοτεινό και μουχλιασμένο υπόγειο της καρδιάς μας. .Ας το αφήσουμε, να μας δείξει το αληθινό μας πρόσωπο, όσο στραπατσαρισμένο κι αν είναι. “Ας παραδεχθούμε την ασχήμια μας. Και ας ζητήσομε από τον Νυμφίο, τον «κάλλει ωραίον», να μας στολίσει με στολή δόξης, γεμάτη από την  δική Του ομορφιά:

 

        «Την δυσείμονα μου μορφή, των πταισμάτων απαμφίασον, στολήν  δόξης κοσμήσας της σης ωραιότητος…».

            «Περιοδ. Λυχνία Νικοπόλεως

Trackbacks/Pingbacks

  1. Απέκτησαν αθανασία και δεν θα πεθάνουν 3 ( ;) μπλογκερς ( “Χριστιανός Ορθόδοξος”, “Ροίδης” και “Λασκαράτος” )! ! « Orthodox Mission-

Αφήστε μια απάντηση